Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΦ Αμπαλαέα κατά αθλητικού νόμου: “Θα μας βρείτε απέναντί σας”

Μήνυμα με ξεκάθαρους αποδέκτες

Ρεπορτάζ PAOK24

ΣΦ Αμπαλαέα κατά αθλητικού νόμου: “Θα μας βρείτε απέναντί σας”

Ο ΣΦ ΠΑΟΚ “Αμπαλαέα” μέσω τοποθέτησή του τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του νέου αθλητικού νόμου κι έστειλε τα δικά του μηνύματα:

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ….

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, προβλέπει συγκεκριμένα: «Στις περιπτώσεις των αξιόποινων πράξεων του παρόντος άρθρου απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, καθώς και η αναστολή εκτέλεσης αυτής σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. Π.Κ.». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οποιοσδήποτε καταδικαστεί πρωτόδικα, ακόμη και για το άναμμα ενός πυρσού σε γήπεδο χωρίς να τον πετάξει μέσα (ναι, αυτούς τους πυρσούς που κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα σποτ των καναλιών και μέχρι και ποδοσφαιριστές κρατούν), θα μπει κατευθείαν στη φυλακή, χωρίς να έχει οποιοδήποτε δικαίωμα σε αναστολή! Είναι απορίας άξιο το κριτήριο με το οποίο επιλέγεται η ιδιαίτερα σκληρή αυτή αντιμετώπιση για αυτήν την κατηγορία αδικημάτων, τα οποία μάλιστα, ως επί το πλείστον, αφορούν νεαρά άτομα (τα οποία ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας, για τις ηλικίες από 18 έως 25 τα θεωρεί ως «νεαρούς ενήλικες» αναγνωρίζοντάς τους ελαφρυντική περίσταση), και όχι για μία σειρά άλλων αδικημάτων, όπως π.χ. για περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών ή πράξεων κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας. Θα παρατηρηθεί λοιπόν το εξής αδιανόητο φαινόμενο: Ένας 18χρονος που άναψε έναν πυρσό σε γήπεδο, θα περάσει τον επόμενο χρόνο της ζωής του στην φυλακή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την μετέπειτα ζωή του, αλλά ένας που θα καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών με αναγνώριση μίας ελαφρυντικής περίστασης, θα δικαιούται αναστολής! Ο συγκυριακός και για τα μάτια του κόσμου τρόπος νομοθέτησης, έρχεται σε αντίθεση και με τη γενικότερη φιλοσοφία ολόκληρης της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα το 2019, ο οποίος δεν εξαρτά πλέον τη χορήγηση αναστολής από προηγούμενες καταδίκες.

Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός της απόλυτης κάμψης του εθνικά και υπερεθνικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου αθωότητας. Σύμφωνα με αυτό, κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη ποινική του καταδίκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μία πρωτόδικη απόφαση, αλλά μία αμετάκλητη καταδίκη. Στην ποινική διαδικασία, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα για δεύτερο βαθμό δίκης (Εφετείο). Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, η δυνατότητα έφεσης πρακτικά καταργείται. Κι αυτό γιατί οποιοσδήποτε καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό, θα οδηγείται αμέσως στις φυλακές. Εάν η δίκη σε β’ βαθμό γίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 1 χρόνο και αυτός αθωωθεί, η αθώωση θα είναι σαν μην έγινε, καθώς αυτός θα έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στις φυλακές.

Φυσικά, κάθε φορά που η εκάστοτε Κυβέρνηση θέλει να το παίξει αποφασιστική ή θέλει να περάσεις καμιά δεκαριά βολικές διατάξεις για τον αθλητισμό, επαναφέρει τη συζήτηση στο ιδιώνυμο, το οποίο πρωτοέφερε ο Ορφανός το 2006. Το ιδιώνυμο είναι ένας νόμος που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι με το Νόμο Ορφανού, που επαναφέρει ο Αυγενάκης τώρα, οπαδός του ΠΑΟΚ φυλακίστηκε για δύο μήνες στην Κομοτηνή για να αθωωθεί από το Εφετείο. Ο νέος αυτός νόμος με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει αθώους στη φυλακή.

Οι ποινές χωρίς αναστολές σε νεαρούς, ακόμη και για μία εξύβριση που τελείται σε ένα γήπεδο, καταργούν κάθε έννοια των σκοπών της ποινής. Δεκαετίες εφαρμογής σκληρών και αυστηρών νόμων έχουν δείξει ότι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Η μη δυνατότητα χορήγησης αναστολής σε ένα, συνήθως, νεαρό άτομο, θα τον καταδικάσει για την υπόλοιπη ζωή του, με αποτέλεσμα χειρότερο από αυτό που υποτίθεται έρχεται να αποτρέψει ο Νόμος Αυγενάκη.

Όποιος λοιπόν έστω και συλληφθεί για αδίκημα που σχετίζεται με τον αθλητικό νόμο, θα υποχρεωθεί να δίνει παρόν 2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά από κάθε αγώνα σε Α.Τ., ενδεχομένως και σε όλα τα αθλήματα της ομάδας του. Κι αυτό πριν καν ακόμη καταδικαστεί. Σε περίπτωση καταδίκης, το μαρτύριο αυτό θα συνεχιστεί για 2 έως 5 χρόνια (αφού βγει από την φυλακή που θα έχει μπει). Μιλάμε για μία επιπλέον ποινή που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε χρόνο επιπλέον έκτισης ποινής.

Παρότι δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι εν έτη 2021 υπάρχουν τα μέσα για να αποτρέψετε την είσοδο στα γήπεδα σε ανθρώπους που τους έχει απαγορευτεί, σύμφωνα με τις νομοθεσίες σας, χωρίς να πρέπει να είναι φυλακισμένοι ολόκληρα ΣαββατοΚύριακα, αλλά και καθημερινές αν υπάρχουν Ευρωπαϊκα και κύπελλα. Με μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς από τους ανθρώπους που δίνουν παρόν να βρούν κάποια δουλειά.

Σαν Οπαδικό κίνημα που αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνέπειες και που έχει βιώσει στο πετσί του τη ψήφιση τέτοιων νόμων, έχουμε χρέος να αναφέρουμε ότι στα μέτρα που θέλετε να περάσετε και στην κοινωνία φόβου που θέλετε να δημιουργήσετε θα μας βρείτε απέναντι σας.

Όπως μας βρήκατε απέναντι σας το ’06 και το ’09….

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα έχει εκατοστήσει και συνεχίζει

Τα νούμερα του Πολωνού με την ασπρόμαυρη φανέλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι, ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ, ανανέωσε τη συνεργασία του με το Δικέφαλο και πλέον έχει την ευκαιρία ν’ ανεβάσει κι άλλο τα νούμερα του. Ο παίκτης του Δικεφάλου έχει εκατοστήσει ήδη τις συμμετοχές του με την ασπρόμαυρη φανέλα και πλέον βάζει πλώρη για άλλους στόχους. Με 31 γκολ κι 11 ασίστ έχει αρκετά καλά στατιστικά παίζοντας μάλιστα σπάνια ως πρώτος επιθετικός.

Το ενδιαφέρον για τον Σφιντέρσκι από ομάδες του εξωτερικού είναι υπαρκτό. Ο Πολωνός ανέβασε τις μετοχές του παίζοντας στο Euro με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Με 31 τέρματα στο ενεργητικό του είναι αρκετά ψηλά στη λίστα των σκόρερ του Δικεφάλου και με την ανανέωση μέχρι το 2024 έχει μπροστά του αρκετό χρόνο για ν’ αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα.

Με 105 συμμετοχές έχει μπει στο “κλαμπ των 100άρηδων” ενώ αν μείνει και τη φετινή σεζόν κι είναι υγιής θα φλερτάρει με τις 150.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεμπούτο ξανά στην Ευρώπη

Το κοινό στοιχείο της δεύτερης “πρεμιέρας” του Ρουμάνου τεχνικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, μετά από δύο χρόνια κι είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το δεύτερο ντεμπούτο του στον πάγκο του Δικεφάλου. Αυτό ουσιαστικά έγινε με τον Βόλο αλλά εδώ γίνεται λόγος για το επίσημο ντεμπούτο του Ρουμάνου τεχνικού.

Όπως και την πρώτη φορά που ανέλαβε τις τύχες του Δικεφάλου, έτσι και φέτος υπάρχει ένα κοινό στοιχείο. Το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής των ασπρόμαυρων θα είναι για τα προκριματική ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 2017 ο Λουτσέσκου είχε διαδεχθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ τον Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς. Ο Σέρβος έφυγε από τον Δικέφαλο παρά την πρόκριση επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ κι ο Ρουμάνος κλήθηκε να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League.

Το παιχνίδι με την Έστερσουντ στην Τούμπα ήταν το επίσημο ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου με το τελικό 3-1 να δίνει στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα. Τελικά η πρόκριση δεν ήρθε αλλά οι επιτυχίες που ακολούθησαν είναι γνωστές. Την Τρίτη ο Ρουμάνος θα κάνει τη δεύτερη “πρεμιέρα” του και πάλι σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτή τη φορά εκτός έδρας κόντρα στη Μποέμιαν κι όχι στο Europa League αλλά στο Europa Conference.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπολόνια και Ουνιόν για Σφιντέρσκι»

Το… βιολί τους οι Πολωνοί!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για ενδιαφέρον της Μπολόνια αλλά και της Ουνιόν Βερολίνου για τον Κάρολ Σφιντέρσκι, παρά το ότι ο Πολωνός επιθετικός ανανέωσε πριν από λίγα 24ωρα το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, κάνει λόγο πολωνική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα “sportowefakty.wp.pl” υποστηρίζει πως παρά το ότι ο Σφιντέρσκι υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο, δεν είναι και τόσο βέβαιο πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

“Ένα νέο συμβόλαιο για τον Σφιντέρσκι, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου. Ο διεθνής Πολωνός επιθετικός ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ του προπονητή του ΠΑΟΚ, ενώ την τελευταία σεζόν, έπαιξε συνολικά σε 35 παιχνίδια, σημειώνοντας 11 γκολ και δίνοντας οκτώ ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης προσέφερε καλύτερες οικονομικές απολαβές και κατέληξε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τον ελληνικό σύλλογο μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2024. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός ο Σφιντέρσκι να αλλάξει πρόωρα εργοδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σεμπάστιαν Στασζέφσκι από την ιστοσελίδα interia.pl, ο Πολωνός επιθετικός μπορεί να μετακομίσει στην Ιταλία ή τη Γερμανία, καθώς το όνομά του βρίσκεται στη λίστα της Μπολόνια και της Ουνιόν Βερολίνου.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ κέρδισε δύο εκατομμύρια ευρώ από την παραχώρηση του Σφιτέρσκι στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Πάουλο Σούσα είδε την πρόοδο του ποδοσφαιριστή και τον κάλεσε στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε σε τρεις αναμετρήσεις της φάσης των ομίλων, ενώ με την εθνική ομάδα έχει πετύχει δύο γκολ σε επτά παιχνίδια μέχρι στιγμής” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο δημοσίευμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending