Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Υποκλινόμαστε στη μνήμη των θυμάτων»

Αντώνης Τσακαλέας

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της προσωπικής του σελίδας, αναφέρθηκε στη «ημέρα μνήμης και θλίψης» της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αναλυτικά, σημείωσε:

«Η 19η Μαίου είναι ημέρα μνήμης και θλίψης, ημέρα που οι σκέψεις μας και οι φωνές μας ενώνονται σε μία κοινή προσευχή, που ηχεί στη μνήμη των θυμάτων των χριστιανικών λαών, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, τους αδικοχαμένους, που εκδιώχθηκαν από τα πάτρια εδάφη τους. Και η μνήμη μας, με ένα αόρατο νήμα, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, τις χώρες και τις ηπείρους, ενώνοντας εμάς, τους διασκορπισμένους από τη μοίρα σε διάφορες γωνιές του κόσμου, σε ένα ενιαίο σύνολο, σε έναν υπερήφανο αδιάσπαστο ποντιακό λαό.

Τα χρόνια περνάνε, όμως εμείς εξακολουθούμε να νιώθουμε έντονα τον πόνο της απώλειας. Ωστόσο, με κάθε επόμενη γενιά Ποντίων, το μίσος και η δίψα για εκδίκηση αντικαθίστανται από την επιθυμία να αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη μέσω της δημιουργίας.

Αναλύουμε τα αίτια της καταστροφής που έγινε , μελετάμε τις συνέπειές της, με όλες τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα προσπαθούμε να μιλήσουμε στον κόσμο για τον εφιάλτη των διαπραχθέντων εγκλημάτων. Έτσι ώστε, όσοι σήμερα είναι έτοιμοι με ευκολία να εξαπολύσουν νέους πολέμους και συγκρούσεις, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της πιθανής τραγωδίας.

Είμαι ευγνώμων σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά για το γεγονός ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, συμβάλλει κάθε μέρα τα μέγιστα στο κοινό μας έργο. Είμαι περήφανος για τους συμπατριώτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν σταμάτησαν ούτε για μία στιγμή τη δουλειά τους, παρά όλες τις δυσκολίες του περασμένου έτους.

Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μου στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, χάρη στην οποία η μελέτη της ποντιακής τραγωδίας τα τελευταία χρόνια έφτασε σε θεμελιωδώς διαφορετικό επίπεδο και, ιδίως, στους συνεργάτες της Εδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, που έδωσαν τη δυνατότητα μελέτης της Ιστορίας του Πόντου σε περισσότερους από 2,5 χιλιάδες φοιτητές.

Και προσεύχομαι στον Κύριο, ώστε όλοι μας να βρούμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε άξια την ιστορική αποστολή του ποντιακού λαού, η ουσία της οποίας έγκειται στην καταπολέμηση οιουδήποτε είδους εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας.

Αγαπητοί μου, σήμερα υποκλινόμαστε με μια κοινή προσευχή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των συγγενών και των κοντινών μας ανθρώπων, όλων αυτών που υπέφεραν από τις εγκληματικές πράξεις που είχαν στόχο την εξόντωση διαφορετικών λαών.

Είθε ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές τους και να μας ενισχύσει στο δρόμο προς την εκπλήρωση του χρέους μας.

Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων!

Με βαθιά υπόκλιση,

Ιβάν Σαββίδης»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ