Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη νέα Τούμπα!

Πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο – Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη νέα Τούμπα!

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το σώμα ενέκρινε τους πολεοδομικούς όρους με επιμέρους επισημάνσεις, ενώ απέρριψε τη μία και μοναδική ένσταση που κατατέθηκε.

Πλέον, το ΕΣΧ οδεύει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, κάτι που αναμένεται να γίνει προς το φθινόπωρο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεση των σχεδίων και την έκδοση των σχετικών αδειών.

Από πλευράς ΠΑΟΚ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβαν μέρος οι κύριοι Δημογιάννης και Δούμας.

Κατά στο Θέμα 1, ψήφισαν οι κύριοι Αρβανίτης, Νασιούλας. Λευκό ψήφισαν οι κύριοι Κουράκης, Ζαριανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Ξενόπουλος, Ρακκάς, η κυρία Αηδονά και Καλφακάκου, με την τελευταία να ζητάει στην επόμενη συνεδρίαση να απαντηθούν οι επιφυλάξεις που εξέφρασε κατά την τοποθέτηση της.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για ιστορική στιγμή για την πόλη.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημείωσε:

«Είμαι συγκινημένος γιατί φτάνουμε στο τελικό στάδιο όπου δίνουμε την έγκριση μας γι΄αυτή τη φάση. Κλείνει ένας μακρύς κύκλος, συζητήσαμε πολλά θέματα για ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει. Το αξίζει ο ΠΑΟΚ, η Τούμπα, η πόλη. Να γίνει με τον καλύτερο και πιο σύντομο τρόπο. Είναι μνημείο αρτιότητας η εισήγηση που έχετε στα χέρια σας. Ξεκίνησε το 2018 η όλη εργασία. Κατέληξε σήμερα σε αυτό το τελικό στάδιο. Περιγράφονται όλα. Θα οδηγηθούμε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υπάρχουν σχέδια και στοιχεία για το έργο. Καταλήγουμε σε ένα πλαίσιο για να συμβεί αυτό και να έρθουν προς έγκριση τα σχέδια αυτά. Χρήζουν αποφάσεων. Δεν υπήρχε παλιότερα ο νόμος 4447 του 2016, επειδή κάποιοι μιλάνε για άλλα γήπεδα. Αλλιώς χτίστηκε το Αλκαζάρ, το Καραϊσκάκη, ο Βοτανικός. Είναι διαφορετικά πρότζεκτ.

Είναι πιο κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για το οποίο δεν εκπονήθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Ο ΠΑΟΚ έχει στην κατοχή 31 στρέμματα. Είχαν αγοραστεί από τον ΠΑΟΚ από το υπουργείο Εθν. Άμυνας. Από το υστέρημα των ΠΑΟΚτσήδων. Επί των ημερών της προεδρίας του πατέρα μου στον ΑΣ, το 1966, είχε εξοφληθεί η έκταση αυτή. Το 2018 δόθηκε στον ΑΣ μια πρόσθετη έκταση από το ταμείο Εθνικής Άμυνας για 99 χρόνια. Περίπου 60 στρέμματα στο σύνολο.

Τα 31 ανήκουν στον ΑΣ ΠΑΟΚ με ιδιοκτησία και τα υπόλοιπα έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια. Ο Δήμος θα απαιτήσει η παραχώρηση των χώρων να γίνει με δαπάνες του πρότζεκτ. Δεν μπορώ να σας απαντήσω πώς θα γίνει βέβαια αυτό ως προς τις χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει και το ΕΣΠΑ. Εδώ δεν στηρίζουμε μόνο το πρότζεκτ του νέου γηπέδου, αλλά να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την γειτονιά. Στο επίκεντρο είναι σχολεία, χώρος πρασίνου, νηπιαγωγείο, το κολυμβητήριο να γίνει κλειστό. Είναι σημαντικό να υπάρχει βιωσιμότητα του πρότζεκτ αυτού».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην μελέτη του Τ. Ναλμπάντη για το νέο γήπεδο της Τούμπας την οποία παρουσίασε αναλυτικά τις προηγούμενες ημέρες το PAOK24.

«Δεν τα λέω αυτά επειδή είμαι φίλος του ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται γήπεδα. Είναι ιστορική στιγμή για την πόλη και το δημοτικό συμβούλιο. Μακάρι να βρεθώ όπως ο Γ. Κούδας, όπως ο πατέρας μου σε μια μεγάλη επιτυχία στο νέο γήπεδο».

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η προϊσταμένη του τμήματος Αστικού Σχεδιασμού, Κατερίνα Δαναδιάδου, μετά την έγκριση της χρήσης γης με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο ο δήμος ήταν συμμέτοχος και αρωγός στην προσπάθεια, ώστε να επιλυθούν τα επιμέρους προβλήματα. Η ίδια τόνισε ότι στο ρυθμιστικό σχέδιο έχει ενσωματωθεί η πλειοψηφία των επισημάνσεων του δήμου, ο οποίος διατηρεί κάποιες επισημάνσεις για ενδεχόμενες βελτιώσεις, όπως η γίνει με τον ηπιότερο τρόπο η προβλεπόμενη υπογειοποίηση και να βελτιωθούν οι όροι δόμησης του νηπιαγωγείου. Σε ό,τι αφορά την ένσταση πολίτη, η κ. Δαναδιάδου σημείωσε ότι είναι αβάσιμη, καθώς οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν αίρονται επί της ουσίας από τις διατάξεις του νόμου.

Θετικός δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης:

«Θα ήθελα να κάνω και κάποιες ερωτήσεις. Είμαι θετικός, αλλά θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ειδικές μελέτες, όπως η μελέτη για το κυκλοφοριακό; Είμαστε κοντά στο τέλος; Είμαστε κοντά στο να ξεκινήσει το έργο; Αυτές οι ειδικές μελέτες, θα υποβληθούν ξανά προς έγκριση από την Περιφέρεια, το Δημοτικό Συμβούλιο ή από κάπου; Επιθυμούμε όπως ο ΠΑΟΚ, να επισπεύσουμε το έργο. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχική μας τοποθέτηση. Είμαστε θετικοί για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, κυρίως για λόγους αναπτυξιακούς. Το γήπεδο θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής, εάν μάλιστα συνδυαστεί με εμπορικές δραστηριότητες, ενώ θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας. Σε ότι αφορά την ένσταση, δεν υπάρχει λόγος να γίνει δεκτή. Οι ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν με το σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε γενικότερα. Κατά βάση είμαι θετικός, απλά παραμένουν τα εύλογα ερωτήματα προς ενημέρωσή μου. Θέλουμε η ευρύτερη περιοχή να έχει μόνο οφέλη από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε δει τον κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου, είναι στοιχεία που αφορούν τον Δήμο, όπως η λειτουργία εκκένωσης και η κυκλοφοριακή λειτουργεία. Αυτά πρέπει να είναι απαιτούμενα. Θέλουμε το γήπεδο, αλλά να βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή».

Την ικανοποίησή του για την εμπεριστατωμένη εισήγηση της υπηρεσίας εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

«Η εισήγηση της υπηρεσίας, περιέχει λίγα. Η δουλειά που έγινε από την υπηρεσία, είναι εξαιρετική, μιλώντας και ως μηχανικός και ως πολιτικός. Συγχαρητήρια στην κ. Δαναδιάδου. Αισθάνομαι πλήρη ικανοποίηση γιατί ένα κομμάτι του Δήμου δούλεψε τόσο εξαιρετικά. Είχα την ευτυχή συγκυρία ως υφυπουργός Αθλητισμού, να παρακολουθήσω δύο ανάλογες διαδικασίες, για το γήπεδο Καραϊσκάκη και το γήπεδο Αλκαζάρ. Όλη την εξωτερική διαμόρφωση και στα δύο γήπεδα, τις έκαναν οι αντίστοιχες ΠΑΕ, παρότι υπάρχουν συζητήσεις και με τον Ερασιτέχνη.

Θέλουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά θέλουμε να ολοκληρωθεί κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Η ένσταση του κ. Γαβριηλίδη μιλάει για την ασφάλεια της οδού Κλεάνθους. Ένα τελευταίο σημείο που θα ήθελα να βάλω στο τραπέζι, είναι πως καμιά από τις ομάδες, Ολυμπιακό και Λάρισα, δεν πήρε ένα ευρώ από το Δημόσιο. Μετά έχουμε την υπόθεση της ΑΕΚ, που πήρε ένα σοβαρό ποσό από την Περιφέρεια Αττικής, σήμερα γίνεται συζήτηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δούμε κ. Δήμαρχε, τη δυνατότητα η όλη διαδικασία ή βασικό κομμάτι της, να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα.  Πρέπει να διεκδικήσουμε την ίδια συμπεριφορά από την Πολιτεία και για τον ΠΑΟΚ και για τον Δήμο και για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που ακολουθούν

Πρέπει ο ΠΑΟΚ με τον Δήμο να δεσμευτούν με ένα μνημόνιο συνεργασίας. Πρέπει όλοι να κερδίσουμε. Και η πόλη και ο ΠΑΟΚ και ο Δήμος. Έχω έναν προβληματισμό ωστόσο. Αφορά την υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Πιστεύω ως συγκοινωνιολόγος, μπορεί να βλάψει την περιοχή, όταν δεν παίζει ο ΠΑΟΚ. Αν αυτή η υπογειοποίηση αποκόψει μια περιοχή, νομίζω πως ο κόσμος θα αναρωτιέται μετά γιατί έγινε η υπογειοποίηση, που συν τοις άλλοις κοστίζει πολύ. Εάν νομίζουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει άπειρα χρήματα, δεν ξέρω εάν θέλει να δώσει για ένα δημόσιο έργο που δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο θα βοηθήσει το γήπεδο».

Την στήριξή του στην προσπάθεια από την πρώτη μέρα επανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας, ο οποίος όμως για μια ακόμη φορά εξέφρασε επιφυλάξεις για την υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους. 

«Στηρίζω την προσπάθεια αυτή από την πρώτη ημέρα, έχω υπερψηφίσει όλες τις ενδιάμεσες θέσεις. Είμαι οπαδός του Ηρακλή, αλλά το 1959 όταν εγκαινιάστηκε το γήπεδο της Τούμπας πήγα σε αυτό με τον θείο μου και έτρεμαν τα πόδια μου από τη συγκίνηση. Θέλω να συμβάλω και εγώ στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η υπογειοποίηση ξεκινάει και σταματάει στην Κλεάνθους, θα είναι δηλαδή μικρή. Έχουμε υποβάθμιση λοιπόν ενός δρόμου, θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά εάν μπορούσε να φτάσει μέχρι τη Λαμπράκη. Εγώ βλέπω τον γήπεδο της Τούμπας ως ένα χώρο πρασίνου, που θα συρρέουν χιλιάδες φίλαθλοι με τα πόδια, όχι τα αυτοκίνητά τους, μακάρι να τελειώσει γρήγορα και το Μετρό. Ως πολιτικό όργανο δεν έχουμε πάρει την κυκλοφοριακή μελέτη. Θεωρώ πως μπορώ να συμβάλλω προληπτικά στην αποφυγή του “αγκαθιού” που θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ και στον Δήμο. Θα υπερψηφίσω την πρόταση εάν πειστώ για το αντίθετο. Είμαστε προβληματισμένοι για το αν ολόκληρος ο περιβάλλον χώρος πρέπει να διατεθεί στον ΠΑΟΚ. Συζητάμε για έναν αθλητικό χώρο, δεν πρέπει να μας διαφεύγει όμως πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αθλητισμό από όλο τον κόσμο. Επίσης, γιατί να γίνει υπογειοποίηση της Κλεάνθους; Και ποιος θα πληρώσει το έργο; Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να πληρώσει το κράτος. Ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Να μην δώσει ούτε ο Δήμος, ούτε χρήματα από το ΕΣΠΑ. Αυτά τα πληρώνει ο κόσμος από τη φορολογία του. Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για τον περιβάλλοντα χώρο που θα δοθεί στον ΠΑΟΚ, όχι για το γήπεδο. Ξανά θα ψηφίσουμε λευκό”.

«Λέμε με τον πιο καθαρό τρόπο, πως για μία τόσο μεγάλη ομάδα με τόση μεγάλη ιστορία, χρειάζεται ένα σύγχρονο και μεγαλύτερο γήπεδο, που θα μπορεί να βοηθήσει και τα υπόλοιπα αθλήματα του ΠΑΟΚ. Το ζήτημα που συζητάμε δεν είναι το γήπεδο, που είναι θέμα της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ, είναι ο περιβάλλον χώρος που ανήκει στο Δημόσιο. Πρόκειται για μία ανάπλαση, που θα επηρεάσει όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο αλλά την ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, με επίδραση και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Από την πλευρά τους, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», Κώστας Ξενόπουλος, υποστήριξε ότι για την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με προμετωπίδα το γήπεδο επιχειρούν να στήσουν ένα φαραωνικό εμπορικό κέντρο, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς, τόνισε πως μοναδική επιφύλαξη είναι μήπως οι ρυμοτομικές ρυθμίσεις επιβαρύνουν περαιτέρω τη οδό Λαμπράκη.

Απαντώντας στους προβληματισμούς των δημοτικών συμβούλων, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής, Γιώργος Αβαρλής, ανέφερε πως η μελέτη προσαρμόστηκε στις περισσότερες επισημάνσεις του δήμου επί της ρυμοτομίας. Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις επισήμανε πως το σχέδιο θα σταλεί στο υπουργείο, στη συνέχεια στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και κατόπιν στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας και θα ακολουθήσει η δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Όσο για τις υπόλοιπες επισημάνσεις τόνισε πως εξακολουθούν να ισχύουν και θα τεθούν κατά την εκπόνηση των επιμέρους μελετών.

Σχετικά με το ποιος καταβάλει τα χρήματα για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης, σημείωσε ότι αυτό ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Πάντως, ο δήμαρχος τόνισε πως ο δήμος θα ζητήσει να γίνει με δαπάνες του project, ενώ θα αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις πιθανόν από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, υπογράμμισε πως μέσα στην εισήγηση αναφέρεται ρητά ότι «οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στο δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, οι δε για την εξυπηρέτηση δημοτικών σκοπών κοινωφελείς χώροι θα παραδοθούν ελεύθεροι βαρών και θα μεταβιβαστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης προς αξιοποίηση για την εκπλήρωση του σκοπού τους».

H κυρία Καλφακάκου στην τοποθέτηση της σημείωσε: «Και εγώ και όλοι οι πολίτες και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, νιώθουμε περήφανοι για τα Κύπελλα που έφερε στην πόλη, προσωπικά νιώθω περήφανη και για την ιστορία και την προέλευση του ΠΑΟΚ. Νοιαζόμαστε όμως και για τους πολίτες της Τούμπας. Πρέπει οι δημότες της περιοχής να μην χάσουν, αλλά να επωφεληθούν από το νέο γήπεδο και τους χώρους που υπάρχουν γύρω από το γήπεδο. Θα ήθελα μια σαφής απάντηση; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους;

Για το θέμα της υπογειοποίησης, συμφωνώ με τον κ. Βούγια, μπορεί να το καταλάβει και ο μέσος άνθρωπος. Μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, θα κόψει την περιοχή στα δύο, θα δημιουργήσει και προβλήματα ασφάλειας».

Θέση για το θέμα πήρε και η κυρία Δήμητρα Ακριτίδου που είπε: «Είμαι ΠΑΟΚ και αγαπώ την ομάδα μου. Άποψή μου να μην γίνουν δεκτές οι ενστάσεις, οι απαντήσεις της υπηρεσίας μας καλύπτουν επαρκώς. Όλα όσα σήμερα συζητάμε, τα έχουμε συζητήσει ξανά. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το γήπεδο, η περιοχή χρειάζεται την ανάπλαση, πρέπει να στηρίξουμε αυτή την μεγάλη επένδυση. Θεωρώ επιβεβλημένη την παροχή κάποιων διευκολύνσεων, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει την μεγάλη αυτή ομάδα της πόλης μας, να βρεθεί σε ένα καινούργιο σπίτι, σε ένα καινούργιο γήπεδο, που δεν θα υπολείπεται σε τίποτα των γηπέδων των ομάδων της Αθήνας. Θα είναι προς όφελος και του ελληνικού ποδοσφαίρου και της περιοχής της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος».

Η τοποθέτηση του Μ. Κωνσταντινίδη: «Ποιος θα χρηματοδοτήσει το όλο έργο; Είναι σοβαρό το ενδεχόμενο ο λαός της Θεσσαλονίκης να επιβαρυνθεί το κόστος των αναπλάσεων. Δεν είμαστε βέβαιοι πως θα ωφεληθεί η πόλη και η περιοχή. Θα χαθεί το νηπιαγωγείο; Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Επίσης, για τους όρους δόμησης του σχολείου, τι θα γίνει με τον αύλειο χώρο του;»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ