Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαντάζει να είναι επίσημο, η ΑΕΛ υποβιβάζεται (vid)

Αυτό που μένει πλέον είναι η επικύρωση της βαθμολογίας στο τέλος της σεζόν

Ηλίας Καπράλος

Φαντάζει να είναι επίσημο, η ΑΕΛ υποβιβάζεται (vid)

Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στα play-out και στην μάχη της παραμονής. Πολλοί πίστευαν ότι τα φαβορί θα κερδίσουν αλλά από τα δύο παιχνίδια που είχαν κυρίαρχο φαβορί, κέρδισε μόνο ο ΟΦΗ στην Λαμία, ενώ ο Παναιτωλικός, είδε τον αδιάφορο Ατρόμητο να κάνει πάρτι στο Αγρίνιο και να περνά άνετα και καθαρά με 1-3. Από την άλλη μεριά η ΑΕΛ επιβεβαίωσε ότι ήταν η πλέον αδύναμη ομάδα στην κατηγορία και έτσι έπεσε και μαθηματικά σήμερα στη Superleague 2 μετά την ήττα στον Βόλο με 3-1 από την τοπική ομάδα.

Ο ΟΦΗ από νωρίς έκανε το 0-1 με τον Σακόρ, ενώ ο Ντε Γκούζμαν στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε το παιχνίδι και έκανε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο Αγρίνιο, ο αγριεμένος Ατρόμητος έκανε το 0-2 στο 20′ με τους Ραμπέγιο και Ενσικουλού, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης, ο διαιτητής Γκορτσίλας έδωσε 2 πέναλτι, ένα για την κάθε ομάδα. Εξ αρχής ο Ατρόμητος με σκόρερ τον Μανούσο έκανε το 0-3 , ενώ ο Ματσόλα στις καθυστερήεις μείωσε στο 1-3.

Τέλος στο παιχνίδι που όλοι περίμεναν η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου (ΝΠΣ Βόλος), πλήγωσε ανεπανόρθωτα την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό και τη νίκη με 3-1, οδηγώντας την στη δεύτερη κατηγορία. Ο Δουβίκας έκανε το 1-0 πολύ νωρίς, ο ίδιος παίκτης σέρβισε στον Μπαρτόλο για το 2-0, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ έμεινε με 10 παίκτες από την αποβολή του Τσόσιτς. Παρότι ήταν με 10 παίκτες ο Ντουρμισάι από το σημείο του πέναλτι έδωσε ελπίδες στην ΑΕΛ, ενώ ο Μπουένο τελείωσε μία και καλή κάθε σκέψη για θρίλερ την τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Απόλλωνα Σμύρνης αναβλήθηκε από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην ομάδα της Ηπείρου και έτσι η βαθμολογία είναι ως εξής:

  1. ΝΠΣ Βόλος 43 βαθμοί
  2. ΠΑΣ Γιάννενα 35 βαθμοί (έναν αγώνα λιγότερο)
  3. Ατρόμητος 34 βαθμοί
  4. Λαμία 32 βαθμοί
  5. Απόλλων Σμύνρης 31 βαθμοί (έναν αγώνα λιγότερο)
  6. ΟΦΗ 31 βαθμοί
  7. Παναιτωλικός 27 βαθμοί
  8. ΑΕΛ 24 βαθμοί

Η επόμενη μέρα και ότι κι αν συμβεί στην τελευταία αγωνιστική, φέρνει την ΑΕΛ στη Superleague 2 και τον Παναιτωλικό σε αγώνες μπαράζ για την παραμονή του με το δεύτερο της βαθμολογίας της Superleague 2.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ