Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η προηγούμενη και η επόμενη ημέρα. Όλα όσα έγιναν πριν και μετά τον τελικό για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Τέλος λοιπόν και η αγωνιστική περίοδος 2020-2021. Καλά περάσαμε και φέτος… Δόξα το Θεό! Δύσκολα και παράξενα σε άδεια γήπεδα, αλλά στο τέλος μένει αυτή η ύστατη εικόνα που βοηθάει πολύ και για την συνέχεια.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να θέτει ως προτεραιότητα τον οικονομικό εξορθολογισμό. Τα κατάφερε η ομάδα και η ΠΑΕ. Μειώθηκε το μπάτζετ, αυξήθηκαν τα έσοδα σε καιρό πανδημίας και γενικά ό τι έγινε φέτος έγινε με λιγότερα χρήματα από πέρυσι.

Έγιναν πολλά λάθη στην ομάδα, διαμορφώθηκε ένα ανισσόροπο ρόστερ, στην πορεία άλλαξε ο προπονητής και όσο και αν πίστευαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Ο Γκαρσία αμφισβητήθηκε. Τον ξεφώνισαν άσχημα. Δεν στηρίχθηκε, δεν βοηθήθηκε ούτε από όσους τον λάτρεψαν ως παίκτη. Πίεζαν να φύγει επειδή… δεν κέρδισε κάποια ντέρμπι. Έτσι δεν είναι; Να μην ξεχνιόμαστε… Απορώ, τώρα γιατί δεν τον ξεφωνίζουν; Τότε ήταν κακός και τώρα είναι καλός; Τότε δεν ήταν καλός στη διαχείριση και τώρα έγινε; Τότε ήταν απαράδεκτος στο κοουτσάρισμα και τώρα έγινε καλός;

Η χρονιά κύλησε με τον Ουρογουανό πρωταγωνιστή στην τελική ευθεία, αφού η δουλειά του δικαιώθηκε, κυρίως γιατί στήριξε τους παίκτες του και αυτοί έπαιξαν στο τέλος και για εκείνον. Πρωταγωνιστές ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως και οι παίκτες της χρυσής γενιάς οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν κερδίσει –σχεδόν- όσους τίτλους κέρδισε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 90 χρόνια της ιστορίας του. Παίκτες-μύθοι όπως ο Βιεϊρίνια, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο (μαζί το σήκωσαν) φυσικά και ο Πασχαλάκης. Αυτόν που κυνηγήθηκε μέσα στη χρονιά (πολλοί βιάστηκαν να τον διώξουν μετά τον Άρη) αλλά την παραμονή του τελικού τον σήκωσαν στα χέρια και του έδωσαν την ώθηση που ήθελε. Το είπε! Ότι όσα έγιναν την Παρασκευή έπαιξαν μεγάλο ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε και το κύπελλο, αλλά αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τη χρονιά. Απλά στο τέλος έμεινε αυτή η πολύ ωραία γεύση της επικράτησης απέναντι στον πιο μεγάλο αντίπαλο.

Τώρα όμως τι γίνεται; Τα παλιά τα σημειώσαμε για να μην ξεχνάμε τα καλά και τα άσχημα. Τώρα στα καλά, είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε και τα λάθη μας. Όλοι… Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλους.

Από εκεί ξεκινάμε…

Πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει μάθει από όλα τα λάθη. Εκτιμώ ότι η ιδιοκτησία και η ΠΑΕ θα αλλάξουν πράγματα στο θέμα της διαχείρισης και της δομής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εκεί είναι το ζήτημα. Δεν γίνεται να μην ξέρουν τι δεν πήγε καθόλου καλά φέτος…

Από εκεί και πέρα περιμένουμε την επαφή προέδρου-προπονητή. Από εκεί ξεκινούν όλα. Αυτή η επαφή λογικά θα γίνει σύντομα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι για το θέμα του τεχνικού διευθυντή δεν υπάρχουν εξελίξεις. Δεν υπάρχει σημάδι ότι κλείνει άμεσα. Παράξενο… Για να δούμε τι έχει σκεφτεί γι’ αυτό ο Σαββίδης.

Άρα… Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει η δομή λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα πρόσωπα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταγράψουμε και τις αλλαγές. Αν κάποιος πει ότι… ο ΠΑΟΚ άργησε, δεν θα έχει άδικο.

Υπάρχει όμως καλή διάθεση και η αίσθηση ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει διάθεση και όραμα να κάνει τον ΠΑΟΚ και πάλι πρώτο. Ένα όραμα πενταετίας που θα ξεκινήσει με την αναμόρφωση της ομάδας, έτσι ώστε αυτή να μπει με μεγάλες προοπτικές στο νέο γήπεδο.

Ο Σαββίδης μπορεί. Όταν βάζει στόχους τους πετυχαίνει. Γι’ αυτό και όλοι τον πιστεύουν…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ