Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Ντελαζό διόρθωσε τον έμπειρο Τουρπάν (vid)

Τι είχε κάνει ο Γάλλος στο Κρασνοντάρ – ΠΑΟΚ

Θωμάς Παπάς

Όταν ο Ντελαζό διόρθωσε τον έμπειρο Τουρπάν (vid)

Ο Γάλλος Βιλί Ντελαζό ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο 28χρονος έχει ελάχιστες παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο μέσα σε αυτά έχει καταφέρει να έρθει ξανά στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Βέβαια δεν ήταν πρώτος διαιτητής αλλά βοηθός var στην αναμέτρηση με την Κρασνοντάρ στη Ρωσία για τα Play Off του Champions League.

Ο Γάλλος μάλιστα ήταν αυτός που στο 4ο λεπτό κάλεσε τον πρώτο διαιτητή, Τουρπάν να δει ξανά τη φάση που το σουτ του Σβααμπ βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Κάιο. Ο διαιτητής σε πρώτη φάση άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί αλλά στη συνέχεια βλέποντας το replay υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο τελικά έχασε ο Πέλκας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος: Επίσημα… πωλητήριο

Τι αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε αναζήτηση νέου επενδυτή βρίσκεται η ΠΑΕ Βόλος, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πλέον.

Ως μοναδική προϋπόθεση ορίζεται αυτοί που θα ενδιαφερθούν, να είναι σε θέση να οδηγήσουν την ομάδα στην επόμενη μέρα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Τόσο οι μέτοχοι της ΠΑΕ Βόλος όσο και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, εμμένουμε στην από κοινού απόφασή μας για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα.

Μοναδική προϋπόθεση για την μεταβίβαση της ΠΑΕ, είναι οι επενδυτές που θα ενδιαφερθούν, να είναι ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα του Βόλου στην επόμενη μέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Εξώδικο σε ΕΠΟ-ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για να ασκηθεί δίωξη στον Αλμέιδα

Παρενέβη και ο Κούγιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την τιμωρία του Ματίας Αλμέιδα, με φόντο το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" επιδιώκουν οι Πειραιώτες με εξώδικό τους προς την ΕΠΟ.

Με εξώδικό του προς την ΕΠΟ, ο Αλέξης Κούγιας -ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός- καλεί τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να καλέσει σε απολογία τον Ματίας Αλμέιδα για την συμπεριφορά του μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και όσα έκανε μετά το φινάλε του αγώνα.

Αναλυτικά το εξώδικο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

Της εδρεύουσας στον Πειραιά (Πλατεία Αλεξάνδρας), ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας (Π.Α.Ε.) με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (δ.τ. ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), νομίμως εκπροσωπούμενης από τον Αντιπρόεδρο, Νομικό Σύμβουλο και εκπροσώπου στη Super League 1 και Super League 2, Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, κατοίκου, ως εκ της ιδιότητός του, ομοίως με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣ

1) Τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, κάτοικο ΕΠΟ – Πάρκο Γουδί, Αθήνα

2) Τον Αναπληρωτή Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Νικόλαο Μαργαρίτη, κάτοικο ομοίως

3) Τον Ιάκωβο Φιλιππούση, Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ, κάτοικο ομοίως

4) Τον Άκη Τριανταφύλλου, Εκπρόσωπο τύπου της ΕΠΟ, κάτοικο ομοίως, αρμόδιο για την αποδελτίωση δημοσιευμάτων, τα οποία αφορούν γεγονότα και συμπεριφορές τα οποία δυσφημούν το ποδόσφαιρο

Όπως σας είναι γνωστό η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τα τελευταία ειδικά χρόνια και μετά την εκλογή τα νέας διοικήσεως της ΕΠΟ και την επιλογή όλων σας στις θέσεις τις οποίες υπηρετείτε έχει υποστεί ένα ατέλειωτο και πρωτοφανή διωγμό με την άσκηση πειθαρχικών διώξεων από τους δύο πρώτους από εσάς οι οποίοι ασκείτε πειθαρχικές διώξεις κατά τον νόμο κατόπιν της παραδόσεως σε εσάς δημοσιευμάτων, βίντεο και άλλων αποδεικτικών στοιχείων με αποτέλεσμα τόσο η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όσο και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία την διοικούν να έχουν τιμωρηθεί κα επανάληψη με εξοντωτικές ποινές τόσο σε επίπεδο χρηματικών προστίμων όσο και στην απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και στα αποδυτήρια, τόσο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όσο και στα αποδυτήρια των αντίπαλων ομάδων, όταν αγωνιζόμεθα εκτός έδρας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάντοτε μια αδυναμία υποστηρίξεως τόσο ψυχολογικής όσο και ουσιαστικής προς την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια αντιμετωπίζεται με συμπεριφορές παραγόντων και εντεταλμένων προσώπων οι οποίες πολλές φορές πληρούν και την αντικειμενική υπόσταση ποινικών παραβάσεων.

Οι δυο πρώτοι από εσάς σε συνεργασία με τον τρίτον και τέταρτον από εσάς, ενώ εξαντλείτε κάθε αυστηρότητα όταν κατά την κρίση σας διαπράττονται πειθαρχικά παραπτώματα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και το περιβάλλον της, «κάνετε τα στραβά μάτια» , παραβαίνοντας το καθήκον σας οι δύο πρώτοι από εσάς, όταν εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και των διοικητικών της στελεχών διαπράττονται σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ τιμωρούνται με βαρύτατες πειθαρχικές τιμωρίες και χαρακτηρίστηκα αναφέρουμε τις κατωτέρω εντελώς πρόσφατες περιπτώσεις:

Ο δεύτερος από εσάς κατ εντολή του 1ου από εσάς άσκησε πειθαρχική δίωξη διότι στον πρόσφατο αγώνα play off μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από ένα παράνομο βίντεο το οποίο δικονομικά απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη και από ένα συνοδευτικό έγγραφο το οποίο συνέταξε το μεγαλύτερο σκουπίδι της ελληνικής δημοσιογραφίας ο εκβιαστής του Λαυρεντιάδη που για 4 φύλλα της εφημερίδας VΕΤΟ εισέπραξε από τον εκβιαζόμενο Λαυρεντιάδη μέσω του καταζητούμενου ακόμη Κυριακίδη, το πόσο των 20.000.000 ευρώ για να του πουλήσει αυτή την φυλλάδα των 100 φύλλων κυκλοφορίας άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κορυφαίου Έλληνα ποινικολόγου Αλεξίου Κούγια, διότι από αυτό το παράνομο βίντεο αποδεικνύετο κατά τον δεύτερον από εσάς ότι ο κος Κούγιας εξύβρισε ένα εντελώς απροσδιόριστο πρόσωπο και του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή της μη εισόδου στα αποδυτήρια όπου αγωνίζεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για 15 ημέρες.

Ο 2ος από εσάς παραβαίνοντας το καθήκον του παρέλειψε σκοπίμως να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ γιατί ενώ χρησιμοποίησε το βίντεο αυτό ως αποδεικτικό μέσο εις βάρος του κου Κούγια και ενώ στο ίδιο αυτό βίντεο ακούγετε επί 1,5 ώρα το εμετικό σύνθημα «Κούγια μπινέ πουτ@@@ γιε» αφήνοντας έτσι ατιμώρητη την ΠΑΕ ΑΕΚ, με ότι σημαίνει αυτό για την αντικειμενικότητα της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού, αφού αυτό πιστοποιεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό την διάπραξη από τον 2ο από εσάς του εγκλήματος της παραβάσεως καθήκοντος.

Όλοι σας ενώ στον γραπτό τύπο και στα site δημοσιοποιήθηκε ότι ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ένα πρόσωπο το οποίο λόγω βεβαρυμμένου ποινικού μητρώου, λόγω κακουργηματικών διώξεων δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι είτε μέτοχος, είτε διοικητικός παράγων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ γι’ αυτό και κορόιδευε επί 2 χρόνια τη Super League 1, όταν ενεμφανίζετο ως ιδιόκτητης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενώ στην πραγματικότητα πρόεδρος και ιδιόκτητης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ είχε τοποθετηθεί από αυτόν, ένας συνονόματος πρώτος ξάδελφός του, ο οποίος ήταν αγρότης και μόνιμος κάτοικος ενός μικρού ορεινού χωριού στην Βέροια, μετά τον πρόσφατο αγώνα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κατά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με χυδαίες χειρονομίες και χυδαίες εκφράσεις προκαλούσε και εξύβριζε τους 2 αντιπροέδρους της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ.κ Κούγια και Καραπαπά και καμία πειθαρχική δίωξη δεν προεβήκατε εις βάρος του και εις βάρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, παραβαίνοντας οι 2 πρώτοι το καθήκον σας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την πρόθεσή σας να ευνοείτε την κυρίαρχη στο παρασκήνιο, ΠΑΕ ΑΕΚ, ένα παρασκήνιο το οποίο ελέγχει απόλυτα μέσω του στενού συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, η ΠΑΕ ΑΕΚ και το μόνο το οποίο σας ενδιαφέρει είναι να ασκείται πειθαρχικές διώξεις κατά του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Αλεξίου Κούγια, ακόμη και για φερόμενες παραβάσεις, οι οποίες έγιναν ακόμη και τον Νοέμβριο του 2023, ακόμη και σε αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Το αποκορύφωμα όμως όλων αυτών των σκόπιμων παραλείψεων σας είναι η μη άσκηση πειθαρχικής διώξεως μέχρι αυτή την στιγμή που συντάσσουμε την παρούσα, εις βάρος του προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος χωρίς κανένα σπουδαίο λόγο, όπως απεδείχθη από τις εικόνες τις οποίες επί 5 σχεδόν λεπτά είδα από όλους τους σταθμούς τηλεοράσεων, αλλά και σε απευθείας μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι το οποίο μετέδιδε το συγκεκριμένο αγώνα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΕΣΠΡΩΞΕ!!!!!!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ όλα όσα αναφέρουμε ανωτέρω είναι αληθή και αποδεικνύονται από δημοσιεύματα, βίντεο, sites και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και από αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες.

ΕΠΕΙΔΗ το παρόν δικόγραφο αποτελεί την απόλυτη διαμαρτυρία για όλες αυτές τις σκόπιμες, κατά την κρίση μας, παραβάσεις και παραλείψεις σας, με σκοπό να ευνοήσετε την ΠΑΕ ΑΕΚ και το στενό της ποδοσφαιρικό περιβάλλον, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

ΕΠΕΙΔΗ με το παρόν δικόγραφο καταγγέλλουμε όλες αυτές τις παράνομες συμπεριφορές και ζητούμε άμεσα σήμερα να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις ΠΑΕ που ενέχονται.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Σας προσκαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες νομικές ενέργειες που αφορούν τόσο παραβάσεις του Πειθαρχικού Κώδικα, όσο και του Ποινικού Κώδικα.

ΑΛΛΩΣ σας δηλώνουμε ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα στραφεί εναντίον σας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα περί παραβάσεως καθήκοντος.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο αυτής στην έκθεση επίδοσης.

Αθήνα, 30.4.2024

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ποτέ!

Οι μεγαλύτερες ανατροπές φέτος και οι απαντήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έχει επιστρέψει. Έχει δει τα πράγματα να γίνονται πραγματικά δύσκολα γι' αυτόν, αλλά φώναξε "παρών".

Το βράδυ της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ είδε την ΑΕΚ να φτάνει στο 2-1 -από ανύπαρκτο φάουλ που δε θα έπρεπε να έχει δοθεί- αλλά έβγαλε αντίδραση και πήρε το τρίποντο στο ντέρμπι, για να μείνει ζωντανός στη "μάχη" του τίτλου.

Δεν ήταν η πρώτη ανατροπή του "Δικεφάλου" φέτος, όμως ήταν μία από τις πιο σημαντικές και το PAOK24, θυμάται μερικές από τις μεγαλύτερες φετινές ανατροπές-επιστροφές της ομάδας του Λουτσέσκου σε κρίσιμα παιχνίδια.

Ελσίνκι-ΠΑΟΚ 2-3

Ήξερε από την αρχή πως θα είχε μία δύσκολη ανατροπή, παίζοντας σε ένα δύσκολο και περίεργο αγωνιστικό χώρο, αντιμετωπίζοντας την Ελσίνκι στη Φινλανδία, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν πρώτοι το σκορ με τον Μπαντέ, αλλά στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε πρόσωπο, μπήκε δυνατά και βρήκε τα γκολ της ανατροπής, αρχικά με τον Κουλιεράκη και στη συνέχεια με τους Ντεσπόντοφ και Μπράντον, για να μειώσει απλά στο τέλος η Ελσίνκι για το 3-2.

Αμπερτίν-ΠΑΟΚ 2-3

Μια 10λεπτη αδράνεια, λίγο έλειψε να αποδειχθεί οδυνηρή για τον ΠΑΟΚ, όταν βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ σε ένα σημαντικό ματς με τους Σκωτσέζους. Ο "Δικέφαλος" πήγε στην έδρα της Αμπερντίν, με τους Σκωτσέζους να μην είναι καθόλου απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά να βρίσκουν με το... καλημέρα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος με τους Μιόφσκι και Πολβάρα να "παγώνου" τον ΠΑΟΚ. Κι όμως, η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε τη λύση! Ο Ντεσπόντοφ ήταν αυτός που μείωσε αρχικά κι ο Βιεϊρίνια έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Οζντόεφ κέρδισε πανέξυπνα πέναλτι, με τον Σβαμπ να είναι απόλυτα ψύχραιμος για το τελικό 3-2.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

Βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη, αλλά δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε. Ο ΠΑΟΚ πήγε στην έδρα της ΑΕΚ, στις αρχές του Απρίλη, για να παίξει ένα σπουδαίο και σημαντικό ντέρμπι και παρά το γεγονός ότι ξανά κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει τα εις βάρος του δεδομένα. Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0 με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ να σκοράρουν και μάλλον πίστεψε πως εκεί είχαν τελειώσει όλα, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η ομάδα του Λουτσέσκου "απάντησε" αρχικά με τον Μπάμπα και στο φινάλε με τον Οζντόεφ, για να σταθεί όρθια σε ένα γήπεδο όπου όλοι είχαν βιαστεί να ξεκινήσουν το... πανηγύρι, με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2

Και φτάσαμε στην περασμένη Κυριακή... Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Κωνσταντέλια, μετά από ωραία συνεργασία των "ασπρόμαυρων", αλλά είδε την ΑΕΚ να ισοφαρίζει -αρχικά- με τον Πινέδα, σε μία φάση όπου η αντίδραση των "ασπρόμαυρων" ήταν κακή, αλλά και να φτάνει στο 2-1, εκμεταλλευόμενη φάουλ που ουδέποτε υπήρξε, με τον Βίντα να σκοράρει από κοντά. Και πάλι βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όμως ξανά επέστρεψε από τον... εφιάλτη, με τον Κωνσταντέλια να ισοφαρίζει και τον Σάστρε στο φινάλε, να βάζει την "υπογραφή" του σε μία ακόμη μεγάλη ανατροπή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ