Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Γιατί μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει -έτσι- καθαρά τον Ολυμπιακό…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Μέσα στην εβδομάδα ανεβάσαμε ένα  θέμα https://www.paok24.com/podosfairo/256241/mono-o-paok-favori-kontra-ston-olympiako/   για το ότι και φέτος που ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανώτερος όλων των ομάδων, οι στοιχηματικές και όσοι ποντάρουν τα λεφτά τους και δεν παίζουν με… τα λόγια, θεωρούν ότι με όλους ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο φαβορί, ΕΚΤΟΣ από το ματς με τον ΠΑΟΚ.  Ακολούθησαν βέβαια τα γνωστά αρνητικά σχόλια, αφού αυτή την εποχή, μόνο η άρνηση «πουλάει».

Υπήρχε ουσία όμως, στο ότι η στοιχηματική Ελλάδα θεωρούσε και έπαιζε τον ΠΑΟΚ για να κερδίσει, παρά τα προβλήματά του και τη δεδομένη του διαφορά από τους ερυθρόλευκους.

Και η ουσία είναι ότι ΟΛΟΙ ξέρουν πώς ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στα ίσια τον Ολυμπιακό και να τον κερδίσει καθαρά και δίκαια. Έτσι και έγινε…

Κατά… τύχη εξάλλου δεν έγινε κάτι ανάλογο και στο ματς της κανονικής περιόδου. Γιατί τότε ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη καλύτερος. Αυτά, για όσους θα «μιλήσουν» για χαλαρούς ερυθρόλευκους στο χθεσινό ματς. Και στο άλλο έχασαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έστω και αν το αποτέλεσμα έμεινε στο 1-1.

Είχε πολλή τακτική το αποψινό ματς. Όλα ξεκίνησαν από την επιλογή του Γκαρσία να παίξει με 3-4-3. Γιατί; Είναι απλό και βασίζεται στην παραδοχή ότι… «ο αντίπαλός είναι καλύτερος». Αυτό αποδέχθηκε ο Γκαρσία και αποφάσισε να ακολουθήσει στην παράταξη τους αντιπάλους, για να τους παίξει στα ίσια σε κάθε θέση και σε κάθε γραμμή. Έκρινε, ότι με 4-3-3 δεν θα τα κατάφερνε.  Γι’ αυτό άλλαξε σχηματισμό ο ΠΑΟΚ, που όσον αφορά στην αμυντική του οργάνωση  παρουσιάζεται εδώ και αρκετά ματς βελτιωμένος. Δεν τα κατάφερε σήμερα επειδή έπαιξε με τρία στόπερ. Ας πάψουμε να κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Χίλιες φορές θα το γράφω σε κάθε ματς. Καλό ή κακό. Έλεος με αυτή την κακή συνήθεια.

Η αρχή του αγώνα ήταν δύσκολη. Ο Ολυμπιακός ως πιο εξοικειωμένος, βρήκε χώρους, έτρεξε και για 25 λεπτά ήταν καλύτερος. Και πάλι βέβαια τη μεγάλη φάση την έβγαλε από «δώρο» του Σβααμπ!

Από το 30΄ και μετά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και μέχρι το τέλος ΜΟΝΟ αυτός έβγαζε τις μεγάλες φάσεις. Ο Ζίβκοβιτς δεν τα κατάφερε στο πρώτο μέρος, τα έβαλε στην επανάληψη και το… παράξενο είναι πώς το έχασε ο Τζόλης στο τέλος.

Εκτός από ένα 20λεπτο λοιπόν, ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά, οργανωμένα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και ευτυχώς ήταν αποτελεσματικός. Ε, πόσο ακόμη δεν θα ήταν;

Ατομικά, ο Σέρβος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε ένα μεγάλο ματς. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο μου άρεσε και πάλι πολύ, ενώ ο Μπάμπα έκανε μεγάλο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς ο Ροντρίγκο ξύπνησε στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Ελ Καντουρί προσέθεσε άλλη μία  καλή παρουσία και μία ασίστ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Σβααμπ προσπάθησε να είναι παντού, αλλά πώς κατάφερε να κάνει 11 λάθη; Όλοι οι άλλοι είχαν τεράστια συγκέντρωση και δικαιώθηκαν.

* ΤΙΠΟΤΑ δεν τελείωσε και σήμερα για την τετράδα. Πριν 15-20 ημέρες όλοι οι παντογνώστες «έκριναν» πώς η ΑΕΚ τελείωσε! Φυσικά και εκτέθηκαν. Το ίδιο θα γίνει και τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε. Φυσικά, άλλο η ΑΕΚ που κάτι προσπαθεί να παίξει και έχει μία-κάποια ποιότητα μπροστά και άλλο ο Παναθηναϊκός που νοιάζεται μόνο πώς θα «κλέψει» αποτελέσματα.

Υπάρχει δρόμος ακόμη.

Για τον ΠΑΟΚ όμως η νίκη με τον Ολυμπιακό δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Του έλειπε, γιατί δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα παρά το ότι τα δικαιούνταν. Και όποιος δεν έβλεπε πόσο έχει «σφίξει»  η ομάδα εδώ και αρκετό καιρό, καλά θα κάνει να αναθεωρήσει.

– Μου έστειλε μήνυμα ένας φίλος πριν καμιά ώρα: «Πως γίνεται τώρα που κέρδισε ο ΠΑΟΚ να μην υπάρχουν πολλά μηνύματα από ΠΑΟΚτσήδεες στα θέματα του αγώνα, αλλά και γενικότερα σε όλο το διαδίκτυο;»

Τι να του απαντήσω; Να αναλύσουμε την αρρώστια που υπάρχει και έχει να κάνει κυρίως με τον εγωϊσμό του καθενός;

Αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν σε κακό αποτέλεσμα για… τα τρία στόπερ, για τον Βιεϊρίνια, για τον Τζόλη που δεν ξεκίνησε, για… για… οτιδήποτε θα «δικαίωνε» όσους τα λέγανε και θα χαίρονταν να τα «θυμίσουν», επειδή ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε;

Τώρα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε… τίποτα!

* Στο μπάσκετ κέρδισε ο καλύτερος και πιο ποιοτικός Παναθηναϊκός, έναν ΠΑΟΚ που δεν πολύ υψηλό επίπεδο βγάζει λίγο το πρόβλημά του στην οργάνωση και στους ψηλούς. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Η μάχη συνεχίζεται, αν και πρέπει να ξέρουμε ότι απέναντι και στην ΑΕΚ προφανώς και ο ΠΑΟΚ θα είναι αουτσάιντερ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανός ρέφερι στην Τούμπα

Η επιλογή για το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19:30) ορίστηκε ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Ο Γερμανός, από την 1η κατηγορία της UEFA, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Σβεν Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Νάιτζελ Κλέμενς. Τέταρτος θα είναι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας και στο VAR ο -επίσης Γερμανός- Τίμο Γκέρα.

Φέτος, ο Σρέντερ έχει σφυρίξει σε 12 αγώνες στην Bundesliga, αλλά και στο Europa Conference League.

Αναλυτικά οι ορισμοί των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Παπαπέτρου
Βόλος - Πανσερραϊκός: Ζαμπαλάς
Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Φωτιάς
Ολυμπιακός - Λαμία: Διαμαντόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σρέντερ
Παναθηναϊκός - Άρης: Αγκάγεφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και πλέι οφ: Τι δείχνει η τελευταία τριετία;

Η δεδομένη αδυναμία και το πρόβλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει μείνει από ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο πως το μομέντουμ είναι κακό και υπάρχει μία δεδομένη αδυναμία πνευματικά.

Ο ΠΑΟΚ, για τρίτη διαδοχική χρονιά παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο στα πλέι οφ και αυτό, φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα, όσο κι από την εικόνα του. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να επιδείξει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

Γυρίζοντας λίγο πίσω και πέρυσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις στα πλέι οφ, ξεκίνησε την πορεία του με τον πιο ιδανικό τρόπο, με ένα διπλό στην έδρα του Άρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταστροφική, με τον τελικό απολογισμό να μην είναι καλός. 4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες είχαν οι "ασπρόμαυροι", για να ακολουθήσει και ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΠΑΟΚ - Άρης 3-2

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Στο "κάδρο" μπαίνει και η σεζόν 2021/22, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στα πλέι οφ, κλείνοντας την παρουσία του σε αυτά με μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την εκκίνηση να είναι τότε ιδανική, αλλά στη συνέχεια τα παιχνίδια εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την ομάδα να "αδειάζει" σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ