Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομαδάρα χωρίς να υστερεί κανείς!

Σχόλια, κριτική, ανάλυση και στατιστικά για άλλη μία τέλεια εμφάνιση από τους παίκτες του Γκαρσία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ομαδάρα χωρίς να υστερεί κανείς!

Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι καλύτερος του αντιπάλου. Σε ένα ακόμη μεγάλο ματς. Σε όποια φάση του παιχνιδιού και σε όποια ανάγκη προέκυπτε το σύνολο του Γκαρσίου ήταν ανώτερο από τον Άρη. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στη κόντρα-καθρέπτη του 3-4-2-1, ανώτερος τακτικά και πιο παραγωγικός, άριστος αμυντικά, πολύ δυνατός πλέον και σε μονομαχίες, παθιασμένος σε όλες τις μονομαχίες και αποτελεσματικός εκεί που έπρεπε.

Σε ένα ακόμη ματς ο ΠΑΟΚ δεν είχε παίκτη που υστέρησε, δείγμα της καταπληκτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα που μετράει εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ ντέρμπι πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Ας δούμε αναλυτικά τι προσέφερε ο καθένας.

Πασχαλάκης: Η ομάδα τον προστατεύει πάρα πολύ καλά σε όλα αυτά τα ματς. Και σήμερα ήταν καλός στις λιγοστές φορές που χρειάστηκε. Μία απόκρουση στη μοναδική φάση του Άρη επί 90 λεπτά.

Βαρέλα: Εξακολουθεί να είναι ηγέτης στην άμυνα. Ο ορισμός της σταθερότητας κοντά ή μακριά από το τέρμα. Είχε πέντε κλεψίματα και πέντε επεμβάσεις μέσα στην περιοχή.

Μιχαηλίδης: Εγγύηση ως αριστερός στόπερ. Έχει πλέον άλλο αέρα σε κάθε αμυντική επέμβαση, ενώ αποτελεί και πολύ καλή επιλογή για την ανάπτυξη από πίσω.
Βιεϊρίνια: Μέχρι να τον χτυπήσουν είχε εφτά μεγάλες πάσες, πέντε κλεψίματα και άλλες τρεις επεμβάσεις εντός περιοχής. Τα κάνει όλα τέλεια ως δεξιός στόπερ και σε φάση άμυνας, ενώ πρωταγωνιστεί στο χτίσιμο από πίσω.
Ροντρίγκο: Αυτό που μπορεί αυτό έδωσε και σήμερα. Έπαιξε σε τρεις θέσεις. Ξεκίνησε ως δεξιός φουλ μπακ, έπαιξε δεξιός στόπερ τελείωσε ως αριστερός φουλ μπακ. Προσεκτικός και σταθερός.
Μπάμπα: Πολύ συμμετοχικός στην ανάπτυξη, αλλά καλύτερος μέχρι να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή. Είχε εννιά σωστές μεγάλες πάσες, έκανε και πέντε κλεψίματα, αλλά και 11 λάθη.
Ντόουγκλας Αουγκούστο: Από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ και σε αυτό το ματς των πλέι οφ. Πανταχού παρών στο κέντρο με δυναμισμό σε κάθε μονομαχία. Είχε πέντε κλεψίματα, πέντε φάουλ κατά και εφτά λάθη.
Σβααμπ: Πολύτιμος για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Οι καλές επιθέσεις περνάνε από τα πόδια του. Δέκα σωστές-μεγάλες πάσες και έντεκα λάθη. Μεγάλη απουσία από το Καραϊσκάκη τώρα που λείπει και ο Ελ Καντουρί.

Ζίβκοβιτς: Είχε 2/7 γεμίσματα από τα 11 συνολικά του ΠΑΟΚ και κέρδισε τρία φάουλ. Μετρημένη και απόλυτα ουσιαστική παρουσία, με ένα ακόμη κρίσιμο γκολ.

Ουάρντα: Δραστήριος σε πολλά σημεία του γηπέδου. Είχε έξι πάσες και κέρδισε τρία φάουλ. Πολύ χρήσιμος, όσο και αν παίζει.

Σφιντέρσκι: Είχε τρία στόπερ απέναντί του και έπρεπε να παίξει κυρίως εκτός περιοχής. Έκανε δουλειά σε συνεργασίες με συμπαίκτες. Μέτρησε τρεις επεμβάσεις επιστρέφοντας σε στημένα στην άμυνα.

Κρέντσικ: Άλλαξε και πάλι το ματς με την πληθωρική παρουσία του, έστω και αν έπαιξε μισή ώρα. Είχε δύο τελικές, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και το κερδισμένο πέναλτι.
Τσιγγάρας: Αγωνίστηκε σε όλο το κέντρο και προσέφερε πολλά με την πίεση που άσκησε.
Λύρατζης: Καταπληκτικό ημίωρο! Άλλος παίκτης από αυτόν που είδαμε με τον Παναθηναϊκό. Τα έκανε όλα άψογα σε φάση άμυνας και επίθεσης.
Μιχάι: Είναι πολύ καλός παίκτες. Πάρα πολύ καλός. Δυνατός, αλλά και με τεχνική που φανέρωσε και σήμερα με την ασίστ.
Μουργκ: Έκανε αισθητή την παρουσία του παρά το ότι έπαιξε λίγο στο τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ