Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δούμας: “Έτοιμη στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ η νέα Τούμπα”

Όλο το πλάνο και τα επόμενα βήματα για το νέο γήπεδο

Ρεπορτάζ PAOK24

Δούμας: “Έτοιμη στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ η νέα Τούμπα”

Ο Τάκης Δούμας, μίλησε στην εφημερίδα “Karfitsa” για το πλάνο και τα χρονοδιαγράμματα της Νέας Τούμπας.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

– Με απλά λόγια σε τι φάση βρίσκεται σήμερα το πρότζεκτ της «Νέας Τούμπας»;

“Οι διαδικασίες τρέχουν και βρίσκονται εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχαμε θέσει όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων εγγράφων και αποφάσεων που χρειάζονταν ώστε να συμπεριληφθούν στον φάκελο που θα κατατεθεί στο ΣτΕ για να λάβουμε το Προεδρικό Διάταγμα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει η ανάρτηση σχεδίου της τροποποίησης ρυμοτομίας για το σύνολο της περιοχής που θα γίνει το νέο γήπεδο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εικοσαημέρου. Θεωρούμε πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει σε τυχόν ενστάσεις που θα προκύψουν, αν και πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξουν τέτοιες”.

– Και έπειτα ποια είναι τα επόμενα βήματα;

“Μετά την παραπάνω διαδικασία, το σύνολο του φακέλου θα γυρίσει και πάλι στην Αθήνα για να βγει η σχετική Υπουργική απόφαση και έπειτα ο φάκελος θα πάει στο ΣτΕ εκεί όπου είναι και το καθοριστικό βήμα για να υπάρξει η σχετική γνωμοδότηση που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Αυτό είναι και το πλέον μεγάλο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χτισίματος του νέου γηπέδου”.

– Χρονολογικά πότε βλέπετε να έχει ο ΠΑΟΚ στα χέρια του το Προεδρικό Διάταγμα;

“Πιστεύουμε σε ένα εξάμηνο από σήμερα. Δηλαδή, περί τα τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη ή σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2021 θεωρούμε πως θα έχει δημοσιευθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Γενικώς θέλω να προσθέσω πως βρισκόμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει εξ’ αρχής. Γραφειοκρατία σαφώς και υπάρχει, όμως την ξεπερνάμε και μπορώ να πω πως οι διαδικασίες και οι χρόνοι που κινείται η ιστορία είναι αρκετά γρήγορες. Εξάλλου μη ξεχνάμε πως το θέμα είναι μείζονος σημασίας και για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την Κυβέρνηση που θέλει να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο που θα αλλάξει ριζικά και θα αναβαθμίσει την πόλη συνολικά”.

– Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον ΠΑΟΚ;

“Το Προεδρικό Διάταγμα έχει ισχύ πέντε ετών. Όπερ σημαίνει πως εντός της πενταετίας από την ημέρα έκδοσης της απόφασης ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο γκρέμισμα του υπάρχοντος γηπέδου και φυσικά της ανέγερσης του καινούργιου. Βέβαια, πρόθεση και εκτίμησή μου είναι πως οι διαδικασίες που αφορούν τις αρχιτεκτονικές μελέτες θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα, όμως όλα αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν ασφαλώς και μόνο με τον επενδυτή”.

– Τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε για το πλάνο χωρητικότητας του νέου γηπέδου, αλλά και το τι θα περιλαμβάνει αυτό;

“Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στόχος και επιδίωξη είναι το νέο γήπεδο να είναι από τα πιο πολυτελή της Ευρώπης, γι’ αυτό και θα είναι 4ης κατηγορίας, βάσει των προδιαγραφών που θέτει η UEFA. Αυτό σημαίνει βέβαια μεγαλύτερο κόστος, άρα και περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν με χώρους γύρω και μέσα σε αυτό. Το πλάνο χωρητικότητας δεν είναι σαφές ακόμα, θεωρώ όμως πως θα είναι ένα γήπεδο μίνιμουμ 32.000-35.000 θέσεων και αν θέλετε την άποψή μου νομίζω πως ακόμα και ο στόχος των 40.000 θέσεων είναι ορατός. Με τη νομοθεσία του 2016 το γήπεδο θα μπορεί να έχει εστιατόρια, χώρους αναψυχής, πάρκινγκ, μουσείο και τα οφέλη δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το σύνολο της περιοχής η οποία θα αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω πως με γνώμονα αυτό θα πρέπει να επισπεύσουν και την επέκταση της γραμμής του μετρό, από το Παπάφη, όπου θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Κάτι που μπορεί να μοιάζει μακρινό, αλλά πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί από τώρα”.

– Υπάρχει κάτι που μπορεί να φρενάρει τις διαδικασίες;

“Δεν μπορώ να φανταστώ ή να σκεφτώ κάτι που θα βάλει «φρένο» στον ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον, όταν έχει στα χέρια του το Προεδρικό Διάταγμα. Αν έβαζα έναν αστερίσκο, θα το έκανα μόνο για το αν θα υπάρξουν αρχαιολογικά ευρήματα, όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή από πουθενά. Ίσως αφήσω ένα μικρό ποσοστό να υπάρξουν κάποιες περιπτώσεις που ενδεχομένως καθυστερήσουν λίγο το έργο, αλλά να το αποτρέψουν το αποκλείω. Εξάλλου, στο μεσοδιάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ έκανε αρχαιολογικές έρευνες σε επίπεδο επιφάνειας που δίνουν τη σιγουριά πως δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που θα σταματήσουν το έργο και όλα θα κυλήσουν ομαλά”.

– Άρα κ. Δούμα, αν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγραμμάτων ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ από τη νέα χρονιά αναγκαστεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα στην Τούμπα;

“Σαφώς και μπορεί να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, αλλά αυτό είναι θέμα καθαρά του ΠΑΟΚ το πως θα πράξει. Δεν πιστεύω ότι εν μέσω χρονιάς θα φύγει από ένα γήπεδο. Παρόλα αυτά εάν πάρει τις άδειες για τη Νέα Τούμπα, τότε θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλο γήπεδο, για να μπορεί να γκρεμίσει το σημερινό του για να φτιάξει καινούργιο”.

– Οπότε πότε βλέπετε το έργο γήπεδο Νέας Τούμπας να έχει ολοκληρωθεί;

“Πιθανολογώ ότι εάν όλα κυλήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και δεν υπάρξουν απρόοπτα όπως κάλλιστα μπορεί να συμβεί σε τόσο μεγάλα έργα, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο μέχρι το 2026, δηλαδή στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου”.

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To Δουβλίνο μέσα από τα μάτια του ΠΑΟΚ

Γνωρίστε την ιρλανδική πόλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για το αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μποέμιαν έχει ξεκινήσει (21:45), με το paokfc.gr να κάνει focus στο Δουβλίνο.

Αναλυτικά:

Πόλη με τεράστια φήμη, μακρά ιστορία, αρµονική και εντυπωσιακή µίξη της κληρονοµιάς µε έναν ανανεωµένο πολυπολιτισµικό χαρακτήρα το Δουβλίνο είναι προορισμός που δεν προσπερνά κανείς εύκολα.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, της πατρίδας των Οσκαρ Ουάιλντ και Τζέιμς Τζόις, των U2, των Σάμιουελ Μπέκετ και Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη, παραδοσιακή και επαναστατική ταυτόχρονα με μεσαιωνική αύρα,  αλλά και νεανική ορμή.

Ιστορία

Το Δουβλίνο είναι χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Liffey  και αρχικά ιδρύθηκε σαν κέντρο για το εμπόριο σκλάβων των Βίκινγκς. Από το 1541 έως το 1800, η Ιρλανδία γίνεται Βασίλειο. Κατά την διάρκεια του 17ου αιώνα, το Δουβλίνο αναπτύσσεται ταχύτατα, με αποτέλεσμα να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μετά το Λονδίνο. Τα περισσότερα αξιοσημείωτα έργα αρχιτεκτονικής της πόλης προέρχονται από αυτή την περίοδο. Το 1801 η Ιρλανδία ενώνεται με το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και σχηματίζεται έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας. Τα έτη 1845 με 1849 λιμός πλήττει την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 500.000 με 1 εκατομμυρίου Ιρλανδών και την μετανάστευση άλλων τόσων προς την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Το 1916 έλαβε χώρα η Επανάσταση του Πάσχα. Ακολούθησε ο ιρλανδικός πόλεμος της ανεξαρτησίας και ο ιρλανδικός εμφύλιος, που μετέτρεψε το Δουβλίνο σε ερείπια. Το 1922 η Ιρλανδία γίνεται ανεξάρτητο κράτος και το Δουβλίνο πρωτεύουσα. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η ανάπτυξη της πόλης ήταν αργή, την δεκαετία του 1960 όμως γίνεται αισθητή μια αλλαγή και τα χρόνια που ακολούθησαν, το Δουβλίνο γνώρισε μεγάλη οικοδομική και οικονομική ανάπτυξη. Το 1988 γιόρτασε το Δουβλίνο επίσημα τα 1.000 χρόνια από την ίδρυσή του.

Dublin tips

Temple Bar

Δεν πρόκειται για κάποιο bar, αλλά για την πολιτιστική συνοικία του Δουβλίνου. Είναι ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα δροµάκια, στη νότια όχθη του ποταµού Liffey, στο κέντρο της πόλης. Επειτα από ένα πρόγραµµα ανάπλασης µιας ολόκληρης δεκαετίας, σήµερα η περιοχή είναι γεµάτη εστιατόρια, bars και πολιτιστικά κέντρα.

Τhe Winding Stair

Το αγαπηµένο των βιβλιοφάγων. Στο ισόγειο υπάρχει ένα χαριτωµένο βιβλιοπωλείο, αλλά µόλις ανέβεις την ελικοειδή σκάλα –απ’ όπου δανείζεται και το όνοµά του– βρίσκεσαι σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το οποίο σερβίρει τεράστιες µερίδες της σύγχρονης ιρλανδικής κουζίνας. Προσφέρει δε, µοναδική θέα στον ποταµό.

Καθεδρικός ναός Αγίου Πατρικίου

Η µεγαλύτερη µεσαιωνική εκκλησία της Ιρλανδίας, αρχικά δεν ήταν παρά ένα ξύλινο εκκλησάκι δίπλα σε µια ιερή πηγή, όπου βαπτίστηκε ο Άγιος Πατρίκιος το 450 µ.Χ. Το 1213 έγινε καθεδρικός ναός. Τέσσερις αιώνες αργότερα, ο Cromwell µετέτρεψε τον κυρίως ναό σε στάβλο για το άλογό του, για να δείξει την περιφρόνησή του για την Αγγλικανική Εκκλησία.

Café en Seine

Σε περίοπτη θέση στην Dawson Street, µεταξύ του Πάρκου St. Stephen’s και του Trinity College, δεσπόζει το πιο cool bar του Δουβλίνου και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Σε retro και γαλλικό art nouveau στυλ, µε γλυπτά, πολυτελή φωτιστικά, έπιπλα του 19ου αι., ένα πανέµορφο µπαρ φτιαγµένο από ξύλο και µάρµαρο, ψηλά δέντρα και υαλοπίνακες.

Phoenix Park

Το όνοµά του προέρχεται από την κελτική φράση «Fionn Uisce» που σηµαίνει «καθαρό νερό» και αναφέρεται σε µια πηγή η οποία υπήρχε εκεί στο παρελθόν. Είναι ένα από τα µεγαλύτερα πάρκα µέσα σε πόλη, σε ολόκληρο τον κόσµο. Καταλαµβάνει µια έκταση 7.000 στρεµµάτων και φιλοξενεί την επίσηµη κατοικία του Προέδρου της Ιρλανδίας, τον Ζωολογικό Κήπο του Δουβλίνου, κατοικίες του 18ου αι., κήπους, λίµνες και εκατοντάδες ελάφια.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του περιλαµβάνουν γήπεδα κρίκετ, ποδοσφαίρου και hurling (το εθνικό άθληµα των Ιρλανδών) αλλά και µια πίστα για αγώνες αυτοκινήτου κ.λπ. Εδώ θα θαυµάσετε, επίσης, τον ψηλότερο οβελίσκο της Ευρώπης, το 63 µέτρων Μνηµείο Wellington, τον Κήπο του Λαού µε ιστορία από το 1864, µε λίµνες και παρτέρια γεµάτα όµορφα λουλούδια, ενώ το Κέντρο Επισκεπτών που στεγάζεται σε παλαιούς στάβλους φιλοξενεί εκθέµατα από την ιστορία και την άγρια ζωή του πάρκου.

Πάρκο Αγίου Στεφάνου

Η δουβλινέζικη εκδοχή του St. James Park του Λονδίνου, το St. Stephen’s Green, είναι ένα πραγµατικό θαύµα της αρχιτεκτονικής τοπίου. 90 στρέµµατα γκαζόν, γέφυρες, δροµάκια, σιντριβάνια, αγάλµατα και παιδικές χαρές  συνθέτουν ένα µαγευτικό σκηνικό.

Snugs

Γεύση από αυθεντικό Δουβλίνο. Tα επονοµαζόµενα «snugs» είναι ένα… γοητευτικό χαρακτηριστικό είδος των πιο παλιών pubs του Δουβλίνου και πρόκειται για ερµητικά κλειστούς, σχεδόν κλειστοφοβικούς «θαλάµους», όπου µέλη συµµοριών, παράνοµοι εραστές, µυστικές οργανώσεις και λογοτεχνικές κλίκες έβρισκαν την ησυχία τους ανάµεσα στους φωνακλάδες θαµώνες.

Υπαίθρια μαγαζιά

Πριν 30 χρόνια το Δουβλίνο ήθελε να γίνει… Λονδίνο, γι’ αυτό και οι κάτοικοί του είχαν την τάση να µιµούνται τους λονδρέζικους τρόπους και τις συνήθειες. Με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ, άλλαξαν τα πάντα. Από τα µέσα της δεκαετίας του 1990, το Δουβλίνο άρχισε να γίνεται όλο και πιο ευρωκεντρική πόλη, εξ ου και η εµφάνιση καταστηµάτων που είναι πρoσαρµοσµένα σε ένα άλλο πολιτιστικό πρότυπο, όπως καφετέριες, bars και εστιατόρια τα οποία διαθέτουν συνήθως υπαίθρια τραπέζια.

Κάστρο του Δουβλίνου

Το Κάστρο που χτίστηκε υπό τις εντολές του  βασιλιά Ιωάννη στις αρχές του 13ου αιώνα στέκει ακόµα αγέρωχο στην κορυφή µιας στρατηγικής τοποθεσίας, στη διασταύρωση του ποταµού Liffey µε τον παραπόταµό του, Poddle.

Μεσαιωνικά μοναστήρια

Η Ιρλανδία είναι μία καταπράσινη χώρα, με ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα πανέμορφα μεσαιωνικά μοναστήρια της. Οι Κέλτες, που κατοικούσαν στο νησί από τα προχριστιανικά χρόνια, είχαν ήδη αναπτύξει έναν αξιόλογο πολιτισμό, που φαίνεται να εντυπωσίασε τον Άγιο Πατρίκιο όταν κατέφθασε στη χώρα το δεύτερο μισό του 5ου  μ.Χ. αιώνα, ως ιεραπόστολος του χριστιανισμού. Από εκείνη την περίοδο κι έπειτα, στην Ιρλανδία σημειώνεται μία έντονη αρχιτεκτονική δραστηριότητα. Μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και μοναστήρια, διακοσμημένα με εντυπωσιακά γλυπτά και βιτρό, αποτελούν τεκμήρια της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας.

Guinness Storehouse

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Δουβλίνου, το Guinness Storehouse, άνοιξε το 2000 και ήδη µετράει πολλά εκατοµµύρια επισκεπτών. Εκτείνεται σε επτά ορόφους και, εκτός από τα tours που µυούν τον επισκέπτη στην ιστορία και τη διαδικασία παρασκευής της παγκοσµίου φήµης µπύρας, στο εντυπωσιακό Gravity Bar του τελευταίου ορόφου θα απολαύσετε και ένα ποτήρι παγωµένη Guinness µε θαυµάσια θέα στην πόλη.

  • Οι Ιρλανδοί είναι πολύ φιλόξενος λαός. Μη διστάσετε να τους ζητήσετε πληροφορίες για οτιδήποτε. Θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν, αν και δύσκολα θα καταλάβετε τη βαριά προφορά τους. Μην παραλείψετε να τους ενηµερώσετε για την καταγωγή σας. Οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο Δουβλίνο.
  • Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής είναι 1.661.185 κάτοικοι, ενώ της ίδιας της πόλης 505.739, σύμφωνα με την απογραφή του 2006.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Ιρλανδοί ψηφίζουν… Gaelic football

Τέταρτο τις προτιμήσεις τους το ποδόσφαιρο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο Δουβλίνο και πλέον, μετράει αντίστροφα για το αποψινό παιχνίδι στο AVIVA Stadium.

Είναι ξεκάθαρο ωστόσο, πως για τους Ιρλανδούς έχει μεν μεγάλη σημασία αυτό το παιχνίδι, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι σε καμία περίπτωση πρώτο στις προτιμήσεις του.

Το πρώτο άθλημα στην Ιρλανδία είναι το Gaelic football, ένα άθλημα που παίζεται σε γήπεδο αντίστοιχο με αυτό του ράγκμπι. Στις δύο πλευρές του βρίσκονται τα τέρματα, τα οποία αποτελούνται από μία εστία με δίχτυα, πλάτους 6.5 και ύψους 2.5 μέτρων, ενώ οι δύο κάθετες δοκοί προεκτείνονται προς τα πάνω για να δημιουργήσουν ένα τέρμα αντίστοιχο με αυτό του ράγκμπι.

Στο παιχνίδι που διαρκεί 60 λεπτά στις περισσότερες κατηγορίες, ο σκοπός είναι η κάθε ομάδα να πετύχει τους περισσότερους πόντους. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, είτε με την επίτευξη γκολ, δηλαδή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας, που δίνει 3 πόντους, είτε με την επίτευξη πόντων, δηλαδή στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ανάμεσα στα δύο κατακόρυφα.

Δεύτερο άθλημα είναι το Ηurling, όπου οι παίκτες χτυπούν μία μικρή μπάλα με ένα ξύλινο ραβδί και καλούνται να τη στείλουν μεταξύ των κάθετων δοκαριών των αντιπάλων, είτε πάνω από την οριζόντια δοκό για να κέρδισει η ομάδα τους ένα πόντο ή κάτω από την οριζόντια δοκό, μέσα στα δίχτυα, στο χώρο που φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα, για να πετύχουν ένα γκολ, το οποίο ισοδυναμεί με τρεις πόντους.

Τρίτο είναι το rugby και τέταρτο στις προτιμήσεις των Ιρλανδών είναι το ποδόσφαιρο! Για αυτό και το σημερινό παιχνίδι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ποδοσφαιρανθρώπους της χώρας να ανεβάσουν το άθλημα,  σε μία εποχή όπου το ενδιαφέρον είναι αρκετά μικρό…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι νικηφόρες Ευρωπαϊκές πρεμιέρες του ΠΑΟΚ (quiz)

Ένα ασπρόμαυρο quiz, που μας γυρνά πίσω στο 1975

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κάνει σήμερα πρεμιέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η παρουσία του Δικεφάλου, ιδιαίτερα τα τελευταία 13 χρόνια είναι ιδιαίτερα συνεπέστατη και για την ακρίβεια συνεχόμενη. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ.

Το παρακάτω quiz μας γυρνάει πίσω στις ευρωπαϊκές ασπρόμαυρες πρεμιέρες, που θα θυμόμαστε για διαφορετικούς λόγους, ξεκινώντας από την αναμέτρηση κόντρα στη Μπαρτσελόνα το 1975 στο γήπεδο της Τούμπας.

Δείτε το quiz κάνοντας κλικ εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending