Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι θα κάνει ο Λουτσέσκου με αυτή την… ομάδα;

Η αξιολόγηση και η διαχείριση για τους μισούς παίκτες του ρόστερ από το ξεκίνημα της χρονιάς

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Τι θα κάνει ο Λουτσέσκου με αυτή την… ομάδα;

«Ξεκινάμε από το μηδέν…» λέει και ξαναλέει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της έναρξης προετοιμασίας και κάπως έτσι στέλνει το μήνυμά του στον κόσμο αλλά και στην ομάδα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επιδιώκει να ενημερώσει τους πάντες ότι… η επιστροφή του δεν αποτελεί συνέχεια της περασμένης θητείας, αλλά ένα νέο ξεκίνημα με ότι αυτό σημαίνει. Όλη αυτή η αναφορά σχετίζεται με τη δουλειά του που θα θυμίζει δουλειά ενός απολύτως νέου προπονητή σε μία ομάδα.

Για παράδειγμα… Αποτελεί απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, ότι το αρχικό διάστημα από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου, θα αποτελέσει μία περίοδο αξιολόγησης του ρόστερ. Ο Λουτσέσκου αναμένεται να βρει στο γήπεδο πάνω από 33-34 ποδοσφαιριστές και στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί αυτό το πρώτο διάστημα για γνωριμία (όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς) και φυσικά για αξιολόγηση. Η πρώτη περίοδος περιλαμβάνει και το φιλικό με το Βόλο στις 9/7 και λίγο μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή για την Ολλανδία.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει ότι το πρώτο διάστημα (και το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας) θα είναι πολύ σημαντικά, σχετίζεται και με τις μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει μέχρι τότε 2 το πολύ τρεις κινήσεις (μέχρι τα τέλη Αυγούστου μπορεί να κάνει άλλες τρεις, αφού μπορεί να παραχωρηθούν και παίκτες) και είναι ξεκάθαρο ότι για την καλοκαιρινή του πορεία θα βασιστεί εν πολλοίς στο γνωστό περσινό ρόστερ.

Εμείς βέβαια λίγο-πολύ γνωρίζουμε τον Λουτσέσκου και τις απαιτήσεις του, έχουμε δει τον τρόπο δουλειάς του και τα χαρακτηριστικά παικτών με τους οποίους κυρίως δουλεύει. Για έναν μεγάλο αριθμό παικτών του ρόστερ, είναι ξεκάθαρο πώς θα τους αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι παίκτες στους οποίους (ειδικά στο ξεκίνημα) θα στραφούν περισσότερα τα όποια βλέμματα.

Είναι ποδοσφαιριστές διαφόρων ηλικιών, χαρακτηριστικών και θέσεων.

Για παράδειγμα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον πώς ο Λουτσέσκου θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Καγκάβα. Δύο πολύπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως πέρσι στον ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να αποδώσουν και να προσφέρουν. Φέτος;

Υπάρχει ο Εσίτι που λογικά επιστρέφει από δανεισμό και θα τεθεί ένα θέμα χαρακτηριστικών στη θέση που παίζει, εκεί που ο προπονητής του ΠΑΟΚ ζητάει άλλα πράγματα από αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί να δώσει ο Εσίτι. Θα ανταποκριθεί ο συγκεκριμένος αμυντικός μέσος;

Από εκεί και πέρα πολλά βλέμματα θα τραβήξει η διαχείριση των ιδιαίτερων Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ουάρντα. Δύο καλοί παίκτες που χρίζουν μίας… προσοχής παραπάνω και εκτός γηπέδου. Φημίζεται ο Ρουμάνος για τις προσωπικές του επαφές με παίκτες και πώς τους «κερδίζει». Για να δούμε και τώρα…

Είναι πάρα πολλοί οι νεαροί. Ό τι και αν λέγεται, ότι και αν γράφεται, ό τι και αν υποθέτει καθένας ή ό τι κι’ αν έχει πει ο Λουτσέσκου, η πράξη και η καθημερινότητα θα δείξουν πώς θα τους διαχειριστεί στην προσπάθεια να τους αξιοποιήσει.

Είναι νεαροί με πολλά παιχνίδια φέτος όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας, είναι νεαροί με λιγότερα, όπως ο Λύρατζης, ο Περέιρα, ο Νινούα, είναι ακόμη πιο νεαροί-ταλαντούχοι όπως ο Κούτσιας και ο Κωνσταντέλιας, είναι και εκείνοι που επιστρέφουν από δανεισμό έχοντας πλέον περισσότερες παραστάσεις στο αντρικό ποδόσφαιρο όπως ο Τσαούσης, ο Χατζηστραβός, ο Γαϊτανίδης. Είναι και ο Μπράντονιτς…

Ποιοι άραγε από όλους αυτούς θα είναι μέσα στο βασικό γκρουπ των 18-20 παικτών της πρώτης ομάδας, ποιοι θα είναι στους 28 του ρόστερ, ποιοι θα βρεθούν αρχικά στον ΠΑΟΚ Β; Μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος από την κ19 που μπορεί να ανέβει;

Το αρχικό διάστημα της χρονιάς, μαζί με το βασικό στάδιο προετοιμασίας που και φέτος θα καλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια απο το PAOK24,  θα παίξει βασικό ρόλο για όλες αυτές τις αρχικές αποφάσεις που μπορούν να διαφοροποιηθούν αργότερα και ανάλογα με τη συνεργασία ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ Β που μπορεί να διαμορφώσει άλλα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ