Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίνγκασον: «Για αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ!»

Η επιθυμία του Ισλανδού, οι ημιτελικοί με την ΑΕΚ και ο τελικός και πολλά ακόμα..

Στέργιος Αναστασιάδης

Ίνγκασον: «Για αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ!»

Συνέντευξη στην FORZA παραχώρησε ο Ίνγκι Ίνγκασον, εξωτερικεύοντας μεταξύ άλλων τις σκέψεις του για τον φετινό ΠΑΟΚ και την αδυναμία του να κρατάει την εστία του ανέπαφη, τους ημιτελικούς με την ΑΕΚ, τις πιθανότητες του Δικεφάλου να κατακτήσει το Κύπελλο και το δικό του μέλλον, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το μεθεπόμενο καλοκαίρι.

– Ο Τόμας Μουργκ βάζει αυτό το φανταστικό γκολ και ο ΠΑΟΚ παίρνει τη νίκη στο 94΄. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου;

« Το γκολ του Μουργκ με… τρέλανε! Ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Μόλις είδα τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ένιωσα τρελή χαρά. Το να κερδίσουμε εκτός έδρας ήταν πολύ σημαντικό, αφού η ρεβάνς είναι στην έδρα μας. Πλέον έχουμε το εκτός έδρας γκολ που είναι εξαιρετικά σημαντικό και είμαστε σε καλό δρόμο για να πάμε στον τελικό. Βέβαια, έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό και πρέπει να έχουμε σ΄ αυτά το μυαλό μας. Θέλουμε να κερδίσουμε και αυτά τα παιχνίδια για να ανέβει ακόμα περισσότερο η ψυχολογία μας».

– Είδαμε ένα κακό παιχνίδι από άποψη θεάματος στο ΟΑΚΑ. Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να προκριθεί στον τελικό;

«Το παιχνίδι στην έδρα της ΑΕΚ ήταν από αυτά που χαρακτηρίζουμε παιχνίδια υψηλού ρίσκου. Κάθε λάθος, μπορεί να το πληρώσεις και να στοιχίσει. Δεν θέλαμε να δεχθούμε γκολ ή να ηττηθούμε. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό. Δεν πήγαμε για να παίξουμε φοβερό ποδόσφαιρο, πήγαμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε προβάδισμα για την πρόκριση. Στην Τούμπα μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες, είναι το σπίτι ματς. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση όπως μπορούμε και με ό,τι έχουμε, έτσι ώστε να φτάσουμε στον τελικό».

– Με το χέρι στην καρδιά… Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο;

«Ναι, φυσικά και μπορούμε και να ξέρετε ότι θέλουμε πολύ έναν τίτλο! Φέτος έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε την κάθε ομάδα. Βέβαια, ναι καταλαβαίνω ότι κάνουμε λάθη και δεν έχουμε την απαραίτητη σταθερότητα σε κάποια παιχνίδια. Ωστόσο ο τελικός, εφόσον τα καταφέρουμε και πάμε, είναι ένας αγώνας και οι πιθανότητες σε τέτοια ματς είναι πάντα 50-50. Σε 90 λεπτά όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά ας μην προτρέχουμε. Ακόμη δεν έχουμε περάσει»

– Το τελευταίο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε τέρμα ήταν τον Φεβρουάριο. Το “μηδέν” κόντρα στην ΑΕΚ ανεβάζει την ψυχολογία της αμυντικής γραμμής και της ομάδας;

«Ναι, σίγουρα. Το να μη δέχεσαι γκολ είναι σημαντικό και σου ανεβάζει την ψυχολογία. Ιδιαίτερα αν κερδίζεις. Κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν αξίζαμε να δεχθούμε τόσα γκολ, αλλά λόγω λαθών τα δεχθήκαμε. Στον ημιτελικό με την ΑΕΚ δείξαμε χαρακτήρα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Παλεύουμε σαν ομάδα και σίγουρα δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ».

– Μήπως αυτός είναι ο τρόπος για πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ; Να θυμιάζει το θέματα για την ουσία; Να κοιτάει μόνο το αποτέλεσμα και να μην τον ενδιαφέρει τόσο το θεαματικό ποδόσφαιρο;

«Ίσως ναι… Είμαστε μια καλή ομάδα που φέτος είχε πολλές αλλαγές και στο ρόστερ της, αλλά κυρίως στον πάγκο. Αλλάξαμε τακτικές και σχηματισμό. Γενικά άλλαξαν πολλά. Μερικές φορές χρειάζεται να παίζεις έτσι. Να σκέφτεσαι μόνο το αποτέλεσμα δηλαδή».

– Έχεις ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου. Το καλοκαίρι του 2022 μένεις ελεύθερος. Θα παραμείνεις στον ΠΑΟΚ; Γνωρίζουμε πως με τον Όλαφ Ρέμπε, πριν φύγει για τη Νυρεμβέργη, είχε γίνει μια κουβέντα…

«Όλοι γνωρίζουν στην ομάδα πως είμαι χαρούμενος εδώ. Θα ήθελα να μείνω για αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να πετύχουμε τους στόχους που μας έχουν απομείνει. Δηλαδή, να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Στο τέλος της χρονιάς θα κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε με το κλαμπ για το συμβόλαιο μου. Όλοι, ωστόσο, ξέρουν ότι είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ».

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ