Connect with us

ΑΣ

Ιστορική ημέρα για τη νέα Τούμπα! (Livestream)

Παρακολουθήστε “ζωντανά” με ήχο και εικόνα το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Στέργιος Αναστασιάδης

Ιστορική ημέρα για τη νέα Τούμπα! (Livestream)

20:30 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία με το θέμα να περνάει από το δημοτικό συμβούλιο.

20:10 Το λόγο παίρνει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Είμαι συγκινημένος γιατί φτάνουμε στο τελικό στάδιο όπου δίνουμε την έγκριση μας γι΄αυτή τη φάση. Κλείνει ένας μακρύς κύκλος, συζητήσαμε πολλά θέματα για ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει. Το αξίζει ο ΠΑΟΚ, η Τούμπα, η πόλη. Να γίνει με τον καλύτερο και πιο σύντομο τρόπο. Είναι μνημείο αρτιότητας η εισήγηση που έχετε στα χέρια σας. Ξεκίνησε το 2018 η όλη εργασία. Κατέληξε σήμερα σε αυτό το τελικό στάδιο. Περιγράφονται όλα. Θα οδηγηθούμε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υπάρχουν σχέδια και στοιχεία για το έργο. Καταλήγουμε σε ένα πλαίσιο για να συμβεί αυτό και να έρθουν προς έγκριση τα σχέδια αυτά. Χρήζουν αποφάσεων. Δεν υπήρχε παλιότερα ο νόμος 4447 του 2016, επειδή κάποιοι μιλάνε για άλλα γήπεδα. Αλλιώς χτίστηκε το Αλκαζάρ, το Καραϊσκάκη, ο Βοτανικός. Είναι διαφορετικά πρότζεκτ. Είναι πιο κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για το οποίο δεν εκπονήθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Ο ΠΑΟΚ έχει στην κατοχή 31 στρέμματα. Είχαν αγοραστεί από τον ΠΑΟΚ από το υπουργείο Εθν. Άμυνας. Από το υστέρημα των ΠΑΟΚτσήδων. Επί των ημερών της προεδρίας του πατέρα μου στον ΑΣ, το 1966, είχε εξοφληθεί η έκταση αυτή. Το 2018 δόθηκε στον ΑΣ μια πρόσθετη έκταση από το ταμείο Εθνικής Άμυνας για 99 χρόνια. Περίπου 60 στρέμματα στο σύνολο. Τα 31 ανήκουν στον ΑΣ ΠΑΟΚ με ιδιοκτησία και τα υπόλοιπα έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια. Ο Δήμος θα απαιτήσει η παραχώρηση των χώρων να γίνει με δαπάνες του πρότζεκτ. Δεν μπορώ να σας απαντήσω πώς θα γίνει βέβαια αυτό ως προς τις χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει και το ΕΣΠΑ. Εδώ δεν στηρίζουμε μόνο το πρότζεκτ του νέου γηπέδου, αλλά να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την γειτονιά. Στο επίκεντρο είναι σχολεία, χώρος πρασίνου, νηπιαγωγείο, το κολυμβητήριο να γίνει κλειστό. Είναι σημαντικό να υπάρχει βιωσιμότητα του πρότζεκτ αυτού». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην μελέτη του Τ. Ναλμπάντη για το νέο γήπεδο της Τούμπας την οποία παρουσίασε αναλυτικά τις προηγούμενες ημέρες το PAOK24. «Δεν τα λέω αυτά επειδή είμαι φίλος του ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται γήπεδα. Είναι ιστορική στιγμή για την πόλη και το δημοτικό συμβούλιο. Μακάρι να βρεθώ όπως ο Γ. Κούδας, όπως ο πατέρας μου σε μια μεγάλη επιτυχία στο νέο γήπεδο».

19:57 ο λόγος στον Μιχάλη Κωνσταντινίδη: “Ποιος θα χρηματοδοτήσει το όλο έργο; Είναι σοβαρό το ενδεχόμενο ο λαός της Θεσσαλονίκης να επιβαρυνθεί το κόστος των αναπλάσεων. Δεν είμαστε βέβαιοι πως θα ωφεληθεί η πόλη και η περιοχή. Θα χαθεί το νηπιαγωγείο; Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Επίσης, για τους όρους δόμησης του σχολείου, τι θα γίνει με τον αύλιο χώρο του;”

19:53 Τον λόγο ζητάει και παίρνει ο Γιώργος Κούδας: “Όλοι οι χώροι γύρω από την Τούμπα, είναι χώροι του Δήμου Θεσσαλονίκης ή υπάρχουν και χώροι του Υπουργείου Άμυνας; Έχω ακούσει πολλά. Μόνο πρόοδο είδε η Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος πως η Τούμπα θα έχει μόνο κέρδη από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ” τονίζει μεταξύ άλλων.

19:50 Η σειρά της Δήμητρα Ακριτίδου: “Είμαι ΠΑΟΚ και αγαπώ την ομάδα μου. Άποψή μου να μην γίνουν δεκτές οι ενστάσεις, οι απαντήσεις της υπηρεσίας μας καλύπτουν επαρκώς. Όλα όσα σήμερα συζητάμε, τα έχουμε συζητήσει ξανά. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το γήπεδο, η περιοχή χρειάζεται την ανάπλαση, πρέπει να στηρίξουμε αυτή την μεγάλη επένδυση. Θεωρώ επιβεβλημένη την παροχή κάποιων διευκολύνσεων, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει την μεγάλη αυτή ομάδα της πόλης μας, να βρεθεί σε ένα καινούργιο σπίτι, σε ένα καινούργιο γήπεδο, που δεν θα υπολείπεται σε τίποτα των γηπέδων των ομάδων της Αθήνας. Θα είναι προς όφελος και του ελληνικού ποδοσφαίρου και της περιοχής της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

19:46 Ο λόγος στον Σταύρο Καλαϊτζίδη: “Έχουμε μια σειρά ερωτήματα από έναν πολίτη, που μπορεί να αποτελούν ερωτήματα όλων μας. Πρέπει να βοηθιούνται οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, για να μπορούν να ανταγωνιστούν και τις ομάδες της Αθήνας. Θα στηρίξω την σημερινή εισήγηση, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι προβληματισμένος για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Με το δικό μου το ναι, σας θέτω προς των ευθυνών σας, να γίνουν σωστά τα πράγματα. Θα έχετε την ευθύνη, όσο είστε διοίκηση, για την εφαρμογή όλων αυτών που έχουμε συμφωνήσει και αυτών που έχουμε ψηφίσει”.

19:38 Η σειρά της Ρίας Καλφακάκου: “Και εγώ και όλοι οι πολίτες και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, νιώθουμε περήφανοι για τα Κύπελλα που έφερε στην πόλη, προσωπικά νιώθω περήφανη και για την ιστορία και την προέλευση του ΠΑΟΚ. Νοιαζόμαστε όμως και για τους πολίτες της Τούμπας. Πρέπει οι δημότες της περιοχής να μην χάσουν, αλλά να επωφεληθούν από το νέο γήπεδο και τους χώρους που υπάρχουν γύρω από το γήπεδο. Θα ήθελα μια σαφής απάντηση; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους;”

Για το θέμα της υπογειοποίησης, συμφωνώ με τον κ. Βούγιας, μπορεί να το καταλάβει και ο μέσος άνθρωπος. Μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, θα κόψει την περιοχή στα δύο, θα δημιουργήσει και προβλήματα ασφάλειας”.

19:32 Ο λόγος στον Βασίλη Μωυσίδη: “Εμείς ως Θεσσαλονίκη των Πολιτών, το νέο γήπεδο είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Θα είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από εργασία και μαστίζονται από την ανεργία. Θα δημιουργήσει στην περιοχή της Τούμπας ένα λαμπρό στολίδι, ακόμα και για τη χώρα μας. Λείπουν από την Ελλάδα τέτοια γήπεδα. Ίσως θα είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας μας. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα, θα δημιουργηθούν κάποια προβλήματα, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία. Θέλουμε το γήπεδο; Να κοιτάξουμε μπροστά και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Με θετικό πρόσημο όμως, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι να γίνει αυτό το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη σωματείο, γνωστό σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει κατά την άποψή μας να βοηθήσει και η Πολιτεία. Θέλω να θυμίσω πως στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δόθηκε η χρήση του γηπέδου για 49 χρόνια. O ΠΑΟΚ για την πόλη μας με τα Κύπελλα και το νταμπλ που πήρε και ένα πρωτάθλημα που του στερήσανε, είναι σημαντικός για την πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από τέτοια έργα, έχει μείνει πολύ πίσω. Πρέπει να κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε, όχι για να σταματήσουμε τέτοια έργα”.

19:28 Η σειρά του Γιάννη Κουριαννίδη: “Φέρνοντας τη θέση μας στη θέση του ενιστάμενου, βλέπουμε πως η διοίκηση την δέχεται ως ένσταση αλλά στην ουσία την απορρίπτει. Αυτό δεν με καλύπτει. Η ένσταση έχει να κάνει με το σχέδιο του γηπέδου. Στο ειδικό χωρικό σχέδιο, φαίνεται πως το γήπεδο εφάπτεται με την Μικράς Ασίας. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση. Με ποιον τρόπο θα ληφθούν υπόψη όλα αυτά που προβάλλει ο συμπολίτης μας; Πως θα είναι το καινούργιο σχέδιο; Πρέπει να καθοριστεί η ακριβής απόσταση του γηπέδου από τις γύρω οδούς, λέει το ειδικό χωρικό σχέδιο. Δεν αποσαφηνίζεται πως θα γίνει αυτό”.

19:24 Τον λόγο παίρνει ο Γιώργος Ρακκάς: “Ουδεμία ένσταση υφίσταται για την ανάγκη του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει ένα νέο σύγχρονο γήπεδο στην Τούμπα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα επιβαρυνθεί η Λαμπράκη, που λειτουργεί ως έξοδος διαφυγής. Είναι ένας από τους ελάχιστους άξονες των κατοίκων της Τούμπας για να κατεβαίνουν στο κέντρο. Υπάρχει ο κίνδυνος σε 4-5 χρόνια, η Τούμπα να είναι μόνιμα φρακαρισμένη και αυτό θα πλήξει και τον ΠΑΟΚ. Φοβόμαστε πως ένα μέρος του κόσμου δεν θα πηγαίνει στο γήπεδο, γιατί δεν θα θέλει να παρκάρει στο Ιπποκράτειο για παράδειγμα. Θα είναι κρίμα για μία τόσο μεγάλη επένδυση, να πληγεί από το κυκλοφοριακό”.

19:20 Η σειρά του Κώστα Ξενόπουλου: “Ο Δήμος θα έπρεπε να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά αυτό πιστεύουμε δεν συμβαίνει. Δεν είναι μόνο η Κλεάνθους, είναι και οι γύρω δρόμοι που θα επιβαρυνθούν και αυτοί. Θα ζημιωθεί και ο λαϊκός κόσμος της Τούμπας, τα μικρά μαγαζιά που τις Κυριακές βγάζουν μεροκάματο όταν παίζει ο ΠΑΟΚ. Αν σκεφτούμε τι θα γίνει εάν δημιουργηθούν τεράστια εμπορικά κέντρα, τα κέρδη θα είναι μικρότερα από τη ζημιά. Δεν μπορεί ο ιστορικός σύλλογος και ο λαός του να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα επιχειρηματικά σχέδια κανενός, γιατί σεβόμαστε και τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του. Γι΄ αυτό και σήμερα θα ψηφίσουμε λευκό”.

19:12 Τον λόγο παίρνει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος: “Λέμε με τον πιο καθαρό τρόπο, πως για μία τόσο μεγάλη ομάδα με τόση μεγάλη ιστορία, χρειάζεται ένα σύγχρονο και μεγαλύτερο γήπεδο, που θα μπορεί να βοηθήσει και τα υπόλοιπα αθλήματα του ΠΑΟΚ. Το ζήτημα που συζητάμε δεν είναι το γήπεδο, που είναι θέμα της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ, είναι ο περιβάλλον χώρος που ανήκει στο Δημόσιο. Πρόκειται για μία ανάπλαση, που θα επηρεάσει όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο αλλά την ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, με επίδραση και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Είμαστε προβληματισμένοι για το αν ολόκληρος ο περιβάλλον χώρος πρέπει να διατεθεί στον ΠΑΟΚ. Συζητάμε για έναν αθλητικό χώρο, δεν πρέπει να μας διαφεύγει όμως πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αθλητισμό από όλο τον κόσμο. Επίσης, γιατί να γίνει υπογειοποίηση της Κλεάνθους; Και ποιος θα πληρώσει το έργο; Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να πληρώσει το κράτος. Ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Να μην δώσει ούτε ο Δήμος, ούτε χρήματα από το ΕΣΠΑ. Αυτά τα πληρώνει ο κόσμος από τη φορολογία του. Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για τον περιβάλλοντα χώρο που θα δοθεί στον ΠΑΟΚ, όχι για το γήπεδο. Ξανά θα ψηφίσουμε λευκό”.

19:09 Συνεχίζει ο Σπύρος Βούγιας: “Η υπογειοποίηση ξεκινάει και σταματάει στην Κλεάνθους, θα είναι δηλαδή μικρή. Έχουμε υποβάθμιση λοιπόν ενός δρόμου, θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά εάν μπορούσε να φτάσει μέχρι τη Λαμπράκη. Εγώ βλέπω τον γήπεδο της Τούμπας ως ένα χώρο πρασίνου, που θα συρρέουν χιλιάδες φίλαθλοι με τα πόδια, όχι τα αυτοκίνητά τους, μακάρι να τελειώσει γρήγορα και το Μετρό. Ως πολιτικό όργανο δεν έχουμε πάρει την κυκλοφοριακή μελέτη. Θεωρώ πως μπορώ να συμβάλλω προληπτικά στην αποφυγή του “αγκαθιού” που θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ και στον Δήμο. Θα υπερψηφίσω την πρόταση εάν πειστώ για το αντίθετο”.

19:03 Τον λόγο παίρνει ο Σπύρος Βούγιας: “Στηρίζω την προσπάθεια αυτή από την πρώτη ημέρα, έχω υπερψηφίσει όλες τις ενδιάμεσες θέσεις. Είμαι οπαδός του Ηρακλή, αλλά το 1959 όταν εγκαινιάστηκε το γήπεδο της Τούμπας πήγα σε αυτό με τον θείο μου και έτρεμαν τα πόδια μου από τη συγκίνηση. Θέλω να συμβάλω και εγώ στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Πρέπει ο ΠΑΟΚ με τον Δήμο να δεσμευτούν με ένα μνημόνιο συνεργασίας. Πρέπει όλοι να κερδίσουμε. Και η πόλη και ο ΠΑΟΚ και ο Δήμος. Έχω έναν προβληματισμό ωστόσο. Αφορά την υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Πιστεύω ως συγκοινωνιολόγος, μπορεί να βλάψει την περιοχή, όταν δεν παίζει ο ΠΑΟΚ. Αν αυτή η υπογειοποίηση αποκόψει μια περιοχή, νομίζω πως ο κόσμος θα αναρωτιέται μετά γιατί έγινε η υπογειοποίηση, που συν τοις άλλοις κοστίζει πολύ. Εάν νομίζουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει άπειρα χρήματα, δεν ξέρω εάν θέλει να δώσει για ένα δημόσιο έργο που δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο θα βοηθήσει το γήπεδο.

19:00 Συνεχίζει ο Γιώργος Ορφανός: “Θέλουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά θέλουμε να ολοκληρωθεί κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Η ένσταση του κ. Γαβριηλίδη μιλάει για την ασφάλεια της οδού Κλεάνθους. Ένα τελευταίο σημείο που θα ήθελα να βάλω στο τραπέζι, είναι πως καμιά από τις ομάδες, Ολυμπιακό και Λάρισα, δεν πήρε ένα ευρώ από το Δημόσιο. Μετά έχουμε την υπόθεση της ΑΕΚ, που πήρε ένα σοβαρό ποσό από την Περιφέρεια Αττικής, σήμερα γίνεται συζήτηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δούμε κ. Δήμαρχε, τη δυνατότητα η όλη διαδικασία ή βασικό κομμάτι της, να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα.  Πρέπει να διεκδικήσουμε την ίδια συμπεριφορά από την Πολιτεία και για τον ΠΑΟΚ και για τον Δήμο και για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που ακολουθούν”.

18:55 Τον λόγο παίρνει ο Γιώργος Ορφανός. “Η εισήγηση της υπηρεσίας, περιέχει λίγα. Η δουλειά που έγινε από την υπηρεσία, είναι εξαιρετική, μιλώντας και ως μηχανικός και ως πολιτικός. Συγχαρητήρια στην κ. Δαναδιάδου. Αισθάνομαι πλήρη ικανοποίηση γιατί ένα κομμάτι του Δήμου δούλεψε τόσο εξαιρετικά. Είχα την ευτυχή συγκυρία ως υφυπουργός Αθλητισμού, να παρακολουθήσω δύο ανάλογες διαδικασίες, για το γήπεδο Καραϊσκάκη και το γήπεδο Αλκαζάρ. Όλη την εξωτερική διαμόρφωση και στα δύο γήπεδα, τις έκαναν οι αντίστοιχες ΠΑΕ, παρότι υπάρχουν συζητήσεις και με τον Ερασιτέχνη.

Θέλουμε η ευρύτερη περιοχή να έχει μόνο οφέλη από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε δει τον κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου, είναι στοιχεία που αφορούν τον Δήμο, όπως η λειτουργία εκκένωσης και η κυκλοφοριακή λειτουργεία. Αυτά πρέπει να είναι απαιτούμενα. Θέλουμε το γήπεδο, αλλά να βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή”.

18:51 Συνεχίζει ο κ. Γάκης: “Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχική μας τοποθέτηση. Είμαστε θετικοί για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, κυρίως για λόγους αναπτυξιακούς. Το γήπεδο θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής, εάν μάλιστα συνδυαστεί με εμπορικές δραστηριότητες, ενώ θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας. Σε ότι αφορά την ένσταση, δεν υπάρχει λόγος να γίνει δεκτή. Οι ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν με το σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε γενικότερα. Κατά βάση είμαι θετικός, απλά παραμένουν τα εύλογα ερωτήματα προς ενημέρωσή μου”.

18:46 Τον λόγο παίρνει ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης: “Θα ήθελα να κάνω και κάποιες ερωτήσεις. Είμαι θετικός, αλλά θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ειδικές μελέτες, όπως η μελέτη για το κυκλοφοριακό; Είμαστε κοντά στο τέλος; Είμαστε κοντά στο να ξεκινήσει το έργο; Αυτές οι ειδικές μελέτες, θα υποβληθούν ξανά προς έγκριση από την Περιφέρεια, το Δημοτικό Συμβούλιο ή από κάπου; Επιθυμούμε όπως ο ΠΑΟΚ, να επισπεύσουμε το έργο”.

18:39 Τον λόγο παίρνει πρώτη η κ. Δαναδιάδου, προϊσταμένη διεύθυνσης του Δήμου Θεσσαλονίκης: “Το θέμα συζητείται για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά εγκρίθηκε το ειδικό χωρικό σχέδιο. Ο Δήμος ήταν συμμέτοχος και αρωγός της προσπάθειας αυτής, γνωμοδότησε θετικά, επισημαίνοντας την ανάγκη για μέριμνα στην υπογειοποίηση της Κλεάνθους, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Βλέποντας την πρόταση, έχουμε διαπιστώσει πως η πλειοψηφία των παρατηρήσεων του Δήμου, έχουν γίνει αποδεκτές και έχουν συμπεριληφθεί στο νέο σχέδιο. Έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα ρυμοτομίας στην περιοχή. Προτείνουμε την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής, μόνο μία εμπρόθεσμη ένσταση κατατέθηκε, που έχει να κάνει με την απόσταση του γηπέδου από τις γύρω οδούς. Η υπηρεσία μας προτείνει την κρίση της ένστασης ως αβάσιμη. Η οδός Κλεάνθους δεν καταργείται, υπάρχει η μέριμνα υπογειοποίησής της βάσει του σχεδίου”.

18:35 Ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα της νέας Τούμπας

18:33 Συζητείται το 20ο θέμα της ημερήσιας διάταξης…

18:22 Έχουμε φτάσει αισίως στο 12ο θέμα…

18:17 Στην τηλεδιάσκεψη και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης.

18:16 Συνεχίζεται η ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το θέμα της νέας Τούμπας θα συζητηθεί τελευταίο.

18:15 Πρώτο θέμα: “Η γνωμοδότηση επί των ενστάσεων στο πλαίσιο “γνωμοδότηση επί των ενστάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιότητας του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για την ανέγερση νέου γηπέδου του Α.Σ. ΠΑΟΚ στην περιοχή Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

18:12 Ξεκινάει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την ανάγνωση διάφορων ανακοινώσεων…

18:05 Ξεκινάει η συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχει και ο Γιώργος Κούδας, εξετάζεται το αν υπάρχει απαρτία.

Συνεδριάζει σήμερα στις 18:00 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω covid.

Βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη; “Η γνωμοδότηση επί των ενστάσεων στο πλαίσιο “γνωμοδότηση επί των ενστάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιότητας του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για την ανέγερση νέου γηπέδου του Α.Σ. ΠΑΟΚ στην περιοχή Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε “ζωντανά” το δημοτικό συμβούλιο μέσω του Youtube του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά, το όλο θέμα “φεύγει” από την αρμοδιότητα του Δήμου και γίνεται ένα ακόμα βήμα για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος!

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μεγάλη πρόκριση Μελαδίνη – Δύο πανελλήνια ρεκόρ ο Δημανόπουλος

Εξαιρετικές επιδόσεις των κολυμβητών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εξαιρετικές επιδόσεις είχαν οι κολυμβητές του ΠΑΟΚ, Οδυσσέας Μελαδίνης και Χρήστος Δημανόπουλος.

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης με χρόνο 22:31 στα 50μ. ελεύθερο πήρε την πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι στις 17-23 Ιουνίου.

Επίσης, με την επίδοση των 22:60 κατέρριψε το ρεκόρ το οποίο υπήρχε εδώ και 16 χρόνια, από τον Απόστολο Τσαγκαράκη με 22:66.

Ο Χρήστος Δημανόπουλος με την σειρά του έκανε δύο πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων. Στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στα 50μ. πεταλούδα με επίδοση 24:59, και στα Νιόβεια στα 50μ. ελεύθερο με επίδοση 23:12.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι γκολάρες που έκριναν άνοδο και τίτλο! (vids)

Οι «κεραυνοί» των Αναστασιάδη και Μπικιάρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική η παρθενική σεζόν του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα και τον τίτλο του πρωταθλητή στη Futsal League 2.

Η άνοδο και η κατάκτηση του τίτλου «σφραγίστηκαν» από δύο γκολάρες που πέτυχαν οι παίκτες του Δικεφάλου.

Ο «κεραυνός» του Αναστασιάδη ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους» απέναντι στους Θρακομακεδόνες και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στη Μίκρα.

 

Μία ημέρα μετά στον τελικό για τον τίτλο, μια περίτεχνη ενέργεια του Μπικιάρη ήταν αυτή που έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Γιορτή παρέα με τις κούπες

Ξεχωριστή βραδιά για τα βαρέα αθλήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια ξεχωριστή βραδιά για τα βαρέα αθλήματα του ΠΑΟΚ που γιόρτασαν σε οικογενειακό κλίμα τις επιτυχίες της σεζόν.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος στους παίδες στην Πάλη, οι δευτεραθλητές Ελλάδος στους έφηβους στην Πάλη, οι Πρωταθλητές Ελλάδος στους έφηβους στην Άρση Βαρών, και οι Πρωταθλήτριες Ελλάδος Νεών Γυναικών-Νεανίδων στην πυγμαχία, έδωσαν το παρών σε μία υπέροχη γιορτή.

Παρών φυσικά ήταν ο Γενικός Αρχηγός Βαρέων Αθλημάτων του ΠΑΟΚ, Χάρης Μάλλιος, ο έφορος της Πυγμαχίας, Μιχάλης Βαρουσιάδης, και οι προπονητές των αθλημάτων του Δικεφάλου.

Η Γιορτή Βαρέων Αθλημάτων πραγματοποιήθηκε στο Boston Bar, το οποίο ευχαριστούν τα τμήματα του ΠΑΟΚ για την φιλοξενία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ