Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Ζίβκοβιτς πρωταγωνιστή και Μπάμπα σε κέφια

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Ολυμπιακού

Ηλίας Καπράλος

Με Ζίβκοβιτς πρωταγωνιστή και Μπάμπα σε κέφια

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε τον έλεγχο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και δεν περίμενε πίσω από την μπάλα. Αυτό φάνηκε και μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά βγήκε και σε καλό στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που πήρε την πανάξια νίκη με 2-0 και σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ, ενώ δίπλα του είχε και τους Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Μπάμπα.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολλές φορές στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έτσι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε σε απόσταση τους αντιπάλους του. Είχε μία καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ενώ είχε και καλές εξόδους στις στατικές φάσεις του Ολυμπιακού.

Κρέσπο: Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν φάνηκαν πολύ, γιατί κράτησε σωστά τη θέση του τακτικά, δεν έκανε λάθη στην προώθηση του παιχνιδιού και έσβησε κάθε σκέψη από την πλευρά του για τον Ολυμπιακό, είτε ανέβαινε ο Μασούρας, είτε ο Ανδρούτσος.

Ίνγκασον: Στα ψηλά και πάλι ήταν καλός και σταθερός κόντρα στον Ελ Αραμπί. Δεν τον άφησε να πάρει μπάλα και ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Σαν κεντρικός στόπερ στην τριάδα, δεν είχε ευθύνη να φτιάξει παιχνίδι από πίσω και αυτό μέτρησε στην απόδοσή του, καθώς δεν είχε λάθος μεταβιβάσεις, ούτε τυφλά γεμίσματα.

Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός όπως και στην Τρίπολη, έδειξε ότι μπορεί να παίξει σωστά και με εμπειρία και κόντρα σε έναν πιο γρήγορο αντίπαλο. Ο Μπρούμα έφυγε ελάχιστες φορές στην πλάτη και ήταν από τους βασικούς λόγους που ο ΠΑΟΚ είχε σωστή ανάπτυξη από την πίσω ζώνη. Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ και στο σημερινό παιχνίδι.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Και πάλι ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν σταθερός και καλός για την ομάδα του. Όποτε παίζει με ακόμα δύο παίκτες στον άξονα, έχει ελευθερία και δεν μπορεί να καλύπτει καλύτερα τον χώρο του. Σωστός και αμυντικά σήμερα κόβοντας τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά, αλλά σήμερα είχε και πολλές επιθετικές ενέργειες βοηθώντας την ομάδα του. Είτε τελική προς το τέρμα, είχε σωστές μεταβιβάσεις στα πλάγια και γενικά ελάχιστα έως μηδαμινά λάθη.

Σβαμπ: Σταθερός σήμερα, ενώ και αυτός βοηθήθηκε από τον σχηματισμό. Πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει επιθέσεις, αλλά δεν πήρε ρίσκα. Κρατούσε δυνάμεις για να αντέξει κόντρα στους πιο αθλητικούς αντιπάλους του, είχε πολλά κλεψίματα, αλλά και πάλι έδειξε αδυναμία να βγάλει γρήγορα την μπάλα μπροστά.

Μπάμπα: Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ σε όλο το 90λεπτο και όλο το μήκος του γηπέδου. Σωστός τακτικά δεν άφησε ίχνος αντίδρασης σε ΑνδρούτσοΜασούρα, ενώ και στην επίθεση έκανε σχεδόν ότι ήθελε τους προσωπικούς του αντιπάλους. Μπορεί τα γεμίσματά του να μην βρήκαν στόχο, αλλά η εμφάνισή του άγγιξε τα επίπεδα Γιαννούλη στον ρόλο του φουλ μπακ. Πάτησε πολλές φορές περιοχή και αυτό σημαίνει πολλά.

Ροντρίγκο: Στην αρχή είχε κάποια προβλήματα από τον Ρέαμπτσουκ, αλλά μετά το 25λεπτο έδειξε ότι μπορεί να πάρει και αυτός όλη την πλευρά με σιγουριά. Τακτικά και αυτός ήταν σωστός, ενώ επιθετικά δεν βοήθησε την ομάδα, γιατί δεν πήρε τα ρίσκα που θα μπορούσε. Παρόλα αυτά, από τα δικά του πόδια ξεκινά το πρώτο γκολ, στις λίγες φορές που βρέθηκε κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Ελ Καντουρί: Πίεσε πάρα πολύ τους αντιπάλους από την πρώτη πάσα στους μέσους του Ολυμπιακού. Είχε πολλές επαφές την μπάλα και πολλές σωστές αποφάσεις στις μεταβιβάσεις του. Του έλειπε η ουσία, αλλά ήρθε η μαγική ασίστ στον Ζίβκοβιτς για τον βάλει και αυτόν στους καλύτερους του αγώνα. Έδωσε την ισορροπία που ήθελε ο εν λόγω σχηματισμός και έδωσε και τους χώρους σε Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι να πατήσουν περιοχή με ευχέρεια.

Α. Ζίβκοβιτς: Και πάλι σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι ήταν εκεί και ήταν ο MVP. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων που έδειξαν την κλάση του, την ποιότητα του, την εμπειρία του και την σωστή του θέση μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο παίρνει το ριμπάουντ και “σκοτώνει” τον Σα και στο δεύτερο κάνει την σωστή κίνηση, παίρνει την τέλεια πάσα και τελειώνει όπως πρέπει τη φάση. Είχε και άλλη μία ευκαιρία να σκοράρει, αλλά και πάλι ήταν ο απόλυτος MVP της αναμέτρησης.

Σφιντέρσκι: Ο Πολωνός, έτρεξε, πίεσε και κέρδισε πολλές μπάλες. Εκμεταλλεύτηκε ότι δεν είχε πάνω του παίκτες όπως ο Σεμέδο και Μπα και έτσι μπόρεσε να κερδίσει κατά κράτος παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Παπαδόπουλος και ο Χολέμπας. Είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά φοβήθηκε το σουτ. Παρόλα αυτά η παρουσία του ήταν θετική και στο συμμετοχικό παιχνίδι που επιζητά ο Γκαρσία από τον επιθετικό του.

Ουάρντα: Μπήκε ο Αιγύπτιος για να κρατήσει την μπάλα και να δώσει ανάσες στην επίθεση. Ήταν δυναμικός έτρεξε, αλλά δεν έκανε τη διαφορά, μιας και ο ΠΑΟΚ εκείνη την στιγμή ήταν ήδη στο 2-0 και δεν έψαχνε περισσότερα γκολ, αλλά ηρεμία και ισορροπία.

Κρμέντσικ: Ο Τσέχος μπήκε στη θέση του Σφιντέρκι και έπρεπε να εκμεταλλευτεί τους ανοιχτούς χώρους του Ολυμπιακού. Δεν το έκανε με επιτυχία και πολλές φορές βιαζόταν και δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του και στις αποφάσεις του έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Τζόλης: Βρήκε χώρους στο σημείο που έπαιξε και δημιούργησε φάσεις. Ήταν έκπληξη ότι αστόχησε, ειδικά στο μεγάλο τετ α τετ του φινάλε.

Βαρέλα και Τσιγγάρας μπήκαν στο παιχνίδι μετά το 80ο λεπτό και δεν μπορούν να κριθούν για την απόδοσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του διαιτητή του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

O άπειρος Δανός τα έκανε «μαντάρα» πριν από 15 μέρες στην Κύπρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Δεν έχει την εμπειρία για τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, υπάρχει πρόσφατη απόδειξη γι’ αυτό. Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, διηύθυνε το παιχνίδι ΑΕΚ Λάρνακας – Άρης Λεμεσού 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ