Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάκιτς: «Ήμασταν άτυχοι στα πλέι οφ»

Καθόλου προβληματισμένος ο αμυντικός του Άρη

Στέργιος Αναστασιάδης

Σάκιτς: «Ήμασταν άτυχοι στα πλέι οφ»

Στην… ατυχία απέδωσε ο Εμάνουελ Σάκιτς την κακή πορεία του Άρη στα πλέι οφ, μιλώντας στην κάμερα της Nova για το σημερινό παιχνίδι της Τούμπας.

Αναλυτικά, ο Αυστριακός αμυντικός των “κίτρινων”, τόνισε:

Για το πως είναι η ομάδα ψυχολογικά μετά τον αγώνα της Τετάρτης: «Προσωρινά το αποτέλεσμα της Τετάρτης μας έριξε ψυχολογικά γιατί πιστεύαμε πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι κάτι που κράτησε λίγο, η αυτοσυγκέντρωσή μας είναι στο παιχνίδι της Κυριακής και είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το τι τους προβληματίζει περισσότερο ως ομάδα στα πλέι οφ: «Δεν με έχει προβληματίσει κάτι σε μεγάλο βαθμό. Δεν ήμασταν τόσο κακοί στα πλέι οφ. Σε κάποια παιχνίδια ήμασταν άτυχοι, εκτιμώ αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι αμυντικά και λίγο περισσότερο επιθετικά θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Προσδοκώ αυτό να το κάνουμε στα τρία τελευταία παιχνίδια που έμειναν για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για την εξήγηση που δίνει για το γεγονός πως ο Άρης δέχεται πιο εύκολα γκολ: «Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Εκεί δεν παίζαμε διαρκώς με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Τώρα στα πλέι οφ όλες οι ομάδες είναι καλές, είναι πιο αποτελεσματικές και δεν μπορεί να γίνει ακριβώς αυτή η σύγκριση».

Για τον Τζέγκο κι αν είναι έτοιμος ο ίδιος να παίξει ως αμυντικός χαφ αν χρειαστεί: «Ήταν κάτι πολύ πικρό. Ο Τζέιμς είναι ένας πολύτιμος παίκτης για την ομάδα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι καλή ανάρρωση, ελπίζουμε να τον έχουμε έτοιμο στα επόμενα παιχνίδια. Σε ότι αφορά εμένα αν χρειαστεί να παίξω ως αμυντικός μέσος είναι κάτι που προετοιμάζομαι ψυχολογικά, έγινε και μια τακτική προετοιμασία και αν χρειαστεί να παίξω εκεί εγώ είμαι έτοιμος».

Για το πόσο κομβικός είναι ο αγώνας της Τούμπας: «Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την 2η θέση. Είναι ένα ντέρμπι. Θέλουμε να παίξουμε αυτό το ματς, ανυπομονούμε, θέλουμε να πάρουμε αυτοπεποίθηση από τον αγώνα αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε όμως να κερδίσουμε και να είμαστε καλύτεροι από αυτούς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ