Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αυτονόητη η επιλογή Λουτσέσκου»

Όσα είπε ο Κυριάκος Κυριάκος στη Δίκη στο Open

«Αυτονόητη η επιλογή Λουτσέσκου»

Αναλυτικά όσα ανέφερε o αντιπρόεδρος της ΠΑΕ…

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ για τον πάγκο του:
«Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουμε δικαιωθεί για την επιλογή μας. Ήταν δύσκολη απόφαση. Προφανώς όλες οι στρατηγικές επιλογές τυγχάνουν τις έγκρισης της οικογένειας Σαββίδη. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ έχουν λόγο στο τι πηγαίνει καλά και τι όχι, τι πρέπει να διορθωθεί. Δεν μ αρέσει να ψάχνουμε να βρούμε πώς να αποποιηθούμε ευθύνες, μ’ αρέσει στο ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που έχουν προσωπικότητα να την επιδεικνύουν και στα εύκολα και στα δύσκολα και κυρίως στα δύσκολά. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να ρίξουμε το βάρος μιας δύσκολης απόφασης στον ιδιοκτήτη, είμαστε όλοι μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Ήταν μια απόφαση με πολύ μεγάλο συναισθηματικό υπόβαθρο. Κάποιοι οπαδοί αμφισβήτησαν την απόφαση, κάποιοι όχι. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε αγκαλιασμένοι και να γιορτάζουμε επιτυχίες.

Ο κ. Λουτσέσκου είναι πολύ ευθύς και πολύ ειλικρινής. Είχε συνομιλίες σε τελικό στάδιο με ομάδα της Ιταλίας. Χρειάστηκε να υπάρχει μια πολύ καλή προεργασία και μια πολύ καλή προσέγγιση από εμάς. Δεν έγινε καιρό πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Στο Βουκουρέστι ταξιδέψαμε την Τρίτη μετά τον τελικό του Κυπέλλου για να πάρουμε τις υπογραφές».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Ο Πάμπλο δεν είναι αγαπημένος μόνο των οπαδών του ΠΑΟΚ αλλά των οπαδών. Πολλοί έχουν παραφερθεί αλλά ελάχιστοι έχουν την ικανότητα να πείθουν ότι είναι ένα αγνό τους ξέσπασμα. Είναι ωμός, αυθεντικός, ειλικρινής, έντιμος.

Όταν αφήνουμε παράλυτες πόρτες, βαριά αδικήματα, όταν, όταν και ασχολούμαστε με ένα αυθόρμητο ξέσπασμα σε πανηγυρισμό, αλλά πρέπει να πιάσουμε τα προβλήματα από την πηγή τους. Αυτό ήταν μια αντίδραση. Η δράση ήταν ότι στο γήπεδο του Ολυμπιακού με ύβρεις κατά της μητέρας του δεν του επέτρεψαν να κάνει δηλώσεις. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει προσφέρει τα πάντα στον Πάμπλο να αναδείξει τις πτυχές της προσωπικότητας του, του έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσει την προπονητική. Η πρόταση για την προπονητική είναι ανοικτή. Ακόμη και αν είναι διαφορετική θα είναι σεβαστή και η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή. Ο ΠΑΟΚ είχε μια χρονιά αμφιλεγόμενη, πολλά σημεία πήγαν καλά άλλα όχι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ευχαριστιέται με τη δεύτερη θέση με τόση απόσταση από τον πρώτο, όταν πριν από δύο χρόνια πήραμε το πρωτάθλημα. Σε αυτή τη δύσκολη απόφαση έπρεπε να σταθμίσουμε κάποια δεδομένα.

Μία διοίκηση οφείλει να δίνει ασφάλεια στις επιλογές της. Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στο πρωτάθλημα, σε ευρωπαϊκές υπερβάσεις και στην αυτάρκεια του. Κρίναμε ότι έτσι πως είναι τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η επιλογή του Λουτσέσκου είναι αυτονόητη.

Ο Πάμπλο έκανε μια τρομακτική εκτίμηση στην προπονητική του καριέρα, έχει μέλλον μπροστά του. Ο σύλλογος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει φερθεί ασεβώς στον Γκαρσία σε όλη τη διάρκεια της 10ετούς σχέσης».

Για τις επαφές με τον Λουτσέσκου και πότε έγιναν αυτές:
«Οι επαφές με τον Λουτσέσκου έγιναν τη Δευτέρα μετά τον τελικό. Δε μπορεί το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού να κρίνει την ανάλυση μιας χρονιάς και τις προδιαγραφές με τις οποίες ξεκινάει η επόμενη».

Για τους λόγους που έφυγε ο Λουτσέσκου:
«Η διετία εκείνη 2017-19 μας έχει αφαιρέσει κάποια χρόνια από τη ζωή μας. Δύο πολύ έντονα χρόνια με πολύ πίεση. Εκείνο το καλοκαίρι ακόμη και η μικρή παρεξήγηση μπορεί να σου φαινόταν βουνό.

Είναι προφανές ότι εκείνο το καλοκαίρι υπήρξε μια διαφορετική αντίληψη διαχείρισης της πρωταθληματικής ομάδας, επιμένω ακόμη και τώρα ότι δεν είχε απόλυτο δίκιο ο Λουτσέσκου. Υπήρχε μια τριβή στον σχεδιασμό, κατά τη γνώμη μου σε κακό τάιμινγκ, αυτό βαραίνει τον προπονητή. Αποφασίστηκε ότι για να μην γίνουν τα πολλά μικρά προβλήματα ένα μεγάλο, να γίνει τότε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι διαφωνώ με την απόφαση του, του το λέω.

Τότε βρέθηκε και μια πρόταση για να μην φύγει ως κλέφτης και παραιτημένος, ότι άφησε τον ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού, έφερε και το ποσό της ρήτρας.

Ήταν ένα καλοκαίρι που βγήκε όλη η πίεση και ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και συναισθηματικά και πρακτικά. Βλέποντας ποιος Λουτσέσκου επέστρεψε, μάλλον έκανε καλό όλη αυτή η απόφαση. Το 2017 που όλοι είχαμε εμμονή με το πρωταθλήμα στην αρχή προσπαθούσε να το αποφορτίσει λέγοντας ότι είναι ένα όνειρο. τώρα λέει ότι το πρωτάθλημα είναι υποχρέωση, έχει μια τεράστια διαφορά».

Σε λίγο περισσότερα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ