Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα λάθη συγκέντρωσης και ο Σφιντέρσκι έφεραν το 1-1

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης

Ηλίας Καπράλος

Τα λάθη συγκέντρωσης και ο Σφιντέρσκι έφεραν το 1-1

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πολύ καλύτερος από τον Αστέρα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, εάν πολύ απλά οι παίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του αντιπάλου και ίσως πιο τυχεροί στη φάση της ισοφάρισης.

Ξεχώρισε ο Σφιντέρσκι για το γκολ και την εν γένει παρουσία του, η εμπειρία του Βιεϊρίνια, ενώ από την άλλη ο Σβαμπ έδειξε αδυναμία να ακολουθήσει τους αντιπάλους του από τα πρώτα λεπτά.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Σοβαρές ευκαιρίες δεν είχε ο Αστέρας και στο γκολ δεν ήταν δική του ευθύνη. Παρόλα αυτά έδειξε ικανός μετά από έναν καλό αγώνα με την ΑΕΚ, να δωρίσει ένα γκολ στον Αστέρα με το κακό κοντρόλ. Μπορεί να το έσωσε, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική του συμμετοχή στο παιχνίδι.

Μπάμπα: Καλύτερος από άλλα παιχνίδια που έπαιξε. Είχε ανεβάσματα στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ αμυντικά ήταν και πάλι σωστός τακτικά όπως και στους αγώνες με την ΑΕΚ. Αυτή τη φορά είχε και 1-2 γεμίσματα που βρήκαν στόχο στην περιοχή.

Κρέσπο: Σε κακή μέρα ο Ισπανός κυρίως στο θέμα της οργάνωσης της άμυνας, αλλά και της δημιουργίας. Είχε ένα μεγάλο λάθος στο πρώτο ημίχρονο που ευτυχώς δεν στοίχισε το πέναλτι για την ομάδα του και γενικά ένα μέτριο προς κακό απόγευμα.

Ίνγκασον: Μπορεί να ήταν μαχητικός στις μονομαχίες με τον Μπαράλες, αλλά έχασε πολλές κεφαλιές. Στη φάση του γκολ του Αστέρα δεν έχει πάει πάνω στον Αργεντινό και έτσι εκείνος παίρνει την κεφαλιά. Γενικά δεν είχε την απόδοση που περίμεναν όλοι από εκείνον.

Βιεϊρίνια: Από τους καλούς της σημερινής ημέρας τηρουμένων των αναλογιών. Είχε μερικά ποιοτικά ανεβάσματα που θα μπορούσε να είχε γράψει μία ασίστ, αλλά ήταν και άψογος τακτικά στην άμυνα. Έκλεισε κάθε πιθανή απειλή από την μεριά του Σίτο, μία μεριά που είχε πληγώσει τον ΠΑΟΚ στον αγώνα του πρωταθλήματος πριν από έναν μήνα. .

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στα αμυντικά του καθήκοντα προσπάθησε να καλύψει τους χώρους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του, λόγω της κακής απόδοσης του Σβαμπ. Επιθετικά πάτησε περισσότερες φορές περιοχή από άλλα παιχνίδια, είχε μία ασίστ και θα μπορούσε να είχε τελειώσει καλύτερα τη φάση του 70ου λεπτού. Δεν ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ, αλλά όχι και από εκείνους που κρέμασαν την ομάδα.

Σβαμπ: Ήταν μάλλον η “τρύπα” του ΠΑΟΚ στον άξονα. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κανέναν παίκτη στα τρεξίματα, δεν μπόρεσε να κουβαλήσει μπάλα, δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Αστέρα. Κακώς έμεινε τόσο στο παιχνίδι.

Ουάρντα: Ήταν δραστήριος αλλά του έλειπε η ουσία. Παίκτης στιγμών στο σημερινό παιχνίδι με πολλά κενά διαστήματα στην απόδοσή του που άφησαν τον ΠΑΟΚ χωρίς έναν παίκτη κοντά στον Σφιντέρσκι. Πρέπει να ξαναβρεί την ουσία στο παιχνίδι του όπως και τους πρώτους αγώνες της επιστροφής του.

Τζόλης: Δεν ήταν καλός και σήμερα. Δείχνει ότι μετά τους αγώνες της εθνικής ομάδας είναι ντεφορμέ με κενά διαστήματα στο σερί αγώνων, αλλά και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Είχε δύο καλές στιγμές στη σέντρα στον Σφιντέρσκι και σε μία τελική προσπάθεια, αλλά αυτό δεν μπορεί τον κάνει θετικό για τα υπόλοιπα λεπτά που αγωνίστηκε.

Α. Ζίβκοβιτς: Τακτικά και πάλι σωστός. Ήταν παντού είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά. Επιθετικά πήρε μερικές πρωτοβουλίες, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει ουσία στο παιχνίδι της ομάδας και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ και την ποιότητα του.

Σφιντέρσκι: Ο καλύτερος του ΠΑΟΚ και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το γκολ. Όλες του οι κινήσεις ήταν σωστές, όλες του οι αποφάσεις ήταν σωστές και μέσα σε κάθε επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Αστέρα. Σκόραρε στην προσπάθεια με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και κατάφερε να αστοχήσει σε δύο εύκολα τελειώματα μέσα από την περιοχή. Εάν ήταν και πιο αποτελεσματικός θα ήταν ο MVP της αναμέτρησης και ο ΠΑΟΚ θα είχε κερδίσει.

Ελ Καντουρί: Ο Μαροκινός μπήκε για να δώσει ηρεμία στο κέντρο, αλλά δεν το κατάφερε. Δεν πήρε βοήθειες από τον Σβαμπ, αλλά και πάλι ο ίδιος δεν είχε τις σωστές αποφάσεις για να μπορέσει να βρει λύσεις από τον άξονα.

Κρμέντσικ: Από τις λίγες φορές που δεν βοήθησε την ομάδα του όσο αγωνίστηκε σε κανέναν τομέα. Δεν μπόρεσε να πάρει μπάλα, δεν μπόρεσε να δει την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά ούτε και να πατήσει στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας.

Μουργκ: Αγωνίστηκε λιγότερο από 10 λεπτά και έτσι δεν μπορεί να κριθεί η απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμαστείτε! Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το τηλεοπτικό Football Factory!

Ανάλυση και συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 την ίδια μέρα και ώρα.

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

Με καλεσμένους που φέρνουν την προοπτική τους από τον κόσμο του αθλητισμού, το "Football Factory" υπόσχεται απολαυστικές συζητήσεις πάνω σε θέματα ποδοσφαιρικής τεχνικής και τακτικής.

Προπονητές, πρώην αθλητές και άλλες επώνυμες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια εμπεριστατωμένη ματιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ