Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ελ Καντουρί στο ΟΑΚΑ, θυμίζει Σάκχοφ ή Βαρέλα; (vid)

Τι μπορεί να συνδέει τον Μαροκινό του 2021 και τους τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ το 2019.

Ηλίας Καπράλος

Ο Ελ Καντουρί στο ΟΑΚΑ, θυμίζει Σάκχοφ ή Βαρέλα; (vid)

Η χρονιά τελειώνει για τον ΠΑΟΚ και ένας ακόμα τελικός έρχεται για την ομάδα. Μπορεί η σεζόν να μην πήγε καλά στο Europa League και στο πρωτάθλημα, αλλά ο θεσμός του κυπέλλου είναι η τελευταία ευκαιρία να μείνει κάτι από τη σεζόν, κάτι πολύ ουσιαστικότερο από τη σεζόν.

Πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ξέρουν που θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν. Στο μυαλό πολλών οπαδών πηγαίνουν οι δανεικοί, όπως ο Κρμέντσικ και ο Μπάμπα, αλλά υπάρχουν και παίκτες που το συμβόλαιό τους τελειώνει το καλοκαίρι του 2022 και πολύ περισσότερο το 2021. Για παράδειγμα ο Ομάρ Ελ Καντουρί που αυτή την στιγμή είναι τραυματίας και στις 23 Μαΐου μπορεί να είναι ελεύθερος για να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, χωρίς ο ΠΑΟΚ να μπορεί να τον εμποδίσει.

Η ιστορία του Ομάρ Ελ Καντουρί στο τέλος αυτής της σεζόν θυμίζει όλο και περισσότερο την τριάδα παικτών στον τελικό του 2019. Τότε ο Βαρέλα, ο Σάκχοφ και ο Κάνιας μετά τον τελικό ήταν στο κέντρο του γηπέδου, πανηγυρίζαν μόνοι τους αγκαλιά τον τίτλο και ξέσπασαν με τον δικό τους τρόπο. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ που τελικά παρέμεινε στην ομάδα, ο Ισπανός μέσος που πήγε τελικά στον Ερυθρό Αστέρα και ο Ουκρανός μέσος που φέτος είναι στην ΑΕΚ και πέρσι ήταν στη Λέτσε, τότε έπαιξαν στον τελικό, χωρίς να είναι σίγουροι για την επόμενη μέρα τους στην ομάδα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να δώσουν το 100% και να είναι ιδιαιτέρως κομβική στο τρίτο κύπελλο στη σειρά και στο νταμπλ της ομάδας τη σεζόν 2018-2019.

Ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ τότε, διοίκηση, προπονητής και όσοι ήταν στην ομάδα, έκαναν τους 3 παίκτες να ξεχάσουν τις διαπραγματεύσεις εκείνη την στιγμή. Να μπουν στο γήπεδο, να παίξουν, να δώσουν τα πάντα και να βγουν νικητές. Το στιγμιότυπο με τον Βαρέλα να είναι τραυματίας και να τελειώνει έτσι το παιχνίδι είναι μία στιγμή που δείχνει τον τρόπο που ήταν δεμένη η ομάδα εκείνη την περίοδο, κάτι θα θέλαμε όλοι να δούμε και στις 22 Μαΐου από τους παίκτες του Γκαρσία, στο ίδιο γήπεδο, αλλά με διαφορετικό αντίπαλο.

Την ίδια στιγμή που έχουμε καιρό να ακούσουμε κάποιο νέο από τις διαπραγματεύσεις του παίκτη με τον ΠΑΟΚ για την επόμενη μέρα και ο ίδιος ο παίκτης θα κάνει αγώνα δρόμου για προλάβει τον τελικό που μπορεί να είναι και το τελευταίο παιχνίδι με τον Δικέφαλο στο στήθος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Πόσοι θα παίξουν με Ολυμπιακό;

Περιμένουν τις επιστροφές των διεθνών…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αγωνιστική δράση στα πλέι οφ της Stoiximan Super League επιστρέφει και η αγωνία κορυφώνεται για το σπουδαίο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα ντέρμπι που κόβει την ανάσα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, αλλά υπάρχει μία ανησυχία για την κατάσταση των διεθνών του Άρη…

Καμαρά, Μαζικού Πάλμα και Ενκουλού αναμένεται να έχουν επιστρέψει αύριο, ενώ ο Μπράμπετς γύρισε σήμερα και ανάλογα την κατάσταση τους, θα φανεί πόσοι και ποιοι θα είναι στη διάθεση του Τόλη Τερζή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οικονόμου: «Κανείς δε ζήτησε παρέμβαση πρωθυπουργού στην UEFA»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσέφεριν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πολιτικών εφημερίδων σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με αφορμή όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε για το θέμα… «Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA γιατί διεξάγεται στη χώρα μας ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, νομίζω όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και προφανώς και η διαιτησία να συμβάλλουν ώστε οι αγωνιστικές να γίνουν με διαφάνεια και το πρωτάθλημα να τελειώσει με διαιτησίες υψηλού επιπέδου που δεν θα αμφισβητείται το κύρος τους».

Σε ερώτηση για το λόγο της παρέμβασης του πρωθυπουργού και αν του το ζήτησε κάποιος, ο κ. Οικονόμου, απάντησε: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα. Ο πρωθυπουργός συνομιλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα με επικεφαλής Ομοσπονδιών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εν αναμονή της πρότασης ΠΑΟΚ σε Ολιβέιρα

Σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της ανανέωσης του Πορτογάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το θέμα της ανανέωσης του συμβόλαιο του Νέλσον Ολιβέιρα αναμένεται να παρουσιάσει εξέλιξη, δεδομένου ότι τόσο από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όσο και από την πλευρά του παίκτη, υπάρχει θετική διάθεση.

Οι απαιτήσεις του έμπειρου επιθετικού είναι γνωστές, ενώ πρόσφατα, ο Ιβάν Σαββίδης επικοινώνησε με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, εξηγώντας του την κατάσταση.

Οι απαιτήσεις του Ολιβέιρα είναι στο 1 εκάτ. ευρώ το χρόνο, ίδιες με την τωρινή του συμφωνία και η πρόθεση και από τις δύο πλευρές, είναι για νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Αναμένεται σύντομα η επίσημη πρόταση και από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, θα φανούν και οι πιθανότητες που υπάρχουν για να υπάρξει συμφωνία.

Άλλωστε, ο Ολιβέιρα είναι «σκληρός» διαπραγματευτής, κάτι που είχε δείξει και το καλοκαίρι του 2021, πριν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και έρθει τελικά στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending