Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκαρσία: “Θέλουμε το κύπελλο – Θέλω να χτίσω την ομάδα της επόμενης σεζόν”

Ο Ουρουγουανός τεχνικός σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Θωμάς Παπάς

Γκαρσία: “Θέλουμε το κύπελλο – Θέλω να χτίσω την ομάδα της επόμενης σεζόν”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα, «Diario de Navarra», μιλώντας εφ’ όλης της ύλης. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε στο στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του κυπέλλου και την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Σχολίασε την αλλαγή σχηματισμού αλλά και τις ικανότητες του ρόστερ, ενώ όπως τόνισε, θέλει η ομάδα του να παίζει για τη νίκη. Τέλος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να προπονήσει την Οσασούνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι χαρούμενος. Είμαι εδώ δώδεκα χρόνια. Τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και μετά ξεκίνησα στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ ως προπονητής. Μετά από τέσσερα χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία να ηγηθώ της πρώτης ομάδας. Ανέλαβα με ελλείψεις, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία. Προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ και σιγά-σιγά να παρουσιάσω το πλάνο μου».

Για τους φετινούς στόχους:

«Θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα σκεφτούμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Ας δούμε αν θα μου επιτραπεί να χτίσω την ομάδα που θέλω. Αλλά έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα…».

Σχετικά με την πανδημία:

«Ναι, η πανδημία μπερδεύει τα πάντα. Μεταγραφές, παίκτες που θα φύγουν και παίκτες που θα έρθουν. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και πρέπει να προσαρμοστείς. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Αν κερδίσεις είσαι ο καλύτερος και αν χάσεις είσαι μια καταστροφή. Δεν υπάρχει ισορροπία».

Για τις προτεραιότητες του ως προπονητής:

«Υπάρχουν αρκετά θέματα. Πήρα την ομάδα στη μέση της σεζόν, έφερα τη δική μου ιδέα για το παιχνίδι και έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτήν. Το ρόστερ είχε φτιαχτεί για να παίξει άλλο σχηματισμό και άλλαξα πράγματα. Οφείλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώθουν άνετα. Αυτό κάνω, μπαλώνω τρύπες δεξιά και αριστερά. Και στοχεύω πάντα στη νίκη, γιατί αν δεν κερδίσεις, υπάρχει λίγη υπομονή. Πρέπει, λοιπόν, να καταγράψεις τα πάντα. Κοιμάσαι λίγο, το κεφάλι σου δουλεύει πολύ. Δεν είναι σαν το κεφάλι ενός ποδοσφαιριστή, που νοιάζεται για την προπόνηση, να είναι σωματικά εντάξει και να τα πάει καλά στο παιχνίδι. Πρέπει να σκέφτομαι τα πάντα. Κάθε παίκτης έχει τον χαρακτήρα του και με διαφορετική καταγωγή. Είναι ένα σύνολο όλων αυτών… (σ.σ. γέλια). Είμαι όμως χαρούμενος…».

Όσον αφορά τις ιδέες του:

«Θέλουμε όλοι να κερδίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Ως προπονητής, μου αρέσει να πιέζει η ομάδα μου ψηλά, να είμαστε πρωταγωνιστές, να παίζουμε για τη νίκη. Δεν κολλάω σε μία συγκεκριμένη ιδέα. Μου αρέσει και να αμύνομαι. Προσαρμόζομαι καλά, το ίδιο και με τα συστήματα που χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι στο κάθε παίκτη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κερδίζω πάντα».

Για τις διαφορές που βλέπει στον εαυτό ως παίκτη κι ως προπονητή:

«Ως προπονητής πρέπει να έχεις μεγαλύτερη ψυχολογία. Δεν μπορώ να είμαι όπως ήμουν την εποχή που έπαιζα εγώ. Είμαι ήρεμος. Οφείλω να ξέρω να χειριστώ κάθε κατάσταση. Έχω αλλάξει ως άνθρωπος αναφορικά με αυτό και η εμπειρία με έχει βοηθήσει. Οι προπονητές που είχα στο παρελθόν με δίδαξαν και πήρα τα καλύτερα από τον καθένα τους. Είμαι ευθύς και μου αρέσει που και οι παίκτες μου είναι έτσι απέναντι μου, είναι ειλικρινείς. Έτσι είμαι, άμεσος».

Για το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής στην Οσασούνα στο μέλλον: 

«Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου εδώ (στον ΠΑΟΚ). Επιτρέψτε μου να το κάνω, λίγη υπομονή. Δε χρειάζεται να μιλήσω δημόσια, αυτό που θέλω το έχω εγώ στην καρδιά μου. Δε μου αρέσει να το μοιράζομαι δημόσια. Το σημαντικό είναι να είσαι καλός προπονητής και θα έρθει η ευκαιρία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οι οπαδοί της Μπάγερν θέλουν Τούχελ!

Οι Βαυαροί μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του προπονητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από καιρό γνωστό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga, πέφτοντας από τον θρόνο της μετά από 11 σερί κατακτήσεις. Παράλληλα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και θέλουν τον Τούχελ να μην έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Αντίθετα με όλα αυτά, μια μερίδα των φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου θέλει να κρατήσει τον Τούχελ στην ομάδα, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για να αλλάξει την γνώμη της διοίκησης.

«Παρά την αρνητική κριτική από τα Μέσα και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να φτάσει την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά. Με όλο τον σεβασμό στους υποψήφιους Έμερι και Ράνγκνικ, οι συγκεκριμένοι προπονητές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε το κερί του Τούχελ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τελικός του 2025 θα γίνει στο Μόναχο, η Μπάγερν θα έπρεπε να νιώθει τυχερή με έναν τέτοιον προπονητή στον πάγκο της», αναφέρει η περιγραφή της αίτησης που έχουν φτιάξει οι οπαδοί της Μπάγερν για την παραμονή του Τούχελ, έχοντας ήδη ψηφίσει θετικά περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ