Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Της… ένστασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Ακύρωση της διαδικασίας ζήτησε η ΑΕΚ, τι αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής!

Στέργιος Αναστασιάδης

Της… ένστασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Της… ένστασης έγινε σήμερα το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στην υπόθεση με τις εκλογές των Ενώσεων, με τους νομικούς εκπροσώπους των κατηγορούμενων (ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Δανιήλ, Κώστας Ντάσιος και Νίκος Αυλωνίτης), να κάνουν λόγο για μία υπόθεση χωρίς βάση και να ζητούν την ακυρότητάς της!

Δηλώνω την έκπληξή μου για τη συμμετοχή της ΑΕΚ σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έπρεπε να είχε κληθεί καν. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο στο πόρισμα που να συνδέει άμεσα ή έμμεσα την ΑΕΚ. Ποια είναι η ωφέλεια της ΑΕΚ από όλα αυτά; Ποιος ωφελείται και σε τι; Κλήθηκε επειδή ο κ. Μελισσανίδης είναι ο διοικητικός της ηγέτης;

Για ποιο όφελος, αγωνιστικό ή βαθμολογικό, εγκαλείται σήμερα η ΑΕΚ; Ψάξτε στους πίνακες αν η ΑΕΚ έχει ευνοηθεί σε κάτι. Σε τίτλους ή σε διαιτησίες. Γιατί να τα κάνει αυτά η ΑΕΚ; Για να έχει αποτελέσματα προφανώς. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι καταλογίζεται.

Όλη η διαδικασία είναι άκυρη, όπως και η κλήτευση. Δεν κληθήκαμε να εισφέρουμε τις απόψεις μας. Η υπόθεση έπρεπε να είναι στο αρχείο ή να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά με εμάς μέσα» είπε ο νομικός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, σημείωσε:

«Να μας εξηγήσει το δικαστήριο γιατί παραβιάστηκαν οι διατάξεις και δεν ενημερώθηκαν οι εγκαλούμενοι με την έναρξη της διερεύνησης. Παραβιάστηκαν οι κανόνες και αυτό επιφέρει ακυρότητα. Δεν προστατευτήκαμε. Γιατί ενημερωθήκαμε ότι γινόταν έρευνα σε βάρος μας όταν η έρευνα είχε τελειώσει;

Κατηγορούμαστε από μασκοφόρους, είναι ανώνυμοι. Και δεν μπορούμε να στραφούμε εναντίον τους. Δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Ο εισαγγελέας Καρδίτσας αρχειοθέτησε αυτή την καταγγελία. Ακριβώς γιατί ήταν ανώνυμη.

Για τον Μελισσανίδη και την ηθική αυτουργία δεν υπάρχει τίποτα. Ντρέπομαι εν έτη 2021. Πρέπει να απολογηθώ γιατί καθόταν ο πελάτης μου δίπλα στον Γιάννη Παπαδόπουλο; Επειδή το έγραψε το «Μπαμ» ή το «Μακελειό»; Είναι ηθικός αυτουργός επειδή βλέπανε τον αγώνα μαζί;

Ο Μελισσανίδης έβαλε τον Παπαδόπουλο και τους λοιπούς να καταλάβουν με παράνομα μέσα τις Ενώσεις, με σκοπό να πάρει την ΕΠΟ. Τότε πρέπει να δεχτούμε ότι ο Γραμμένος και ο Ζαγοράκης πάσχουν από έναν ιδιότυπο αυτισμό. Και εκείνοι δεν είναι στην ΕΠΟ, είναι μόνο τα σώματά τους, αφού ο Μελισσανίδης κάνει κουμάντο. Ή είναι εγκληματίες, αφού τους έβαλε ο Μελισσανίδης και εξελέγησαν παράνομα. Δεν έχουμε δει τίποτα τέτοιο.

Κατηγορούμαστε ότι ο εντολέας μου έκανε ενέργειες για να βγει το 2017 ο Γραμμένος. Έκανε όλο αυτό το χαμό για να πάρει, σύμφωνα με το πόρισμα, μία Ένωση, της Αχαΐας! Ο Γραμμένος όμως βγήκε με 43 ψήφους από τις 55. Ο Ζαγοράκης βγήκε ομόφωνα με πρόταση του Πρωθυπουργού και συμφώνησαν όλοι! Άρα γιατί ο Μελισσανίδης να κάνει αυτά τα πράγματα; Κατηγορούμαστε για τη Σάλα, την Καρδίτσα και την Φθιώτιδα. Ο Ζαγοράκης όμως βγήκε ομόφωνα!

Γιατί δεν καλούνται μάρτυρες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ήταν στις εκλογές αυτών των Ενώσεων; Δεν υπάρχει κατηγορία, ούτε νομικά, ούτε ουσιαστικά και ζητώ την απαλλαγή του».

“Η πειθαρχική δίωξη είναι απαράδεκτη. Στις 23/3 ενημερωθήκαμε για την έναρξη της έρευνας και μετά από 1.5 ώρα για το πόρισμα! Μιλάμε για κατάφωρη καταστρατήγηση του δικαιώματος της ακρόασης. Για ευθεία παράβαση της ισότητας των όπλων των διαδίκων σε σημείο που διακυβεύεται η δίκαιη δίκη ενώπιον σας. Δεν λάβαμε καμία γνώση σε κανένα σημείο, στάδιο αυτής της προδικασίας, της διερεύνησης της υπόθεσης με συνέπεια να μην έχουμε ασκήσει τα δικαιώματα μας όπως θα μπορούσαμε και δικαιούμαστε. Δεν πρέπει να προχωρήσετε στην ουσία και την εξέταση των μαρτύρων και να αποφανθείτε στην ένσταση μας διότι νομίζουμε ότι έχει συρρικνωθεί το  υπερασπιστικό δικαίωμα μας και νιώθουμε ότι έχουμε τυλιχθεί σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να έχουμε ακουστεί» τόνισε μεταξύ ο νομικός Χάρης Γρηγορίου, ενώ από την πλευρά του, ο Κίμωνας Ευαγγελόπουλος, δικηγόρος του Γιάννη Παπαδόπουλου, σημείωσε:

«Υπήρχε υποχρέωση ενημέρωσης του εγκαλούμενου τη στιγμή που ξεκινάει μια έρευνα. Εδώ ενημερώθηκε ο εγκαλούμενος στο τέλος της. Ενημερωθήκαμε ότι ξεκίνησε η έρευνα και μετά από 1.5 ώρα ότι ολοκληρώθηκε. ‘Έχουμε μια τελική έκθεση που διαμορφώνει εντυπώσεις που στηρίζεται σε κάποια  στοιχεία, άλλο αν είναι ανώνυμα δημοσιεύματα. Νομίζω ότι δεν θα έχει συμβεί ξανά να προτείνει κάποιος 142 μάρτυρες προς εξέταση. Όλη η ερευνητική διαδικασία όπως έγινε πάσχει. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει ενημερωθεί ο κατηγορούμενος την πραγματική στιγμή που ξεκίνησε η διερεύνηση, στην υπόθεση ΟΦΗ  – Αιγινιακού. Και μετά από μέρες ενημερώθηκαν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία διερεύνησης.

Το προεδρείο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε όλες τις ενστάσεις στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 1/6, με την ΑΕΚ να κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών – δηλαδή να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κέρδισε – και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ