Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εμπιστοσύνη στον Σφιντέρσκι φέρνει αποτελέσματα

Η προτίμηση στον Πολωνό επιθετικό δείχνει να είναι ποδοσφαιρική επιλογή

Θωμάς Παπάς

Η εμπιστοσύνη στον Σφιντέρσκι φέρνει αποτελέσματα

Μετά το ισόπαλο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα στις 7 Μαρτίου, όπου ο Μίκαελ Κρμέντσικ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της ομάδας, ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει πάρει τα “ηνία” στις επιλογές του Γκαρσία με τον Ουρουγουανό να δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στον επιθετικό από την Πολωνία στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Ουσιαστικά η σεζόν τελειώνει μ’ έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από αυτόν με τον οποίο ξεκίνησε για τον Σφιντέρσκι, που με τον Άμπελ Φερέιρα στο τιμόνι της ομάδας, αγωνιζόταν κυρίως ως αλλαγή.

Στα παιχνίδια μετά τον Άρη, που έχει ξεκινήσει ως βασικός ο Πολωνός έχει βρει σκορ δύο φορές ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Δεν είναι όμως κυρίως τα νούμερα. Καταρχάς πρόκειται για ντέρμπι, στα οποία με εξαίρεση τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, που ο ΠΑΟΚ γνώρισε δύο ήττες παρά την προφανή ανωτερότητα του, ο Δικέφαλος μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία (στην έδρα του Αστέρα). Αυτά είναι αποτελέσματα, που του είχαν λείψει. Από τον Σφιντέρσκι είχαν λείψει οι καλές εμφανίσεις και τον τελευταίο καιρό τις βρίσκει. Πίεζε ψηλά με τον Ολυμπιακό, κλέβοντας πολλές μπάλες, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις στην Τρίπολη ακόμη κι αν αστόχησε σε δύο περιπτώσεις ενώ με τον Άρη απέδειξε πως μπορεί να παίξει κι εκτός περιοχής, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Δε σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει επειδή δεν παίζει ο Κρμέντσικ. Ο Σφιντέρσκι ωστόσο μοιάζει πιο έτοιμος. Γνωρίζει την ομάδα, γνωρίζει το σύλλογο και ξέρει πως φέτος τα πράγματα δεν πήγαν όπως όφειλαν. Άλλωστε ανήκει στη συνομοταξία των λίγων, που πήραν το double κι είναι ακόμη στο ρόστερ. Κομβικό ρόλο έπαιξε κι η κλήση του στην Εθνική Ομάδα, που σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Λεβαντόφσκι, του άνοιξε το δρόμο για την παρουσία του στην ενδεκάδα και την επίτευξη του πρώτου του γκολ με το εθνόσημο.

Ο Τσέχος από την άλλη φόρτσαρε στην αρχή για ν’ αποδείξει την αξία του κι η αλήθεια είναι ότι έδωσε λύσεις στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και στο παιχνίδι του κυπέλλου όμως με την ΑΕΚ στην Αθήνα, έδειξε πως δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι κι είναι λογικό να προτιμάται ο Σφιντέρσκι. Μη ξεχνάμε επίσης πως ο Κάρολ, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των ασπρόμαυρων κι ήδη οι πρώτες προτάσεις έκαναν την εμφάνιση τους κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Κρμέντσικ αγωνίζεται ως δανεικός και τίποτα δεν είναι βέβαιο, παρά την ξεκάθαρη πρόθεση του ίδιου και της οικογένειας του να μείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα έχει μπει στο τελευταίο στάδιο της χρονιάς, όπου θα κριθούν πολλά κι αυτή η ξεκάθαρη προτίμηση του Γκαρσία στον Σφιντέρσκι μοιάζει να είναι ποδοσφαιρική. Όπως και να έχει πάντως φέρνει αποτελέσματα και τουλάχιστον προς το παρόν δεν δείχνει ν’ αλλάζει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά εκτός ο Μουκουντί στην ΑΕΚ

Ο 26χρονος στόπερ δε συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί, καταστρώνει τα πλάνα του ο Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Καμερουνέζο αμυντικό, να μένει και σήμερα εκτός ομαδικού προγράμματος, λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Ο Μουκουντί όλα δείχνουν ότι δεν υπολογίζεται ενόψει Τούμπας, με τον Κάλενς να αναμένεται να παραμείνει ο παρτενέρ του Βίντα, όπως συνέβη και την Τετάρτη, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιστροφές με ΑΕΚ

Η σημασία του αγώνα και ο «βασικός» κορμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τη Λαμία, το ντέρμπι που έρχεται με την ΑΕΚ, έχει πάρει οριακό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Σουαλιό Μεϊτέ, έμειναν εκτός για να πάρουν ανάσες και όπως όλα δείχνουν αμφότεροι, θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα την Κυριακή.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Τάισον, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στη Λαμία, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που την Τετάρτη, εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην 11άδα, σε σχέση με την κάκιστη εικόνα της περασμένης Τετάρτης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να περιμένει να δει σαφώς καλύτερη απόδοση στο επερχόμενο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ