Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ παίρνει αυτό που δικαιούται και άξιζε εδώ και καιρό… Δεν τελείωσε όμως!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ στα φετινά πλέι οφ, κέρδισε -μέχρι τώρα- Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη! Είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα, χωρίς καμία δόση υπερβολής ή τύχης. Στο κάτω-κάτω και στα άλλα δύο ματς δεν έπρεπε να έχει τόσες απώλειες…

Απόψε η ομάδα του Γκαρσία κέρδισε και τον δυσκολοκατάβλητο Άρη μέσα στο γήπεδό του και… έκλεισε μερικά στόματα που εδώ και μήνες άνοιξαν παραπάνω από το επιτρεπτό, ειδικά σε σχέση με τις… παιδικές ανοησίες περί αφεντικών της πόλης.  Τα έκλεισε βέβαια για μερικές ώρες, αφού υπάρχει και συνέχεια.

Είναι 100% δεδομένο ότι το γρήγορο γκολ δεν έκρινε μόνο το ματς, αλλά καθόρισε και όλη την εικόνα της αναμέτρησης. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, για τον ΠΑΟΚ το πρώτο γκολ στα ματς-ντέρμπι, είναι καθοριστικό!

Ήταν η πρώτη φάση και ο Δικέφαλος με δύο παίκτες σκόραρε εναντίον πέντε! Ας πρόσεχαν…

Αφού λοιπόν σημειώθηκε αυτή η καθοριστική στιγμή, ήρθε ως συνέχεια ο σχηματισμός, η γεμάτη άμυνα, αλλά και το πάθος των παικτών που οδήγησαν στο σημαντικό διπλό.

Ο Άρης απέναντι σε οργανωμένες άμυνες δεν μπορεί. Ούτε ο Παναθηναϊκός μπορεί. Ούτε ο ΠΑΟΚ μπορούσε παίζοντας με τρία στόπερ στο ξεκίνημα της χρονιάς. ΚΑΜΙΑ μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί να ανοίξει κλειστές άμυνες (κυρίως των μικρομεσαίων) δεν μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε, χωρίς γι’ αυτό που πάθαινε ο ΠΑΟΚ να φταίει αποκλειστικά ο σχηματισμός. Αλλά αυτό συνέβαινε!

Και γι’ αυτό βέβαια προβλέπω ότι την Κυριακή ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε αυτή την «μικρή» σε ποιότητα και δυνατότητες ομάδα του Παναθηναϊκού, δεν γίνεται να παίξει με τρία στόπερ. Άς το αφήσουμε στην άκρη…

Τώρα έχουμε πόλεμο! Μάχες που κρίνονται σε λεπτομέρειες. Όλες πήγαιναν στραβά για τον ΠΑΟΚ με αποκορύφωμα το ματς της Τρίπολης. Ο ΠΑΟΚ φάσεις δεν δέχθηκε ΟΥΤΕ με την ΑΕΚ στο κύπελλο, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Τότε έπαιζε με 4-3-3.

Ο σχηματισμός σήμερα βοήθησε ΑΦΟΥ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Γέμισε η άμυνα, ήταν όλοι συνεπείς και έτσι ο Άρης δεν απείλησε, εκτός από τα στημένα όπου ο Μπάμπα «κοιμήθηκε» και στις δύο περιπτώσεις στο δεύτερο δοκάρι και έτσι βγήκαν οι τελικές.

Ξέρετε ποια είναι η απλή απάντηση στην ερώτηση… «γιατί δεν δέχθηκε γκολ ο ΠΑΟΚ;».

Είναι τόσο απλό! Γιατί ο τερματοφύλακάς του έκανε απόκρουση! Η μεγάλη φάση βγήκε για τον αντίπαλο, ακόμη και με πέντε στη γραμμή άμυνας.  Ο Πασχαλάκης όμως φώναξε «παρών» όντας βέβαια και πάρα πολύ σταθερός σε όλο το ματς. Ε, κάποτε θα γινόταν και αυτό…

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ περιμένοντας τον Άρη μετά το 0-1, έβγαλε λίγες, αλλά μεγάλες φάσεις. Θα μπορούσε, έχοντας καλύτερη συγκέντρωση και κατοχή να βγάλει και άλλες φάσεις όπως του Ελ Καντουρί στο πρώτο μέρος, του Σβαμπ στο δεύτερο και στο τέλος του Ζίβκοβιτς.

Έστω και έτσι το 0-1 είναι πολύτιμο, συνδυάστηκε και με το 1-1 στο ντέρμπι της Αθήνας (αν έχετε τον Θεό σας, ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι 2 τελικές) και έτσι ο ΠΑΟΚ «πατάει» καλύτερα ενόψει της συνέχειας.

Κάποτε, αυτή η ομάδα θα έπαιρνε αυτό που της άξιζε. Και τώρα τους κερδίζει όλους. (Και χωρίς τον Τζόλη… Αυτό που το πάτε;)

Δεν πρέπει να επαναπαυθεί όμως. Ειδικά την Κυριακή απέναντι σε αυτό τον Παναθηναϊκό.

Ατομικά ο Σβαμπ ήταν κορυφαίος, ο Ελ Καντουρί πολύ ποιοτικός, ενώ Πασχαλάκης και Βαρέλα ήταν αλάνθαστοι πίσω. Πολύ καλός εκτός περιοχής και πάλι ο Σφιντέρσκι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέανδρος, Γιάννης μαζί στην Τούμπα

Οι δύο μικροί φίλοι του ΠΑΟΚ πάντα στο πλευρό της ομάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ με στόχο μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Η Τούμπα είναι κατάμεστη από νωρίς με τον κόσμο του Δικεφάλου να δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Παρών στο γήπεδο και οι Λέανδρος και Γιάννης Παπαστεφανάκης για να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο πλευρό τους ο Γ. Σαββίδης

Θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιστορική μάχη του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Ο Δικέφαλος θέλει με «όπλο» την Τούμπα να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο.

Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Γιώργος Σαββίδης, που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ