Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χιλιόμετρα έκανε πάλι …

Η “οδύσσεια” του Ισλανδού ελέω Εθνικής Ομάδας

Θωμάς Παπάς

Χιλιόμετρα έκανε πάλι …

Εβδομάδα προκριματικών Παγκοσμίου κυπέλλου ήταν αυτή που διανύσαμε με τον ΠΑΟΚ να μετρά αρκετούς διεθνείς, που έλαβαν μέρος. Ένας από αυτούς είναι ο Σβέριρ, Ίνγκι Ίνγκασον.

Ο Ισλανδός αμυντικός έχει εξελιχθεί σε σημαντική σταθερά στον κορμό του Δικεφάλου, τόσο για την προσφορά του στα μετόπισθεν, όσο και για την ευχαίρεια που τον διακρίνει στο σκοράρισμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως φέτος βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο παραγωγική χρονιά του, έχοντας βρει δίχτυα ήδη 6 φορές.

Ο Ίνγκασον κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια με την Εθνική του, συμπληρώνοντας σε όλα 90λεπτο. Μάλιστα 90λεπτο είχε παίξει και πριν φύγει, στη νίκη με του ΠΑΟΚ με 3-1 επί της ΑΕΚ.

Ωστόσο στην περίπτωση του Ισλανδού το ιδιαίτερο στοιχείο δεν είναι το πόση ώρα αγωνίστηκε αλλά το πόσα χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει. Η πατρίδα του είναι αρκετά μακριά από την Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά καθώς και τα τρία παιχνίδια, που έδωσαν οι Ισλανδοί ήταν εκτός έδρας. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πόσα χιλιόμετρα “κατάπιε” ο Ίνγκασον τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αρχικά, άφησε τη Θεσσαλονίκη για το Ρέικιαβικ με σκοπό να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Ντούισμπουργκ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Από εκεί μετέβη στο Γερεβάν, όπου τέθηκε αντιμέτωπος με την Αρμενία για να κλείσει την τρίτη αγωνιστική με ταξίδι στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν. Αν συνυπολογίσουμε και το ταξίδι για επιστροφή κι ενσωμάτωση στη Θεσσαλονίκη, τότε το συνολικό νούμερο είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Ο Ίνγκασον ταξίδεψε σχεδόν 13.500 χιλιόμετρα τις τελευταίες ημέρες για ν’ αγωνιστεί με την Εθνική του και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Υπό τις συνθήκες αυτές η συμμετοχή του στη Λεωφόρο στο αυριανό ντέρμπι δεν είναι σίγουρη, ειδικότερα αν σκεφτούμε και τον ημιτελικό του κυπέλλου που δίνει η ομάδα την Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ. Όπως και να έχει πάντως ο παίκτης έχει τεθεί στη διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά εκτός ο Μουκουντί στην ΑΕΚ

Ο 26χρονος στόπερ δε συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί, καταστρώνει τα πλάνα του ο Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Καμερουνέζο αμυντικό, να μένει και σήμερα εκτός ομαδικού προγράμματος, λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Ο Μουκουντί όλα δείχνουν ότι δεν υπολογίζεται ενόψει Τούμπας, με τον Κάλενς να αναμένεται να παραμείνει ο παρτενέρ του Βίντα, όπως συνέβη και την Τετάρτη, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιστροφές με ΑΕΚ

Η σημασία του αγώνα και ο «βασικός» κορμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τη Λαμία, το ντέρμπι που έρχεται με την ΑΕΚ, έχει πάρει οριακό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Σουαλιό Μεϊτέ, έμειναν εκτός για να πάρουν ανάσες και όπως όλα δείχνουν αμφότεροι, θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα την Κυριακή.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Τάισον, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στη Λαμία, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που την Τετάρτη, εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην 11άδα, σε σχέση με την κάκιστη εικόνα της περασμένης Τετάρτης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να περιμένει να δει σαφώς καλύτερη απόδοση στο επερχόμενο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ