Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με σταθερό Πασχαλάκη και Μουργκ να δίνει τη νίκη

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ

Ηλίας Καπράλος

Με σταθερό Πασχαλάκη και Μουργκ να δίνει τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ είχε μία μέτρια απόδοση στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά σε έναν αγώνα-τελικό μετράει το αποτέλεσματα παραπάνω από το θέαμα, αλλά και η ουσία. Ο ΠΑΟΚ μετά από καιρό κράτησε το μηδέν στην άμυνα και με μία ευκαιρία στο τέλος της αναμέτρησης, πήρε μία νίκη που μπορεί να τον οδηγήσει στον τελικό του κυπέλλου. Καλύτεροι στη σημερινή αναμέτρηση μετά από πολύ καιρό ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, ενώ ο Μουργκ μέσα σε 4 λεπτά, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Πασχαλάκης σήμερα αντέδρασε. Στις λίγες φορές που η ΑΕΚ πάτησε περιοχή, εκείνος ήταν παρών και με 1-2 σημαντικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ, κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα, αλλά και τον ίδιο.

Μπάμπα: Στα αμυντικά του καθήκοντα έδειξε και πάλι ότι μπορεί να μηδενίσει τον Λιβάι Γκαρσία. Ήταν σωστός τακτικά, καλός ακόμα και στο ψηλό παιχνίδι, αλλά είχε και πάλι αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι. Κανένα από τα ανεβάσματά του δεν είχαν ουσία και τα γεμίσματα του δεν βρήκαν στόχο.

Κρέσπο: Και αυτός αμυντικά ήταν σωστός, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση από την ΑΕΚ. Ψηλά σωστός στα γεμίσματα, αλλά στον χώρο κάλυψε σωστά είτε τις κινήσεις του Ολιβέιρα, είτε των μέσων της ΑΕΚ που πάτησαν περιοχή.

Ίνγκασον: Μετά το κακό του παιχνίδι στη Λεωφόρο ξεκίνησε το παιχνίδι με πολλά λάθη. Μπορεί στα ψηλά να ήταν καλός, αλλά είχε πολλά απρόσεκτα μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή και λάθος αποφάσεις μέσα σε αυτή. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σοβαρός και έτσι κράτησε και την ΑΕΚ περιοχής του ΠΑΟΚ.

Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός από την αρχή της αναμέτρησης, είχε πολλά προβλήματα με τον Τάνκοβιτς, αλλά ήταν και ο παίκτης που ξεκινούσε όλες τις επιθέσεις από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Επιθετικά δεν μπόρεσε να βρει σωστά γεμίσματα, ενώ και αμυντικά πολλές φορές βρέθηκε ανάμεσα από τους Λόπεθ και Τάνκοβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι είχε κουραστεί, απόρροια από το διάστημα απραξίας του.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Ο Βραζιλιάνος μετά από καιρό έδειξε ότι είναι ενεργός ποδοσφαιριστής και ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του αμυντικού μέσου. Είχε σωστές καλύψεις στην άμυνα, είχε σωστά μαρκαρίσματα και πήρε μερικές πρωτοβουλίες που έδωσαν στον ΠΑΟΚ μερικά μέτρα παραπάνω στο γήπεδο. Από τους καλύτερους του άξονα του ΠΑΟΚ και του σημερινού αγώνα γενικότερα.

Σβαμπ: Ο Αυστριακός προσπάθησε να παίξει στα σίγουρα για να μην εκτεθεί. Δεν έκανε μεγάλα λάθη, αλλά δεν έδωσε και κάτι παραπάνω στην ομάδα είτε αμυντικά, είτε δημιουργικά. Στις στατικές φάσεις δεν είχε καλές εκτελέσεις και γενικά ήταν σε μέτριο βράδυ μη μπορώντας να βοηθήσει την ομάδα.

Ελ Καντουρί: Ο Μαροκινός παρότι είχε τον ρόλο να είναι στον άξονα, αλλά να βοηθά και τον Κρμέντσικ δεν μπόρεσε να γίνει πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Μέτριος δημιουργικά με πολλές λάθος μεταβιβάσεις, αλλά αμυντικά πάλεψε πολλές φορές και κάλυψε τον χώρο του. Φάνηκε εκνευρισμένος από την απόδοσή του και δικαίως πέρασε εκτός παιχνιδιού στην μία ώρα αγώνα.

Τζόλης: Έπαιξε από τη δεξιά πλευρά, κάτι που έδειχνε να μην μπορεί να συνηθίσει. Ήταν εκτός παιχνιδιού για όσο αγωνίστηκε και δημιουργικά, αλλά είχε και πολλές φορές που δεν βοήθησε τον Βιεϊρίνια στο πρώτο ημίχρονο και αμυντικά. Κακό βράδυ για το νεαρό μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ.

Ζίβκοβιτς: Όπως και ο Τζόλης, έπαιξαν σε αντίθετη πλευρά από εκεί που μπορούν να αποδώσουν και έτσι δεν είχε την δημιουργία που θα ήθελε η ομάδα. Από εκεί μετά είχε ένταση, πάλεψε για κάθε μπάλα και όπως πάντα γυρνούσε και βοηθούσε και από τις δύο πλευρές.

Κρμέντσικ: Παρότι είχε διάθεση και πολλά τρεξίματα, δεν μπόρεσε και αυτός να γίνει απειλητικός στην άμυνα της ΑΕΚ. Ελάχιστες φορές κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα και είχε μηδαμινές επαφές με την μπάλα μέσα στην περιοχή παρότι εκεί θα έπρεπε να είναι ο κύριος χώρος δράσης του.

Ροντρίγκο: Μπήκε μιας και ο Βιεϊρίνια είχε σκάσει. Επιθετικά 2-3 φορές που ανέβηκε δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κάποια σέντρα, αλλά αμυντικά ήταν σταθερός με αντίπαλο τον Αλμπάνη.

Ουάρντα: Η είσοδος του έδωσε πνοή στην ομάδα, αλλά όχι και μεγάλη ουσία. Περιορίστηκε σε μάχες για την μπάλα και ενέργειες με βιασύνη και ένταση. Παρόλα αυτά μία τέτοια του προσπάθεια έφερε ένα κερδισμένο φάουλ από τον Νεντελτσιάρου που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Σφιντέρσκι: Ο Πολωνός μπήκε στη θέση του Κρμέντσικ και παρότι αγωνίστηκε λίγα λεπτά κατάφερε να κατεβάσει μερικές ψηλές μπάλες και κάπως να ανεβάσει την ομάδα. Παρόλα αυτά και αυτός είχε μερικές λάθος πάσες από βιασύνη όταν είχε χώρο και χρόνο για καλύτερες επιλογές και αποφάσεις.

Μουργκ: Κανονικά η απόδοσή του δεν μπορεί να κριθεί μέσα σε 4 λεπτά, αλλά το γεγονός ότι σκόραρε αυτό το εκπληκτικό φάουλ στο 94′ και έδωσε τη νίκη, τον κάνει αυτόματα και κύριο παράγοντα του αγώνα. Έδειξε και πάλι ότι έχει τεχνική κατάρτιση και καλές εκτελέσεις στα στημένα και μερικές φορές φτάνει και αυτό για να γίνεις πρωταγωνιστείς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ