ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
“Ψήφος” σε Πασχαλάκη
Ξεχώρισε ο Έλληνας γκολκίπερ
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι αυτός που ψηφίστηκε Fans’ Man of the Match για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το paokfc.gr:
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αναδείχθηκε Protergia Fans’ Man of the Match του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τα ημτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ήταν μία μεγάλη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κέρδισε την ΑΕΚ με 0-1 μέσα στο ΟΑΚΑ και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά, οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, αλλά μία απίθανη εκτέλεση φάουλ του Τόμας Μουργκ στο φινάλε του αγώνα ήταν αρκετή για τον Δικέφαλο.
Κομβικός για την ομάδα μας ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.
Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ χρειάστηκε να επέμβει λίγες φορές στην αναμέτρηση αλλά η παρουσία του ήταν καταλυτική και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.
Στην ψηφοφορία για τον Protergia Fans’ Man of the Match o Πασχαλάκης συγκέντρωσε το 57,19% των ψήφων του κοινού και κατέκτησε τον ατομικό τίτλο.
Στη δεύτερη θέση έμεινε ο σκόρερ του Δικεφάλου. Ο Μουργκ μπορεί να αγωνίστηκε για μόλις τρία λεπτά, μπορεί να είχε ελάχιστες επαφές με τη μπάλα, αλλά σε μία από αυτές κατάφερε να κρίνει την αναμέτρηση.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λάθος του Κένι, μετά το λάθος του διαιτητή
Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ
Δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, αντίκρισε ο Κένι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.
Μάλιστα, ο Κένι με την αποβολή αυτή τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό με τον Αλέσιο Λίσι να αναλύει τα δεδομένα για το ποιος μπορεί να καλύψει το κενό στη θέση του.
Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. εάν ο διαιτητής Ματσούκας δεν... ανακάλυπτε την πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του.
Ο Κένι στη φάση του 34' που δέχεται την -ανύπαρκτη- πρώτη κίτρινη κάρτα, είχε την κατοχή, πήγε να σουτάρει, όμως μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του στην προσπάθεια που έκανε.
Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63' που φέρνει την αποβολή του Κένι, είναι βέβαια λάθος του Άγγλου.
Μια κακιά στιγμή βέβαια για τον μπακ του ΠΑΟΚ, που είχε πάλι την κατοχή, του έκλεψαν τη μπάλα και εν συνεχεία βρήκε άσχημα τον Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να τον τιμωρήσει εκ νέου και να τον στείλει στα αποδυτήρια...
Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο με τον Εντιαγέ να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 8' να κάνει το 1-0.
Η απάντηση ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 39' με την κεφαλιά του Κιμπιόκα.
Στο 63' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Κένι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες.
Δέκα λεπτά μετά όμως τον... ακολούθησε ο Μπρόρσον που στο 67' είδε κίτρινη κάρτα και στο 73' την δεύτερη.
Στο 87' ο Μύθου, που νωρίτερα κέρδισε και την αποβολή του Μπρόρσον, ήταν εκείνος που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σανταμαρία: «Πήραμε αυτοπεποίθηση ενόψει Ολυμπιακού»
Χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ
Στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης εστίασε ο Μπατίστ Σανταμαρία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.
Για το παιχνίδι:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί η ομάδα ανταπεξήλθε στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη»
Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ:
«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Όταν αυτή έρθει, τότε θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε μετά τις δύο τελευταίες νίκες θα βοηθήσει σε αυτό».




