Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς ρίσκο, χωρίς ένταση, χωρίς διακριθέντα

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Ηλίας Καπράλος

Χωρίς ρίσκο, χωρίς ένταση, χωρίς διακριθέντα

Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος για τον Παναθηναϊκός και χωρίς ένταση, κανένας από τους παίκτες του δεν διακρίθηκαν ουσιαστικά. Η μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη, η σταθερότητα των Βαρέλα και Βιεϊρίνια στην άμυνα, αλλά και η τακτική προσήλωση του Ελ Καντουρί δεν έφταναν για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό:

Πασχαλάκης: Σε όλο το παιχνίδι δεν απειλήθηκε από τον Παναθηναϊκό και ήταν σταθερός στις εξόδους του. Και πάλι όμως στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν κάτω από την εστία του ΠΑΟΚ. Στην μεγάλη στιγμή του Παναθηναϊκού με τον Καρλίτος στο 96′ έκανε την απόκρουση του αγώνα, δείχνοντας ότι είναι σε ανοδική πορεία.

Μιχαηλίδης: Και πάλι στην τριάδα της άμυνας ήταν καλός. Είχε σωστές επεμβάσεις και όποτε πήρε πρωτοβουλία ανάπτυξης (λίγες φορές) ήταν θετικός. Συνεχίζει να δείχνει ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να βασιστεί πάνω του για την τρέχουσα περίοδο, χωρίς να ξεχωρίσει.

Βαρέλα: Και σήμερα όπως και με τον Άρη είχε καίριες επεμβάσεις σε κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης. Η προβολή του στην μικρή περιοχή αποσόβησε σχεδόν σίγουρο γκολ από τον Μακέντα, ενώ και πάλι σε κάθε γέμισμα του Παναθηναϊκού ήταν σταθερός.

Βιεϊρίνια: Ακόμα μία εμφάνιση του Βιεϊρίνια με έμφαση στην εμπειρία και στην τακτική. Και πάλι ο παίκτης που ξεκινούσε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ από την πίσω ζώνη, ενώ έδειξε ότι κουράστηκε και έτσι δεν πήρε παραπάνω ρίσκο στις επιλογές του. Και πάλι όμως κράτησε τη θέση του, παίρνοντας θετικός πρόσημο.

Ντόουγκλας Αουγκούστου: Μετά από μία σειρά αγώνων που ήταν θετικός, σήμερα έδειξε και πάλι αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αμυντικά ήταν σταθερός είτε σαν μοναδικός κόφτης, είτε δίπλα στον Τσιγγάρα. Επιθετικά όμως είχε πολλές και κακές μεταβιβάσεις, ενώ έκανε μερικά λάθη σε κοντρόλ και πάσες που έβγαλε σε αντεπίθεση τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Τσιγγάρας: Πήρε θέση σαν δεύτερος αμυντικός μέσος, δίπλα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αμυντικά κράτησε τη θέση του, έδωσε χώρο στον Ντόουγκλας να πάρει πρωτοβουλίες και είχε μία θετική παρουσία, χωρίς να κάνει τη διαφορά. Έδωσε τη θέση του στον Σβαμπ για να πάρει ο ΠΑΟΚ περισσότερα μέτρα στο γήπεδο.

Μπάμπα: Ο Παναθηναϊκός στα δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο είχε στοχεύσει πάνω του. Σήμερα φαινόταν να το ήξερε και έτσι δεν πήρε ρίσκα. Είχε πολλά ανεβάσματα, κράτησε μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο εντός περιοχής. Ναι μεν δεν ήταν κακός, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει και κάτι το ουσιαστικό στην ομάδα, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του σήμερα.

Λύρατζης: Έπαιξε μετά από πάρα πολύ καιρό και ίσως αυτό να φάνηκε στην απόδοσή του. Αμυντικά και τακτικά ήταν καλός, αλλά παρότι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει από την πλευρά του δεν μπόρεσε να δώσει επιλογές και να βρουν στόχο τα γεμίσματά του. Παρόλα αυτά έδειξε ότι μπορεί να καλύψει τη δεξιά πλευρά εάν χρειαστεί και στα επόμενα παιχνίδια των play-off για να πάρουν μερικές ανάσες οι Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια.

Τζόλης: Στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και όσο αγωνίστηκε στο δεύτερο είχε πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του. Πάτησε περιοχή, έκανε τελική και ήταν απειλητικός, χωρίς όμως την ουσία που μας έχει συνηθίσει στο γήπεδο. Πολλές ημιτελείς ενέργειες με τον ίδιο να φαίνεται να έχει περισσότερο άγχος από ότι τους πρώτους μήνες που αγωνιζόταν σαν βασικός.

Ελ ΚαντουρίΈπαιξε για 65 λεπτά και είχε θετική παρουσία. Κράτησε μπάλα, πίεσε τον αντίπαλο όπως κάνει πάντα και τακτικά ήταν άψογος. Από την άλλη πλευρά σήμερα έδειξε και περισσότερες επιθετικές αρετές. Είχε τελική έξω από την περιοχή, πάτησε περιοχή πολλές φορές και ήταν από τους ελάχιστους παίκτες του ΠΑΟΚ που μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Μένει να δούμε εάν οι ενοχλήσεις που ένιωσε και αποχώρησε θα δείξουν κάποιο πρόβλημα εν όψει του επαναληπτικού με την ΑΕΚ.

Σφιντέρσκι: Έπαιξε για ένα ημίχρονο και πρόλαβε να κάνει μία τελική και να φτιάξει ακόμα μία. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν έδωσε τις βοήθειες που ήθελε η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ όπως έκανε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ή με τον Άρη. Αναμένεται να δούμε εάν η αντικατάσταση του ήταν θέμα τακτικής, ή είχε κάποιες ενοχλήσεις.

Κρμέντσικ: Έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού τον κατάλαβε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έβγαινε και πάλι πολλές φορές εκτός περιοχής και έτσι δεν ήταν απειλητικός. Στην τελευταία θέση παραλίγο να είχε κερδίσει ένα πέναλτι ή φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η εξέταση από το VAR δεν έδειξε τίποτα.

Σβαμπ: Σίγουρα η παρουσία του ανέβασε τον ΠΑΟΚ για λίγα λεπτά, αλλά μετά την αποχώρηση του Ελ Καντουρί φαινόταν μόνος στον τομέα της δημιουργίας. Είχε σωστές αποφάσεις, σωστές κινήσεις, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει ουσία.

Μουργκ: Οι εκτελέσεις των φάουλ και μερικά γεμίσματα στην περιοχή δεν μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα και τη δική του απόδοση. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ όσο αγωνίστηκε.

Λάμπρου: Ελάχιστες επαφές με την μπάλα, δείχνει να μην μπορεί να παίξει σε σχηματισμό χωρίς εξτρέμ και αυτό φάνηκε και σήμερα.

Ίνγκασον: Έπαιξε στη θέση του Λύρατζη για περίπου δέκα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί η απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ