Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Απαράδεκτες πιέσεις και απειλές από την UEFA»

Κοινή ανακοίνωση από Ρεάλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα!

Ρεπορτάζ PAOK24

«Απαράδεκτες πιέσεις και απειλές από την UEFA»

Ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για απαράδεκτες πιέσεις και απειλές από την UEFA προκειμένου να εγκαταλείψουν το εγχείρημα της European Super League, εξέδωσαν Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ, εξηγώντας μεταξύ άλλων τα κίνητρα που τους οδήγησαν στην… επανάσταση και αφήνοντας αιχμές για τις 9 ομάδες που… πήδηξαν αμέσως από το καράβι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οσον αφορά τη δήλωση που εξέδωσε η UEFA στις 7 Μαΐου σχετικά με τη European Super League και τη θέση που έλαβαν 9 από τα ιδρυτικά σωματεία της, το Fútbol Club Barcelona, ​​η Juventus και η Real Madrid Club de Fútbol αναφέρουν τα εξής:

(i) Οι ιδρυτικοί σύλλογοι υπέστησαν, και συνεχίζουν να υφίστανται, απαράδεκτες πιέσεις, απειλές και αδικήματα τρίτων για την εγκατάλειψη του έργου και ως εκ τούτου απέχουν από το δικαίωμα και το καθήκον τους να παρέχουν λύσεις στο οικοσύστημα ποδοσφαίρου μέσω συγκεκριμένων προτάσεων και εποικοδομητικού διαλόγου. Αυτό είναι απαράδεκτο βάσει του κράτους δικαίου και τα Δικαστήρια έχουν ήδη αποφανθεί υπέρ της πρότασης της Super League  διατάζοντας τη FIFA και την UEFA να, είτε άμεσα είτε μέσω των συνδεδεμένων οργάνων τους, να μην προβούν σε ενέργειες που ενδέχεται να εμποδίσουν αυτήν την πρωτοβουλία με οποιονδήποτε τρόπο ενώ το δικαστήριο εκκρεμούν διαδικασίες.

(ii) Το σχέδιο της Super League σχεδιάστηκε από κοινού από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους του:

α) με στόχο την παροχή λύσεων στην τρέχουσα μη βιώσιμη κατάσταση στον ποδοσφαιρικό κλάδο. Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες –όπως και άλλοι ενδιαφερόμενοι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο–, ιδίως στο τρέχον κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι το άθλημά μας θα παραμείνει ελκυστικό και θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα. Για το σκοπό αυτό, στις 18 Απριλίου, ανακοίνωσαν την προθυμία τους να δημιουργήσουν το Super League και να δημιουργήσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA, σε ένα εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των μερών, όπως κοινοποιήθηκε τόσο σε καθένα από αυτά την ημερομηνία;

β) με τον απόλυτο σεβασμό για τις τρέχουσες ποδοσφαιρικές δομές και το οικοσύστημα. Οι ιδρυτικοί σύλλογοι συμφώνησαν ρητά ότι η Super League θα διεξαγόταν μόνο εάν ένας τέτοιος διαγωνισμός αναγνωριζόταν από την UEFA ή / και τη FIFA ή εάν, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, θεωρήθηκε ότι είναι ένας διαγωνισμός δεόντως συμβατός για όλους τους σκοπούς με τους συνέχεια των ιδρυτικών συλλόγων στους αντίστοιχους εγχώριους διαγωνισμούς τους. Ωστόσο, παρά την επίγνωση των παραπάνω όρων, η UEFA και η FIFA μέχρι στιγμής αρνούνται να δημιουργήσουν κάποιο κατάλληλο κανάλι επικοινωνίας. και

γ) να φέρει οικονομική σταθερότητα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια ποδοσφαίρου, επί του παρόντος υπό τις συνέπειες μιας βαθιάς κρίσης που απειλεί την επιβίωση πολλών συλλόγων. Διαθήκη της, η αναγγελθείσα δέσμευση για καθιέρωση ετήσιων πληρωμών αλληλεγγύης για εγγυημένα ετήσια ποσά που πολλαπλασιάζουν ουσιαστικά αυτά που διανέμονται από την UEFA, και την υποχρέωση ενίσχυσης των κανόνων οικονομικής βιωσιμότητας, μέσω της δημιουργίας ενός σαφούς, διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου που θα επαληθεύεται από ειδικούς.

(iii) Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αναγνώρισαν επίσης ότι η Super League ήταν μια μοναδική ευκαιρία να προσφέρει στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο την καλύτερη δυνατή παράσταση και να ενισχύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άθλημα, το οποίο δεν είναι «δεδομένο» και προκαλείται από νέες τάσεις γενεών . Επιπλέον, ένας από τους κύριους στόχους της ήταν να προωθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο, μια τεράστια, αλλά επί του παρόντος υποτιμημένη, ευκαιρία για τον τομέα.

(iv) Έχουμε πλήρη επίγνωση της ποικιλίας των αντιδράσεων στην πρωτοβουλία του Super League και, κατά συνέπεια, της ανάγκης να σκεφτούμε τους λόγους για κάποιους από αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να επανεξετάσουμε την προτεινόμενη προσέγγιση, όπως απαιτείται. Ωστόσο, θα ήμασταν εξαιρετικά ανεύθυνοι εάν, έχοντας επίγνωση των αναγκών και της συστημικής κρίσης στον τομέα του ποδοσφαίρου, που μας οδήγησε να ανακοινώσουμε το Super League, εγκαταλείψαμε αυτήν την αποστολή για να παράσχουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες απαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που απειλούν τη βιομηχανία ποδοσφαίρου.

(v) Λυπούμαστε που βλέπουμε ότι οι φίλοι μας και οι ιδρυτικοί συνεργάτες του προγράμματος Super League βρέθηκαν τώρα σε τόσο ασυνεπή και αντιφατική θέση όταν υπέγραψαν χθες χθες μια σειρά δεσμεύσεων προς την UEFA. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ουσιώδη ζητήματα που οδήγησαν τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους να ανακοινώσουν το Super League πριν από εβδομάδες δεν εξαφανίστηκαν, επαναλαμβάνουμε ότι, για να τιμήσουμε την ιστορία μας, να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας προς τους ενδιαφερόμενους και τους οπαδούς μας, για το καλό του ποδοσφαίρου και για την οικονομική βιωσιμότητα του τομέα, έχουμε το καθήκον να ενεργούμε με υπευθυνότητα και να επιμένουμε στην αναζήτηση κατάλληλων λύσεων, παρά τις απαράδεκτες και συνεχιζόμενες πιέσεις και απειλές που έλαβε η UEFA.

(vi) Κυρίως, επαναλαμβάνουμε στη FIFA, την UEFA και όλους τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιρικούς φορείς, όπως κάναμε πολλές φορές από την ανακοίνωση του Super League, τη δέσμευσή μας και τη σταθερή βούλησή μας να συζητήσουμε, με σεβασμό και χωρίς απαράδεκτη πίεση και σύμφωνα με την κράτος δικαίου, οι καταλληλότερες λύσεις για τη βιωσιμότητα ολόκληρης της οικογένειας ποδοσφαίρου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανηγυρίζουν στον Ιωνικό

Moίρασε συγχαρητήρια ο ισχυρός άνδρας της ομάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ιωνικός πέτυχε μία σπουδαία νίκη κι από το βράδυ της Κυριακής, πανηγυρίζει το τρίποντο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μετά το παιχνίδι, ο Γιάννης Τσιριγώτης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας του, με τον διοικητικό ηγέτη του Ιωνικού να σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Το αξίζατε! Βγάλατε δύναμη, πάθος και ήρθε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Έτσι θέλω να σας βλέπω. Έχετε, το DNA του Ιωνικού που παίζει πάντα με ψυχή. Και πάλι μπράβο σε όλους. Κοιτάμε τη συνέχεια τώρα. Με καθαρό μυαλό για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η άμυνα που τον “πληγώνει” κι ο προβληματισμός του Λουτσέσκου

Δέχεται γκολ με κάθε πιθανό τρόπο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μία ακόμη ήττα, την τρίτη διαδοχική στη Super League Interwetten, αυτή τη φορά με 3-2 από τον Ιωνικό.

Ο προβληματισμός εντός κι εκτός ομάδας είναι μεγάλος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου από τη μεριά του να στέκεται -μεταξύ άλλων- στα λάθη στα μετόπισθεν, που δίνουν την ευκαιρία σε κάθε αντίπαλο να σκοράρει.

“Δεν μπορώ πραγματικά να δεχτώ το γεγονός ότι η δική μου ομάδα, αυτή που προπονώ εγώ, δέχεται τόσο πολλά γκολ”, ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα του Ρουμάνου τεχνικού χθες, όντας εμφανώς προβληματισμένος από τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ.

Ένας ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή διαθέτει την πέμπτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί συνολικά 17 γκολ, με τον Ατρόμητο να έχει δεχτεί 25, τον Βόλο 24 και τους Παναιτωλικό κι Απόλλωνα Σμύρνης από 23.

Τη σεζόν 2017/18, με τον Λουτσέσκου και πάλι στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ είχε δεχτεί συνολικά 19 γκολ, πετυχαίνοντας 59 στο πρωτάθλημα, ενώ τη χρονιά με το αήττητο νταμπλ, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τη σεζόν στη Super League με 14 γκολ παθητικό!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούτσιας στα καλύτερά του!

Παίρνει τον ΠΑΟΚ Β΄από το χέρι και φωνάζει “παρών”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β’ κέρδισε το μεσημέρι της Κυριακής και την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τον Γιώργο Κούτσια να βάζει την… υπογραφή του σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Μετά τα δύο γκολ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, ο 17χρονος επιθετικός, σκόραρε ξανά χθες κι ήταν αυτός που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, πανηγυρίζοντας το γκολ μαζί με τους συμπαίκτες του.


Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκε με το φοβερό γκολ του Παναγιώτου, η Αναγέννηση “απάντησε” και στο 74′ ο Κούτσιας κέρδισε το πέναλτι κι ανέλαβε την εκτέλεση, για να κάνει το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Αυτό ήταν συνολικά το τρίτο του φετινό γκολ, σε μία χρονική περίοδο που δείχνει να είναι πολύ καλά, φωνάζοντας “παρών” με κάθε τρόπο μέσα από τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ Β’.

Όσον αφορά στην πρώτη ομάδα, ο Κούτσιας έπαιξε 18′ στο παιχνίδι με την Ριέκα στα προκριματικά του Europa Conference League, 8′ κόντρα στη Λίνκολν και 4′ κόντρα στην Κοπεγχάγη, ενώ επαιξε και 24′ στο φιλικό της Εθνικής U21 με τη Δανία.

Όλα αυτά, σε μία στιγμή όπου είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πρόβλημα στην πρώτη ομάδα, με τον Κούτσια από τη μεριά του να είναι σε ένα καλό μομέντουμ και να μοιάζει έτοιμος να δώσει πολύτιμες λύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending