Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φέρτε μας το Κύπελλο!

2-1 αντί για 4-1 τους… πελάτες!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Φέρτε μας το Κύπελλο!

Ένας ακόμη τελικός, ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού! Ο ΠΑΟΚ “τσέκαρε” το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, κερδίζοντας με 2-1 την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στα ημιτελικά του θεσμού.

Είχε… προίκα το ο-1 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ κι ήξερε ότι δεν έπρεπε να πάρει πολλά ρίσκα απόψε. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με αποκορύφωμα το πέναλτι, είδε την ΑΕΚ να προηγείται με τον Γαλανόπουλο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο “μίλησε” τέλος.

Ο Κρμέντσικ, που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι έκανε το 1-1 με ένα φοβερό σουτ που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον Τσιντώτα, ενώ στο φινάλε ο Ζίβκοβιτς έδειξε την ποιότητά του κι έβαλε το… κερασάκι στο παιχνίδι, με το 2-1 να δίνει στον “Δικέφαλο” την πρόκριση.

Ο Γκαρσία κι οι παίκτες του πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση, μαζί με όσους βρίσκονται στην Τούμπα και πλέον υπάρχει το μεγάλο “ραντεβού” με τον Ολυμπιακό, με φόντο την κούπα.

Ουάρντα ο αντί-Καντουρί

Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε τον Ομάρ Ελ Καντουρί να τίθεται νοκ άουτ στο ματς με τον Παναθηναϊκό και σήμερα επέλεξε τον Ουάρντα, για να καλύψει το κενό του. Στο τέρμα ξεκίνησε και πάλι ο Πασχαλάκης, με τους Βαρέλα, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια μπροστά του, ενώ ο Ροντρίγκο ήταν στη δεξιά πτέρυγα και ο Μπάμπα στην αριστερή.

Μεσοεπιθετικά ξεκίνησαν οι Σβαμπ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα και Σφιντέρσκι.

Παιχνίδι υπομονής

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ δε θα έπαιρνε πολλά ρίσκα στο παιχνίδι, παίζοντας με… προίκα το 1-0 του πρώτου αγώνα. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, ωστόσο ήταν ακίνδυνη, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου μέρους.

Στο 27ο λεπτό, Ζίβκοβιτς και Ροντρίγκο συνδυάστηκαν άψογα στα δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει στον Ουάρντα που έκανε την προβολή, με τον Τσιντώτα να του λέει “όχι”, ενώ ο Σφιντέρσκι πήρε το… ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα πάνω στον πεσμένο γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία στο 36′, όταν ο Αουγκούστο βρήκε τον Ουάρντα στην περιοχή, αλλά ο Αιγύπτιος δε σούταρε και γύρισε στον Σφιντέρσκι, που πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Τσιντώτα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, με τον Αουγκούστο να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει στον Σβάρνα και να αλλάζει πορεία και τον Τσιντώτα να διώχνει δύσκολα με το χέρι σε κόρνερ. Στο 60′ ο “Δικέφαλος” κέρδισε πέναλτι, με τον Ουάρντα βγαίνει μόνος από τα δεξιά και να γυρίζει στον Σφιντέρσκι και τον Πολωνό να αποφεύγει τον Τσιγκρίνσκι, για να τον ανατρέψει στη συνέχεια ο Γαλανόπουλος.

Όσκας ατυχίας

Ο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, με τον αρχηγό να σημαδεύει το δοκάρι και τον ΠΑΟΚ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Το μομέντουμ φάνηκε να αλλάζει, με την ΑΕΚ να ανεβάζει στροφές και να πιέζει. Στο 67′ ο Ανσαριφάρντ σούταρε μέσα από την περιοχή κι ο Πασχαλάκης του είπε “όχι” και τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ένωση “πάγωσε” την Τούμπα. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γαλανόπουλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

“Χρυσή” αλλαγή

Ο Γκαρσία έριξε στη “μάχη” τους Κρμέντσικ και Μιχαηλίδη αρχικά κι ο Τσέχος αποδείχθηκε “χρυσή” αλλαγή, καθώς στο 85ο λεπτό, βρέθηκε στην περιοχή και “σκότωσε” τον Τσιντώτα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ μετά από μπαλιά του Μπάμπα.

Το… κερασάκι μπήκε από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο φινάλε, με τον Σέρβο να “κρεμάει” από μακρινή απόσταση τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (Λύρατζης), Ουάρντα (Τσιγγάρας) και Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι (Κοσίδης), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (Νταντσένκο), Λόπες (Μιτάι), Κρίστιτσιτς (Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (Αλμπάνης), Μάνταλος και Ανσαριφάρντ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Δ.Ε.Α.Β. καλεί τον ΠΑΟΚ!

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κλήση σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, δέχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία των φίλων της ομάδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη, με την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ να αναφέρει:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει:

Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Μ. Τετάρτη 1/5/2024, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της αναφορικά με φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα από φιλάθλους της, βάσει Εκθέσεως της Αστυνομικής Αρχής, με πρόκληση σοβαρών ζημιών – καταστροφών εντός της αθλητικής εγκατάστασης του γηπέδου «ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αθλητικής συνάντησης ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 24/4/2024 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της Super League 1 2023-2024.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν.5085/2024».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Κούγια

Για όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League, επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο αγωνιστικές, στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια, για όσα είπε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αφορούσαν το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ.

Για τον ίδιο αγώνα, επιβλήθηκε ποινή ύψους 2.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά εκτός ο Μουκουντί στην ΑΕΚ

Ο 26χρονος στόπερ δε συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί, καταστρώνει τα πλάνα του ο Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Καμερουνέζο αμυντικό, να μένει και σήμερα εκτός ομαδικού προγράμματος, λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Ο Μουκουντί όλα δείχνουν ότι δεν υπολογίζεται ενόψει Τούμπας, με τον Κάλενς να αναμένεται να παραμείνει ο παρτενέρ του Βίντα, όπως συνέβη και την Τετάρτη, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ