Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H must win στιγμή της Ευρώπης, μέχρι την επόμενη

Όποιος υποτιμά την Ευρώπη πλέον, είναι άξιος της μοίρας του…

Ηλίας Καπράλος

H must win στιγμή της Ευρώπης, μέχρι την επόμενη

Νέα σεζόν έρχεται στον ΠΑΟΚ και αυτό που θέλουν όλοι είναι να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Λάθη σε προγραμματισμό, λάθη σε επιλογές, λάθη σε στρατηγική. Το πρώτο λάθος που διορθώθηκε ήταν αυτό με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τα υπόλοιπα όμως αφορούν το ρόστερ της ομάδας και φυσικά τους στόχους της. 

Ένας κύριος και μεγάλος στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την επιτυχία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, η επιτυχία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ορίζεται η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ή η πρόκριση από τους ομίλους της εκάστοτε χαμηλότερης διοργάνωσης της UEFA. Άρα μιας και ο ΠΑΟΚ φέτος συμμετέχει στη νέα διοργάνωση του UEFA Conference League, θα πρέπει πρώτα από όλα να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης και μετέπειτα να περάσει και στις φάσεις των νοκ-άουτ αγώνων. Τότε και αφότου περάσει, βλέποντας και τους αντιπάλους στα νοκ-αουτ θα μπορεί να πει κανείς εάν υπάρχει ο στόχος της περαιτέρω πορείας ή όχι. 

Η τελευταία χρονιά που κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κάνει αυτό που αναφέρουμε ήταν τη σεζόν 2016-17. Τότε είχε περάσει με τα χίλια ζόρια από όμιλο με τους Φιορεντίνα, Κάραμπαγκ και Σλόβαν Λίμπερετς για να αποκλειστεί από την γερμανική Σάλκε. Από τότε και έπειτα έχει αποκλειστεί στα play-off του Europa League από την Έστερσουντς το 2017 και την Σλόβαν Μπρατισλάβας το 2019, έχει μείνει εκτός συνέχειας του Europa League από τους ομίλους το 2019 και το 2020, χάνοντας ουσιαστικά την πρόκριση είτε από τις ήττες από τις Βίντι και ΜΠΑΤΕ την μία σεζόν, είτε από την ήττα από την Ομόνοια την περασμένη σεζόν. 

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ακόμα μία φορά, ότι ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός, σαν ομάδα και βάσει της πορείας που έχει κάνει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, απαγορεύεται να υποβαθμίζει κάποια διασυλλογική διοργάνωση. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα από τα ίδια του τα λάθη και αν μερικές φορές αυτές οι αποτυχίες μπαίνουν κάτω από το χαλάκι, αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να μπει σαν άμεση προτεραιότητα σε όλους. Είτε αυτοί είναι διοικητικοί παράγοντες, είτε αυτοί είναι το προπονητικό επιτελείο, είτε οι ίδιοι οι παίκτες.

Πολλοί μπορεί να υποβαθμίζουν τη νέα διοργάνωση, λόγω των αντιεμπορικών ονομάτων στα προκριματικά, αλλά εάν δουν τις ομάδες που θα μπουν στους ομίλους, όλοι θα καταλάβουν ότι δεν έχει πολλές διαφορές από το Europa League που είχαμε συνηθίσει. O ΠΑΟΚ την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο έχει 20000 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA και είναι κάτω από ομάδες, όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Κάραμπαγκ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Λίντσερ, η Αστάνα, η Μπασακσεχίρ, η Λουντογκόρετς, ο Ερυθρός Αστέρα, η Βικτόρια Πλζεν και η Σλάβια Πράγας. Η θέση του Δικεφάλου είναι η 77η στο ranking της UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στην 37η με 43000. 

Μάλιστα στο τέλος της σεζόν θα ξεκινήσει, ο ΠΑΟΚ θα χάσει την βαθμολογία του 2017, που σημαίνει ότι θα χάσει 8000 βαθμούς της ειδικής βαθμολογίας. Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν αποτελούν μία αναμέτρηση ανάμεσα στα παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά μία πρώτη προτεραιότητα που εάν πάλι κριθεί αποτυχημένη θα δυσκολέψει την ομάδα στις κληρώσεις των επόμενων ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα του Γιώργου Σαββίδη

Κεντρικό πρόσωπο και ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλιά του, σειρά παίρνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο μεγάλος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κλείνει σήμερα το 32ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές του ευχές στον Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας:

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εύχεται στο επίλεκτο μέλος του Σωματείου μας, και συμπαραστάτη όλων των τμημάτων μας, Γιώργο Σαββίδη, χρόνια πολλά για τα 33α γενέθλιά του.

Μία ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία, και πολλές «ασπρόμαυρες» επιτυχίες!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ