Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Συνεργάσιμοι και πειθαρχημένοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ»

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ, Περικλής Παπαδόπουλος, για το πως κύλησε η σεζόν και τους τραυματισμούς Ουαγκέ και Μιχάι!

PAOK24

«Συνεργάσιμοι και πειθαρχημένοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ»

Στο Radioprimo.gr φιλοξενήθηκε ο ορθοπαιδικός και επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, Περικλής Παπαδόπουλος (στο κέντρο της φωτογραφίας), καθηγητής της ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου “Γεννηματά”, ο οποίος μίλησε στον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και χαρακτηριστικά τόνισε:

Για το πως κύλησε η σεζόν: “Παρά τις αντιξοότητες της προηγούμενης σεζόν λόγω του κορωνοϊού, μέσα από τη δουλειά των φυσιοθεραπευτών, των γυμναστών, των προπονητών και των μελών του ιατρικού τιμ, τα αποτελέσματα της δουλειάς μας ήταν πολύ καλά. Στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν είχαμε ακριβή γνώση για το πότε θα ξεκινούσε η προετοιμασία, ενώ οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν επαρκή περίοδο να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Συνεπώς, είχαμε την αγωνία για το κατά πόσο θα ήταν επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Ευτυχώς, οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες όλων μας και έτσι αποφεύχθηκαν οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί. Τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα είχε πολλούς περισσότερους και ο φόβος μας ήταν λογικός λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας.

Ωστόσο, οι εργοφυσιολόγοι, οι διαιτολόγοι και οι γυμναστές έκαναν φοβερή δουλειά υπό την εποπτεία μας και ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα.

Για τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός στην καθημερινότητα της ομάδας: “Αγχωθήκαμε γιατί δεν είχαμε ξεκάθαρες ημερομηνίες για την έναρξη της σεζόν, της προετοιμασίας και των ημερών που θα είχαν οι παίκτες για ξεκούραση. Το μίνιμουμ ξεκούρασης ενός ποδοσφαιριστή είναι 15-20 ημέρες. Αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο. Γι΄ αυτό και παρατηρείτε πως ποδοσφαιριστές αργούν να επανέλθουν στις προπονήσεις των ομάδων τους, προέρχονται από Παγκόσμιο Κύπελλο ή Euro”.

Για τη συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές:  “Ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και πειθαρχημένοι, όλοι τους. Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες μας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Τους μίλησα στην αρχή της χρονιάς και τόνισα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τους είπα να προσέχουν τη ζωή τους και τις εξόδους ώστε να μην έχουμε προβλήματα να κολλήσουν τον ιό και να χάσουν προπονήσεις ή αγώνες. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν άριστα και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα”.

Για το πως λειτουργεί το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ εύκολη η συνεργασία μας, εκτός από άριστη. Βρισκόμαστε και μιλάμε τακτικά, αναλύουμε τα προβλήματα κάθε ποδοσφαιριστή και βρίσκουμε την καλύτερη θεραπεία για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Η συνεργασία μας με τον εργοφυσιολόγο κ. Ζιώγα, τη διαιτολόγο μας, κ. Πασπαλά, τον Χρήστο Καρυπίδη και τα μέλη της διοίκησης καθώς και τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές, είναι η καλύτερη δυνατή, όπως και η χημεία μας. Κάπως έτσι, αντιμετωπίζουμε ενιαία τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ βρισκόμαστε όλοι μαζί μία φορά τον μήνα τουλάχιστον”.

Για τους τραυματισμούς των Ουαγκέ και Μιχάι: “Ο τραυματισμός του Ουαγκέ ήταν μία πολύ άτυχη στιγμή. Στενοχωρηθήκαμε όλοι μας αφάνταστα, ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός. Να φανταστείτε, είναι σοβαρή από μόνη της μια ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο Ουαγκέ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, οπίσθιου, έσω πλαγίου και έξω πλαγίου. Ήταν βέβαια ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και γι΄ αυτό μετέβη στη Βαρκελώνη για να υποβληθεί σε επέμβαση. Ελπίζουμε να είναι καλά, το παιδί αυτό θυσίασε τον εαυτό του σε εκείνη τη φάση για να γλιτώσει τον ΠΑΟΚ από ένα γκολ.

Σε ότι αφορά τον Μιχάι, επίσης ήταν μια άτυχη στιγμή. Ακόμα και στις μεγάλες ομάδες, υπάρχουν κάθε σεζόν 3, 4 ή 5 ρήξεις πρόσθιου χιαστού τον χρόνο. Σε εμάς συνέβη μόνο μία τέτοια περίπτωση, σχετικά στην έναρξη της σεζόν. Τον εξέτασα προσωπικά τον Μιχάι πριν από λίγο καιρό, είναι πολύ καλά, ανταποκρίνεται άριστα στις συνθήκες προπόνησης και θα έχει μία πολύ καλή νέα σεζόν”.

Για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ: “Το αγωνιστικό είναι ένα κομμάτι ανεξάρτητο από το δικό μας. Φυσικά θέλουμε να πηγαίνει καλά η ομάδα, είναι η ομάδα μας, είναι η ομάδα που αγαπάμε. Το δικό μας έργο είναι διαφορετικό. Σαν φίλαθλος του ΠΑΟΚ, κρατάω το ότι ήταν μια χρονιά ικανοποιητική. Πήραμε έναν τίτλο, προχωρήσαμε στην Ευρώπη αποκλείοντας ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Είδατε για παράδειγμα πως η Μπεσίκτας αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στην Τουρκία. Από ότι καταλαβαίνω πάντως και απ΄ ότι φαίνεται, ο στόχος είναι η ομάδα να προχωρήσει και άλλο στην Ευρώπη.

Πιστεύω πως η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, μακάρι να έχουμε δίπλα και τον κόσμο μας. Μας έλειψε η στήριξη των φιλάθλων μας, ξέρετε πόση ενέργεια στέλνουν στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ξεκίνημα μιας θρυλικής ιστορίας σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου του 1926, όταν ιδρύθηκε ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη σημερινή μέρα γράφοντας τα εξής:

«98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων.
98 που κάνεις δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει και να μάθει "τι είσαι για μένα".
98 χρόνια δίπλα σε λύπες, χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, δάκρυα κάθε λογής, μάχες. Πάντα ακολουθώντας έναν δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να κάνουμε πίσω.
98 χρόνια αρχών, αξιών, πίστης κι αφοσίωσης.
98 χρόνια κι όσο κι αν προσπάθησαν, κάνεις δεν κατάφερε να μας λυγίσει.
98 χρόνια ΠΑΟΚ! Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του τον αποκλεισμό από τη Μπριζ και στρέφει πλέον αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Σήμερα (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ