Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέος αθλητικός νόμος, ΠΑΟΚ και… Καυτανζόγλειο

Η αυτονόητη διάταξη που ανοίγει το δρόμο για τον ΠΑΟΚ

Νέος αθλητικός νόμος, ΠΑΟΚ και… Καυτανζόγλειο

Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νόμο ξεκινάει αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και φυσικά, μέσα σε αυτήν, υπάρχουν πολλά θέματα.

Ανάμεσα τους είναι και «η δυνατότητα να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα» κάτι που προφανώς και αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες του Καυτανζογλείου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει όταν ξεκινήσουν τα έργα για τη Νέα Τούμπα.

Η συγκεκριμένη διάταξη είναι η αυτονόητη, δεδομένου ότι δε γίνεται ο ενοικιαστής μιας αθλητικής εγκαταστάσεις, να αναλαμβάνει τις εργασίες βελτίωσης του και ταυτόχρονα, να μη μειώνεται το αντίστοιχο μίσθωμα.

Μεταξύ άλλων στη συζήτηση για το νέο αθλητικό νόμο θα τεθούν και θέματα όπως:

– Η αναδιάρθρωση – συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία με κριτήρια όπως η μεγάλη αύξηση του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου, της απαιτούμενης Εγγυητικής Επιστολής, της υποχρέωσης συμμετοχής μεγάλου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών, της 3ετούς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ.

– Η επαναφορά του «ιδιώνυμου», οι νέες ρυθμίσεις για τις Λέσχες Φιλάθλων, τις αλλαγές στην ευθύνη των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων και τη διενέργεια οργανωμένων μετακινήσεων.

– Η εξέταση των αναφορών για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες που από την ΕΕΑ, ανατίθεται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας.

– Η νέα ΕΕΑ, για τα μέλη της οποίας θα χρειάζεται «γνώμη» της Βουλής.

– Θέματα επαγγέλματος προπονητών, αναγνώρισης πτυχίων τους κλπ.

– Η απελευθέρωση των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών στα 19 τους χρόνια (αυξήθηκε κατά τι, στη διαβούλευση προβλεπόταν στα 18).

– Η δημιουργία κλιμακίων ελέγχου της ΓΓΑ προς σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Όσον αφορά τη δημιουργία Β’ Ομάδων από ΠΑΕ της SL1, η σχετική τροπολογία αναμένεται να προστεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς η απόφαση προέκυψε πολύ πρόσφατα και δεν ήταν δυνατόν να προστεθεί στο νομοσχέδιο, πριν αυτό κατατεθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: «Να αποδοθούν στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι FIFA και UEFA ενημέρωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα και τονίζει ότι πρέπει να αποδοθούν στη χλεύη της κοινωνίας και στη Δικαιοσύνη όσοι «κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις και σπίλωσαν αθώους».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Μετά την UEFA και η FIFA απάντησε αρνητικά ως προς την ύπαρξη θετικού δείγματος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Οι απαντήσεις των υπερκείμενων διεθνών αρχών του ποδοσφαίρου προήλθαν κατόπιν ερωτήματος που τους απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μετά από αυτά καθίσταται σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Επομένως, όσοι με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων προκάλεσαν μια πρωτοφανή αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να σπιλωθούν και να κατηγορηθούν αθώοι, θα πρέπει εκτός από τη χλεύη της κοινωνίας να αποδοθούν και στη δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναστάτωση στη Μπριζ: Έφυγε από την Ελλάδα ο Σκοβ Όλσεν!

Ο Δανός εξτρέμ αν και ήρθε στη Θεσσαλονίκη αποχώρησε μετά από διαφωνία με το ιατρικό τιμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναστάτωση στην Κλαμπ Μπριζ λίγες ώρες πριν από την ρεβάνς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ με... πρωταγωνιστή τον Σκοβ Όλσεν ο οποίος φέρεται να έφυγε από την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο ποδοσφαιριστής «παλεύει» εδώ και καιρό με ένα θέμα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο ισχίο.

Ο Δανός εξτρέμ που έχασε τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ ταξίδεψε κανονικά στη Θεσσαλονίκη μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, ωστόσο δεν φαίνεται ότι το τεχνικό τιμ τον υπολόγιζε για την ρεβάνς με τον Δικέφαλο.

Ο Όλσεν διαφώνησε με το ιατρικό τιμ της Κλαμπ Μπριζ και αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα πηγαίνοντας μάλιστα στην Κοπεγχάγη, ώστε να πάρει συμβουλές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από δικό του γιατρό.

Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής δε δίστασε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media γύρω από την παρουσία του στην Κοπεγχάγη, με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης να εκπλήσσονται με τη στάση που αποφάσισε να κρατήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Τέλος στο θέμα που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τέλος στο θέμα που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην εθνική μας ομάδα με το- υποτιθέμενο, όπως αποδείχτηκε- θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς που, μάλιστα, αγωνίστηκε στον αγώνα κόντρα στη Γεωργία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) γνωστοποίησε πως ενημερώθηκε ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Επιπρόσθετα υπενθυμίζεται ότι η FIFA είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων σε ότ,ι αφορούσε στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ η διενέργεια των δειγματοληψιών, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα, έγινε από την UEFA.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ