Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέος κι άπειρος …

Ακόμη μια περίεργη επιλογή διαιτητή από την ΚΕΔ σε ντέρμπι του ΠΑΟΚ

Θωμάς Παπάς

Νέος κι άπειρος …

Αρκετά νέος κι ιδιαίτερα άπειρος είναι ο Γάλλος διαιτητής, που όρισε η ΚΕΔ για να διευθύνει το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο λόγος για τον 28χρονο, Βιλί Ντελαζό.

Πρόκειται για έναν διαιτητή με σχεδόν μηδενικές παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για την ακρίβεια η πρώτη και μοναδική φορά, που υπήρξε πρώτος διαιτητής σε παιχνίδι της UEFΑ, ήταν φέτος το Σεπτέμβριο στην αναμέτρηση για το δεύτερο γύρο των προκριματικών του Europa League, μεταξύ της Τεούτα και της Γρανάδα. Παράλληλα μέχρι πέρυσι σφύριζε και παιχνίδια Β’ Εθνικής ενώ στη Γαλλική Ligue 1, μπορεί να ήταν πρώτος διαιτητής σε 15 παιχνίδια τη χρονιά που διανύουμε, αλλά δεν ήταν σε κανένα ντέρμπι.

Μέχρι την αναμέτρηση της Γρανάδας για τα προκριματικά η μεγαλύτερη διάκριση του ήταν το Αγγλία – Τουρκία u21 για τη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κ-21.

Όσον αφορά την παρουσία του σε παιχνίδια Ελληνικών ομάδων και δη του ΠΑΟΚ, ήταν στην τριάδα του Var στο παιχνίδι της Κρασνοντάρ με το Δικέφαλο ενώ την ίδια αρμοδιότητα είχε και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Σε 20 παιχνίδια τη φετινή σεζόν έχει καταλογίσει 12 κόκκινες κάρτες (9 απευθείας και 3 με δεύτερη κίτρινή) και οκτώ πέναλτι ενώ έχει κάνει 73 φορές χρήση της κίτρινης κάρτας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Πονοκέφαλος” για δύο

Τι ισχύει με φόντο τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή αναμέτρηση με τη Λαμία (17:00), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις τελικές του επιλογές.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που συμπλήρωσε κάρτες, με τον Σέρβο να μένει στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, "πονοκέφαλος" υπάρχει και για τους Κουλιεράκη και Μπάμπα, καθώς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια.

Και οι δύο έχουν φτάσει τις δύο κίτρινες κάρτες και βρίσκονται στο όριο, κινδυνεύοντας να μείνουν εκτός σ’ ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τη Λαμία ακολουθούν τα μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη για τον ΠΑΟΚ και προφανώς, είναι κι αυτό ένα σημαντικό ζήτημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Nότιγχαμ Φόρεστ: Σκέψεις για νομικές κινήσεις κατά του Γκάρι Νέβιλ!

Για τη δήλωση του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί… μαφιόζικης συμμορίας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να κινηθεί νομικά κατά του Γκάρι Νέβιλ, για τις δηλώσεις του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί... μαφιόζικης συμμορίας, σκέφτεται η Νότιγχαμ Φόρεστ σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

«Ειλικρινά μου θυμίζει ανακοίνωση μαφιόζικης συμμορίας! Ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν βλέπει αυτές τις λέξεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ουσιαστικά αποκαλεί έναν διαιτητή του VAR απατεώνα επειδή υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τότε υποστηρίζει αυτά που λέγονται και θα έχανε βασικά όλη την αξιοπιστία νομίζω με τους διαιτητές στο παιχνίδι. Θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε και να αποστασιοποιηθεί από αυτή τη δήλωση, κατά τη γνώμη μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάρι Νέβιλ ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής του Sky Sports, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

Υπενθυμίζεται πως "σκληρή" ανακοίνωση κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ εξέδωσε χθες και η Premier League, με την βρετανική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να υποστηρίζει πως δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι στο ματς με την Έβερτον, κατηγορώντας ανοιχτά τον διαιτητή του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, υπογραμμίζοντας πως είναι οπαδός της Λούτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ