Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Με… δίψα, θα το πάρει!»

Ο Πέλκας αναλύει τον ΠΑΟΚ και δίνει το δικό του στίγμα με φόντο τον τελικό

PAOK24

«Με… δίψα, θα το πάρει!»

Βρίσκεται πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα παρακολουθήσει κι αυτός με αρκετή αγωνία τον αποψινό τελικό.

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στη FORZA για το αποψινό παιχνίδι. Αναλυτικά:

Ξέρει τον τρόπο και εξηγεί στη FORZA τη συνταγή της επιτυχίας για να έρθει άλλο ένα κύπελλο στη Θεσσαλονίκη

Ήταν πρωταγωνιστής των τελικών του 2018 και του 2019. Γκολ στον πρώτο που σφράγισε τον τίτλο, ασίστ στον δεύτερο που έφερε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η FORZA, εντόπισε τον Δημήτρη Πέλκα στην έναρξη των μίνι διακοπών του, αφού σύντομα θα επιστρέψει για να ενταχθεί στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος.

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και νυν παίκτης της Φενέρμπαχτσέ, θα δει τον τελικό στον Άγιο Δομίνικο, αφού θα βρίσκεται εκεί με την αρραβωνιαστικιά του. Από τα όσα μας είπε, καταλάβαμε πως όχι απλά παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ, αλλά τον έχει αναλύσει κιόλας.

«Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι. Δεν παίζει ρόλο αν κάποια ομάδα είναι σε φόρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν παίζει τίποτα ρόλο μπροστά στο ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι θέμα θέλησης» μας λέει αρχικά ο Δημήτρης Πέλκας, για να συμπληρώσει στη συνέχεια.

«Ο ΠΑΟΚ οφείλει να δείξει την δίψα που έδειξε στους προηγούμενους τελικούς. Είναι ένα παιχνίδι υπομονής, ένα παιχνίδι που χρειάζεται καθαρό μυαλό. Δεν έχει καμία σημασία αν θα παίξεις καλά. Και στους τρεις τελικούς που παίξαμε και τους κερδίσαμε, δεν μας απασχόλησε το πως θα γίνει, αλλά το να γίνει. Πρέπει η ομάδα να σκέφτεται μόνο την ουσία. Αν λοιπόν η ομάδα έχει πάθος, έχει θέληση και το πιστέψουν τα παιδιά, ο ΠΑΟΚ θα προσθέσει άλλο ένα τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος διψάει για τρόπαιο για να καλύψει ότι του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια».

«Αυτά του έδωσε η αλλαγή σχηματισμού»

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Δημήτρης Πέλκας σχολίασε την αλλαγή που έγινε στην ομάδα για να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα. Το 5-4-1 είναι ξεκάθαρα πιο αποδοτικό και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και νυν μεσοεπιθετικός της Φενέρμπαχτσέ, εξηγεί το γιατί.

«Δεν είναι ο ένας παίκτης παραπάνω στην άμυνα. Είναι ο τρόπος που έπαιξε συνολικά η ομάδα από την ώρα, που είδαμε την πεντάδα. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών εκμηδενίστηκαν, η ομάδα έγινε πολύ πιο σφιχτή, αρκετά πίσω είναι η αλήθεια με ελάχιστη διάθεση να πιέσει ψηλά και από τη στιγμή που βρήκε την αμυντική ισορροπία, τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ήταν σχετικά εύκολο για αυτούς να βγουν στο ανοιχτό γήπεδο και να δημιουργήσουν φάσεις και να βρουν σκορ. Έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα».

Η χρονιά του Δημήτρη Πέλκα στη Τουρκία ήταν εντυπωσιακή και θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η ομάδα του “αυτοκτόνησε”, με την εντός έδρας ήττα από την Σίβασπορ την προτελευταία αγωνιστική.

«Αν κερδίζαμε τη Σίβασπορ θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Είναι το μελανό σημείο της χρονιάς, αφού προσωπικά θεωρώ πως έκανα πολύ καλή σεζόν. Είχα δέκα γκολ, οκτώ ασίστ, τα στελέχη της ομάδας μου, οι συμπαίκτες μου, όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά μου, αισθάνομαι περίφημα όμως ήθελα πολύ τον τίτλο. Είμαι πολύ καλά εδώ και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή» μας λέει ο Δημήτρης Πέλκας, απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια που θέλουν τη Ρούμπιν Καζάν να δίνει 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει «Είμαι πολύ χαρούμενος και από την ομάδα και από τη ζωή στη Πόλη. Θα ήταν λάθος μου αυτή τη στιγμή να σκέφτομαι να φύγω».

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανυπομονεί για την επιστροφή στη δράση ο ΠΑΟΚ (pic)

Μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο «Δικέφαλος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο συνεχίζουν την προετοιμασία τους με την μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό να είναι πλέον στο προσκήνιο. Οι διεθνείς επέστρεψαν, η αντίστροφη μέτρηση έφτασε στο τέλος της κι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Οι «ασπρόμαυροι» ανυπομονούν για την επανέναρξη του μίνι πρωταθλήματος, των πλέι οφ της Super League 1 και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έδειξε την ανυπομονησία που υπάρχει για τη επιστροφή στη δράση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ