Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διακαής πόθος που γίνεται πραγματικότητα!

Τι συζητήθηκε σήμερα στη Λίγκα για τη δημιουργία Β΄ ομάδων και ποια τα “θέλω” του ΠΑΟΚ!

Στέργιος Αναστασιάδης

Ο διακαής πόθος που γίνεται πραγματικότητα!

Η δημιουργία Β ομάδων, στα πρότυπα του ισπανικού ποδοσφαίρου, που θα συμμετέχουν σε επαγγελματικές κατηγορίες, αποτελεί διαχρονικά μία μεγάλη επιθυμία του ΠΑΟΚ, προκειμένου οι πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που διαθέτει στα τμήματα υποδομής του, να μπορούν να προετοιμάζονται καλύτερα για τον προβιβασμό τους στην “πρώτη” ομάδα!

Αυτή η επιθυμία, φαίνεται πως μπορεί να μετουσιωθεί σε… πράξη και μάλιστα άμεσα, με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο να κάθονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι στα γραφεία της Λίγκας και να θέτουν επί τάπητος το όλο θέμα, ανεξάρτητα από το αν ευοδωθούν τα πλάνα του Λευτέρη Αυγενάκη για “συγχώνευση” της Super League 2 με την Football League!

Μεταξύ των τεσσάρων συνομιλητών υπήρξε σύμπνοια απόψεων σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας “δεύτερων” ομάδων για τους συλλόγους που ρίχνουν μεγάλο βάρος στις ακαδημίες τους, με τον ΠΑΟΚ να εκφράζει την επιθυμία του για όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις, προκειμένου ένας περιορισμένος αριθμών ομάδων της Super League 1, να δουν τις Β ομάδες τους να συμμετέχουν από τη νέα κιόλας σεζόν είτε στην Super League 2 είτε στην Football League.

Αυτό που συζητήθηκε πάντως και πρέπει να τονιστεί είναι πως δικαίωμα οι Β΄ ομάδες τους να ξεκινήσουν από την Super League 1 θα έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Για παράδειγμα, εάν αποφασιστεί πως τέσσερις Β΄ ομάδες συλλόγων της SL1 θα μπορούν να πάρουν μέρος στη SL2, τότε προτεραιότητα θα έχουν οι τέσσερις πρώτοι της φετινής Super League και μόνο εάν μία ή περισσότερες από αυτές δεν ασκήσει το δικαίωμά της, θα παίρνουν σειρά οι επόμενοι.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η δημιουργία Β΄ ομάδας είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, ενώ εάν συμπληρωθούν οι θέσεις στη SL2, τότε οι υπόλοιπες ομάδες της SL1 θα μπορούν να δηλώσουν τις Β΄ ομάδες τους είτε στη Football League είτε σε κάποια άλλη χαμηλότερη κατηγορία.

Ασφαλώς, οι Β΄ ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού στην Super League 1 αλλά θα δύναται να υποβιβαστούν στην χαμηλότερη κατηγορία εάν τερματίσουν σε θέση υποβιβασμού, ενώ εάν η “πρώτη” ομάδα υποβιβαστεί στη SL2, τότε αυτόματα η Β΄ ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε ιδανικά να μπορούν να αγωνίζονται στις Β΄ ομάδες ποδοσφαιριστές που ανήκουν στα ρόστερ των “πρώτων” ομάδων αλλά είναι κάτω των 23 ετών, αλλά και να μπορούν οι ομάδες να “ανεβάζουν” ποδοσφαιριστές από τη Β΄ ομάδα όποτε το επιθυμούν, όπως ισχύει στην Ισπανία.

Τέλος, οι Β΄ ομάδες δεν θα έχουν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας, με την ομάδα εργασίας της Super League να αναμένεται το προσεχές διάστημα να έχει επαφές τόσο με την ΕΠΟ και την Super League 2, όσο και με τον Λευτέρη Αυγενάκη!

Μέχρι στιγμής πάντως, οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δημιουργία Β  ομάδων είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, ενώ είναι σίγουρο πως το ίδιο θα κάνουν όσες ομάδες επενδύουν σοβαρά κάθε χρόνο στα τμήματα υποδομής τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ δείχνει έτοιμος να “τρέξει” αμέσως τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη στελέχωση της “δεύτερης” ομάδας του, βάση της οποίας θα αποτελέσουν οι παίκτες της Κ19 αλλά θα υπάρξουν και μεταγραφές Ελλήνων ή ξένων ποδοσφαιριστών!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρης: Η αποστολή για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό

Επιστροφές και απουσίες για τον Ακη Μάντζιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League στο Κλεάνθης Βικελίδης και ψάχνει αντίδραση μετά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες, που χωρίς αμφιβολία έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Ο Ακης Μάντζιος δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Βερστράτε και Ανσαριφάρντ, όπως και τους τραυματίες Βέλεθ και Φεράρι. Επέστρεψε ο Σουλεϊμάνοφ, πήρε στην αποστολή τον Μορόν και τον Νταρίντα που είχαν ενοχλήσεις, αλλά και τον Κουέστα που δεν έπαιξε λόγω γαστρεντερίτιδας με την ΑΕΚ.

Η αποστολή του Αρη αποτελείται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:

Kουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάγιο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Νταρίντα, Ζαν Ζιλ Εμβοντό, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία, Πάρντο, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Σαμόρα, Μορόν, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστρέφει το PAOK24 News by GAS24

Οι συντελεστές του ασπρόμαυρου site στις οθόνες σας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το PAOK24 News by GAS24 επιστρέφει.

Οπως κάθε εβδομάδα, πιστό στο ραντεβού μαζί σας, κάθε τρίτη με Παρασκευή στις 21:30 οι Στέργιος Αναστασιάδης, Σταύρος Κόλκας και Δημήτρης Τσορμπατζόγλου παρουσιάσουν όλο το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και σχολιάζουν την επικαιρότητα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Te85SmoJOeY&ab_channel=PAOK24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ρόμα: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Εντικά

Πριν απο λίγες ημέρες ο 24χρονος είχε καταρρεύσει εν ώρα αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αμυντικός της Ρόμα, Εβάν Εντικά, έλαβε άδεια για να ξεκινήσει εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα μετά από μια σειρά από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Serie A την Τρίτη (23/4), λίγες μέρες αφότου ο 24χρονος άσος «κατέρρευσε» στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα των «τζαλορόσι» με την Ουντινέζε.

Ο γεννημένος στο Παρίσι αμυντικός, που εκπροσωπεί την Ακτή Ελεφαντοστού, μεταφέρθηκε με φορείο έχοντας πέσει στον αγωνιστικό χώρο στο 18ο λεπτό του αγώνα της Ρόμα στο Ούντινε το οποίο διακόπηκε με το σκορ στο 1-1.

Ο Εντικά που είχε τις αισθήσεις του αλλά πονούσε,πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα μετά το περιστατικό, που συνέβη στις 14 Απριλίου.

«Ο Εντικά υποβλήθηκε σε μια σειρά καρδιολογικών και πνευμονικών εξετάσεων τρίτου επιπέδου», ανέφερε η Ρόμα σε ανακοίνωσή της συμπληρώνοντας:

«Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν την απουσία καρδιακών παθολογιών και την επούλωση χτυπήματος στον πνευμοθώρακα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ως εκ τούτου, ο παίκτης είναι σε θέση να συνεχίσει την αθλητική δραστηριότητα και θα παρακολουθείται τις επόμενες ημέρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ