Connect with us

MEDIA

Μήπως δεν ήταν η πρώτη δημοσκόπηση που έβγαλε τον Άρη με 3%;

Η χθεσινή και οι παλιότερες δημοσκοπήσεις

Ρεπορτάζ PAOK24

Μήπως δεν ήταν η πρώτη δημοσκόπηση που έβγαλε τον Άρη με 3%;

Στη χθεσινή εκπομπή του OPEN “Total Football”, παρουσιάστηκε μια δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO η οποία είχε να κάνει με την ομάδα που υποστηρίζουν όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα, που προέκυψαν από 2 χιλιάδες δείγματα σχεδόν διπλάσια δηλαδή από αυτά που χρησιμοποιούνται για μετρήσεις πολιτικών τάσεων, έδειξαν διαφορά μόλις δύο μονάδων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση ν’ ανοίγει τη διαφορά από την ΑΕΚ και τον Άρη να βρίσκεται στο 3%.

Από την πλευρά των φιλάθλων του Άρεως, υπήρξε μια τάση αμφισβήτησης του συγκεκριμένου αποτελέσματος με τους κίτρινους να στέκονται τόσο στις 15 μονάδες της διαφοράς από τον Δικέφαλο όσο και στο συνολικό 3% που τους έδωσε η μέτρηση. Μάλιστα στην εκπομπή υπήρξε κι αναλυτική απεικόνιση του ποσοστού αναλογικά με τον τόπο κατοικίας όσων συμμετείχαν. Όσον αφορά το γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας και Θράκης ο Άρης συγκεντρώνει μόλις 8% έναντι του 59% του ΠΑΟΚ.

Η κύρια αιτία της αμφισβήτησης της δημοσκόπησης από τους συμπολίτες είναι το γεγονός πως αυτή παρουσιάστηκε στο OPEN. Ωστόσο κατά καιρούς έχουν γίνει δεκάδες αντίστοιχες, σε συνεργασία άλλων εταιρειών κι άλλων τηλεοπτικών και δυστυχώς γι αυτούς και για τον μικρόκοσμο στον οποίο ζουν, τα αποτέλεσματα ήταν σχεδόν πανομοιότυπα. Και πώς να μην είναι τα τελευταία 25 χρόνια η ομάδα τους έχει βρεθεί τρεις φορές στη Β Εθνική, ενώ ειδικότερα σε έναν από τους τρις υποβιβασμούς της πέρασε δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική.

Επειδή όμως μιλάμε με αποδείξεις, ας δούμε αναλυτικά τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις που έχουν λάβει χώρα από το 2000, όταν μάλιστα ακόμη ο Άρης είχε επισκεφθεί μόλις μία φορά τη Β’ Εθνική.

Σύμφωνα με αυτή της εταιρείας VPRC το 2000 ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,7% ενώ ο Άρης στο 3%. Στην ίδια έρευνα υπάρχει κι η κατηγορία “Προτίμηση ομάδας” με τον Άρη εκεί ν’ ανεβαίνει στο 4,1% και τον Δικέφαλο στο 14,7 και πάλι πάνω από την ΑΕΚ.

Κι αυτή που αφορά την προτίμηση ομάδας

Το 2006 ήταν η σειρά του Focus και της εφημερίδας Goal News να δημοσιεύσουν τα δικά τους στοιχεία με τον Άρη να είναι στο 3,7% και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μαζί με την ΑΕΚ στο 13%. Στη συγκεκριμένη μάλιστα υπήρξε δείγμα γραφής από 5.000 ανθρώπους ανά τη χώρα.

Το 2014 η Palmos Analysis, για λογαριασμό του TVXS.GR, είχε δημιουργήσει τη δική του έρευνα, χρησιμοποιώντας δείγμα γραφής από 1010 άτομα. Σύμφωνα με αυτή ο Άρης ήταν στο 2,4 με τον ΠΑΟΚ να είναι και πάλι ψηλότερα από την ΑΕΚ και συγκεκριμένα στο 10,8%.

Τέλος το 2015 το SDNA  σε συνεργασία και πάλι με τη Metron Analysis, είχαν δημοσιεύση τη δημοσκόπηηση που είχε ως δείγμα γραφής 1400 ανθρώπους και για άλλη μια φορά είχε αποδείξει πως το ποσοστό των φίλων του Άρη μετά βίας ξεπερνά το 3%. Και σε αυτή την έρευνα ο ΠΑΟΚ ήταν τρίτος με 12% ξεπερνώντας την ΑΕΚ που είχε 11%.

Οι παραπάνω φωτογραφίες και τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε παραθέσει δεν είναι τίποτα παραπάνω από την πραγματικότητα. Την αληθινή απεικόνιση της οπαδικής προτίμησης στην Ελλάδα.  Σκοπός είναι ν’ αποδειχθεί πως η χθεσινή έρευνα ήταν πραγματική και βασίστηκε σε χειροπιαστά στοιχεία και προφανώς κανένα λόγο δεν είχε να θίξει τους οπαδούς του Άρη. Εκτός κι αν όλες οι παραπάνω εταιρείες και Μ.Μ.Ε. έχουν τον ίδιο σκοπό.

Και όταν ως σύλλογος έχει υποβιβαστεί τρεις φορές και το σημερινό του αφήγημα είναι πως “δεν πειράζει να είμαι με τον Μαρινάκη, αρκεί να μη ξαναπέσω”, τότε το πιο πιθανό είναι το 3% να γίνει 2%.

 

44.000€ εγγυημένες* στην 4η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

MEDIA

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα (11/05) (vid)

Δείτε τι αναφέρει ο σημερινός τύπος για τις εξελίξεις στη χώρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δείτε πως σχολιάζει ο τύπος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όλες τις εξελίξεις, που λαμβάνουν χώρα. Στο παρακάτω Video όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, που βρίσκονται στα περίπτερα της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (vid)

Οι εξελίξεις στη χώρα από τη “ματιά” των εφημερίδων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ξεχωριστό κι ιδιαίτερο τρόπο, παρουσιάζουν οι εφημερίδες της χώρας όσα συμβαίνουν στο πολιτικό στερέωμα αλλά και στον κοινωνικό χώρο.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Μη χάσετε τη FORZA του Σαββάτου (08/05)

Τελικός κυπέλλου, ΠΑΟΚ – Άρης, Europa Conference League κι άλλα πολλά θέματα στη FORZA που κυκλοφορεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άκρως ενδιαφέρουσα κυκλοφορεί για ακόμη μια φορά η FORZA, που έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα τα ασπρόμαυρα θέματα. Βρείτε τη FORZA σε όλα τα σημεία πώλησης εφημερίδων και σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending