Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δαναδιάδου: “Όλοι επιθυμούν το γήπεδο να μείνει στην Τούμπα”

H προϊστάμενη του τμήματος αστικού σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε στο PAOK24 για το ζήτημα

Θωμάς Παπάς

Δαναδιάδου: “Όλοι επιθυμούν το γήπεδο να μείνει στην Τούμπα”

Η Αικατερίνη Δαναδιάδου μίλησε στο PAOK24 μετά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που ήταν εισιγήτρια και το οποίο είχε θέμα την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, που συμπεριλαμβάνεται στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της «Νέας Τούμπας». Ως προϊστάμενη του τμήματος αστικού σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, γνωρίζει αρκετά καλά τα όσα συμβαίνουν κι απασχολούν τον τελευταίο καιρό κι όντα κι αυτή που απέρριψε τις ενστάσεις που υπήρξαν ως αβάσιμες μας εξήγησε κάποια πράγματα, που αφορούν το θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο PAOK24:

Για το αν εδώ τελειώνει η εμπλοκή του Δήμου:

“Είμαι υπηρεσιακός παράγων και διευκρινίζω πως κάποια πράγματα θα πρέπει ν’ απαντηθούν κι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η τον ίδιο το Δήμαρχο. Από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων μπορώ να πω πως ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα είναι συμμέτοχος κι αρωγός της υπόθεσης σε όλα τα επόμενα στάδια γιατί μας ενδιαφέρει. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση κι επέμβαση στο δημόσιο χώρο στην οποία θέλουμε να εκφράζουμε τη γνώμη μας, σε συνεργασία πάντα με τον ΠΑΟΚ. Ακούσατε και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων σχετικά με την ήπια ένταξη και των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι οι μελέτες θα είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να υπάρχει συνεργασία με το Δήμο. Να βοηθήσει δηλαδή ο Δήμος ως προς τη βελτίωση του αποτελέσματος”.

Σχετικά με τη χθεσινή ένσταση την οποία η έκρινε αβάσιμη:

“Η ένσταση αφορά 3 σημεία. Ωστόσο δεν νομίζω πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόκειται για παρατήρηση ενός μεμονωμένου κατοίκου. Το πρώτο είχε να κάνει με την ανέγερση κτιρίου άνω των 40 μέτρων σε κατοικήσιμη περιοχή κάτι, με την ένσταση να θεωρεί πως η μελέτη δεν το σέβεται αυτό. Το γήπεδο βάσει τω διατάξεων πρέπει να μην εφάπτεται των ρυμοτομικών κι οικοδομικών γραμμών του των ως αν οδών αλλά να τοποθετηθεί σε απόσταση τουλάχιστον 26×66 μέτρων από αυτές. Αυτό ισχύει. Ισχύει ο νόμος. Δεν ήταν ασαφής η τοποθέτηση μας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς επιβεβαιώνουμε πως ο νόμος ισχύει κι ότι η μελέτη οφείλει να τηρήσει αυτές τις αποστάσεις. Δεν έρχεται σε καμία αντίθεση το υποβαλλόμενο σχέδιο με τα παραπάνω. Το επόμενο σημείο αφορά να υπάρξει πρόνοια παρεκλίσεων του όγκου των κτιρίων το οποίο έχει να κάνει με τον ίδιο νόμο και το οποίο και πάλι ισχύει. Εφόσον λοιπόν αυτά υπάρχουν ήδη κι ισχύουν στη μελέτη η ένσταση κρίνεται αβάσιμη. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ανησυχία από τον ενιστάμενο καθώς είναι υποχρέωση να τηρηθεί ο νόμος.

Το τελευταίο σημείο αναφέρει πως δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή, που να αποδεικνύει ότι με την κατάργηση της οδού Κλεάνθους, μπορεί να διευθετηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος με την ανάληψη του από τις τις γύρω οδούς. Αυτό το σημείο απορρίφθηκε για δυο λόγους. Ο ενιστάμενος αναφέρει πως προβλέπεται κατάργηση της οδού Κλεάνθους. Έχει προταθεί υπογειοποίηση κι όχι κατάργηση. Δε σημαίνει δηλαδή ότι δεν θα υπάρχει κυκλοφορία. Απλά θα υπάρχει σε άλλο επίπεδο. Όσον αφορά το γεγονός ότι κατά τον ίδιο δεν έχει πραγματοποιηθεί εμπεριστατωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή. Υπήρξε μια κυκλοφοριακή προσέγγιση κατά το προηγούμενο στάδιο, όχι σε αυτό που γνωμοδοτήσαμε χθες, αλλά κατά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο κι οι ειδικές μελέτες θα εκπονηθούν μετά την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής. Δεν ήρθε ακόμη η ώρα να γίνει αυτή η μελέτη. Για αυτό το λόγο κι η ένσταση αυτή κρίθηκε ως αβάσιμη”

Για τις γενικότερες ενστάσεις και παρατηρήσεις όλο αυτό το διάστημα:

“Νομίζω ότι η αγωνία των περισσότερων ήταν ως προς την κυκλοφορία και την επιβάρυνση της γειτονιάς, ως προς τις χρήσεις που θα έχει το γήπεδο, κάτι το οποίο έχει θεσμοθετηθεί ήδη με το Νόμο του 2014, που επιτρέπει στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις να έχει και εμπορικά καταστήματα, αλλά αυτό δεν κρίνεται με την παρούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς είναι ήδη θεσμοθετημένο. Η παρατήρηση εκφράζει ναι μεν κάποια αγωνία κάποιων δημοτικών συμβούλων, αλλά δεν είναι εντός θέματος της χθεσινής συζήτησης. Άλλα θέματα σχετικά με το πώς επιβαρύνει ένα γήπεδο τη γειτονιά ή πώς πρόκειται να παραμείνει μέσα στην πόλη, είναι θέματα που απασχολούν διεθνώς τις πόλεις, είναι θέματα επιλογής. Εάν έχεις τη δυνατότητα και τα χρήματα να το βγάλεις ένα γήπεδο από την πόλη το κάνεις. Από την άλλη, η Τούμπα ζει από το γήπεδο, είναι μία γιορτή για την περιοχή όποτε έχει αγώνα ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, εάν έκανε κάποιος ένα ερωτηματολόγιο προς τους κατοίκους της Τούμπας, όλοι θα έλεγαν ότι επιθυμούν το γήπεδο να παραμείνει εκεί. Για την τοπική οικονομία, ειδικά, είναι πολύ θετική η παραμονή του γηπέδου στην Τούμπα”.

Όταν έρθει η ώρα της υλοποίησης, τι πιστεύετε ότι πρέπει να προσεχθεί;

“Όλα τα θέματα είναι σημαντικά. Είναι σημαντικό να γίνει κάτι όμορφο, στην κλίμακα που πρέπει, γιατί ο σχεδιασμός έχει μεγάλη σημασία, και έπειτα να πραγματοποιηθούν όλα τα σχέδια ανάπλασης στην περιοχή, με όλες τις προβλέψεις αναβάθμισης της περιοχής γύρω από το γήπεδο.

Ένα σχόλιο για την γενικότερη επιθυμία ανοικοδόμησης νέου γηπέδου στην Τούμπα;

“Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που ο ΠΑΟΚ ανέλαβε ένα σχέδιο αναβάθμισης, καθώς θα επιλύσει ένα πλήθος ευρύτερων πολεοδομικών ζητημάτων, καθώς για το ρυμοτομικό σχέδιο επιλύονται πλήρως για εκτάσεις κοινόχρηστες και κοινωφελείς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, γιατί από την έκταση της μελέτης, το 40% αφορά το γήπεδο, ενώ το 60% των εκτάσεων είναι εκτάσεις του Δήμου που ρυθμίζονται προς βελτίωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Ένα σχόλιο για το χαρακτηρισμό του κ. Ορφανού και του Δημάρχου κ. Ζέρβα ως «μνημείο αρτιότητας». Ήταν τόσο σύνθετο και περίπλοκο;

“Όλες οι αναπλάσεις, που περνάνε μέσα από την διαδικασία του χωρικού πλαισίου και του ρυμοτομικού σχεδίου, είναι διαδικασίες δύσκολες, που γίνονται για πρώτη φορά, καθώς μελετώνται ένα κομμάτι ιδιωτικού χώρου και ένα κομμάτι δημόσιου χώρου, κάτι που έχει ένα βαθμό δυσκολίας και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα και το έφεραν μέχρι εδώ. Ελπίζουμε να δούμε το σχέδιο υλοποιημένο προς όφελος όλων και προς όφελος της πόλης”.

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης! 21+

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανοικτοί λογαριασμοί για Χιμπέρνιαν-Ριέκα (vids)

1-1 το πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού του ΠΑΟΚ με τη Μποέμιαν, στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού στη Σκωτία, άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Κροατίας, αφού Χιμπέρνιαν και Ριέκα έμειναν στο 1-1.

Η Ριέκα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 61ο λεπτό, με γκολ του Αμπέμ, αλλά έξι λεπτά αργότερα, η Χιμπέρνιαν ισοφάρισε με τον Μπόιλ.

Η ρεβάνς της Κροατίας, είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Αυγούστου, στις 21:00…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένει αποχωρήσεις ο Λονγκ

Ο προπονητής της Μποέμιαν αναφέρθηκε σε παίκτες που προέρχονται από το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η νίκη της Μποέμιαν επί του ΠΑΟΚ, είναι ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην Ιρλανδία αυτές τις μέρες και ο προπονητής της ομάδας, Κιθ Λονγκ, αναφέρθηκε σε παίκτες όπως ο Τίρνι, ο Λάιονς και ο Ντεβόι, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομήε της ομάδας.

«Θα ήταν ωραία να σκεφτούμε ότι ο σύλλογος μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός, διατηρώντας και ελκύοντας παίκτες για να μεγαλώσουμε εντός κι εκτός γηπέδου» είπε αρχικά και συνέχισε…

«Με τις ακαδημίες, το προπονητικό κέντρο, έχουμε εξελιχθεί πολύ και συνεργασίες που μας έχουν βοηθήσει να πάμε σε άλλο επίπεδο. Ελπίζουμε να διατηρήσουμε τους παίκτες που έχουμε. Προφανώς, θα είναι δύσκολο για έναν-δύο επειδή συνεχίζουν να βελτιώνονται και θα βρεθούν στο στόχαστρο μεγαλύτερων ομάδων από άλλες χώρες. Αυτή είναι όμως η φύση του παιχνιδιού και το ίδιο ισχύει για όλες τις ομάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στιγμές ατόφιου σουρεαλισμού

Η «σφαλιάρα» στο Δουβλίνο, οι φωτιές, τα εμβόλια και ο ΠΑΟΚ που «χτίζεται». Γράφει ο Άκης Σακισλόγλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή το εξής: Το να χάνεις από την Μποέμιαν, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι, είναι κάζο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και η αλήθεια είναι πως το προχθεσινό κάζο, το βλέπαμε να κοντοζυγώνει εδώ και μέρες.

Γενικά η προχθεσινή βραδιά ήταν εντελώς σουρεαλιστική. Από τη μια, η ειδησεογραφία εξέπεμπε θανατικό. Φωτιές παντού, σπίτια, δέντρα και ζώα στο έλεος των πυρκαγιών. Σχεδόν 100 φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Τα σάιτ και τα κανάλια γέμισαν φλόγες, αλαφιασμένους κατοίκους και αποκαμωμένους πυροσβέστες. Και το σκηνικό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, ο δικός μας ο νταλγκάς ήταν ο ΠΑΟΚ. Πώς θα κατεβάσει ο Λουτσέσκου την ομάδα, ποιο κανάλι θα δείξει τον αγώνα να κάτσουμε με την παρέα να τον δούμε… Ένας συνοπαδός σχολίασε σε ανάρτηση της ΠΑΕ στο Facebook: «ευχαριστούμε που δώσατε σε ελεύθερο κανάλι την μετάδοση του αγώνα και δε θα έχουμε δουλειά στα μαγαζιά μας». Ο καθένας από τη σκοπιά του. Με την τρέλα και με τα δίκια του. Και η Ελλάδα να καίγεται με την Αττική να καταστρέφεται σε τέτοιο βαθμό που να πέφτει το ρεύμα στο OPEN και να παρακολουθούμε ταξιδιωτική εκπομπή του Τάσου Δούση σε επανάληψη. Κάποια στιγμή η κάμερα δείχνει στούντιο: Μια καρέκλα, ένα γραφείο κι ένα ποτήρι νερό με καλαμάκι (sic). Ατόφιος υπερρεαλισμός που δεν θα μπορούσε να συλλάβει ούτε καν ο Λουίς Μπουνιουέλ στις «ασπρόμαυρες» ταινίες του. Και να σου τα σχόλια των αγανακτισμένων οπαδών από κάτω: «ό,τι να ‘ναι το κανάλι». «Απαράδεκτοι όλοι» και τέτοια. Να θέλεις να μπεις σε όλα τα σχόλια και να γράψεις: «Καίγεται η Ελλάδα αδελφέ, δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι».

Τελικά και η μετάδοση έγινε και η ήττα ήρθε, έτσι όπως ήρθε, και -ευτυχώς- αποφύγαμε τα χειρότερα αφού στο τέλος συνήλθαμε κάπως και μειώσαμε το σκορ. Δεν θα είναι εύκολα στον επαναληπτικό. Κάθε άλλο. Θα πρέπει να ματώσουμε στην Τούμπα, αφού δεν ματώσαμε στο Δουβλίνο. Το ξέρει ο προπονητής, το κατάλαβαν οι ποδοσφαιριστές, το καταλάβαμε κι εμείς οι απ’ έξω που (απορώ γιατί) το πήραμε κάπως χαλαρά. Έτσι είναι τον Αύγουστο. Ειδικά όταν παίζεις με ομάδες που έχουν 25 παιχνίδια στα πόδια τους και «δίψα» να κάνουν το βήμα παραπάνω. Την πατήσαμε, εν μέρει. Τώρα, αν και την προσεχή Πέμπτη επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και η φετινή ευρωπαϊκή πορεία θα τελειώσει – και πάλι –
άδοξα.

Κατανοούμε όλοι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου δεν είναι ικανοποιημένο από τις κινήσεις που κάνει το κλαμπ. Άλλοι έχουν στραβώσει εξαρχής με την επιλογή του προπονητή, άλλοι θεωρούν ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει ως και τα δοκάρια για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γενικώς υπάρχει μια αρνητική αύρα, αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ως οπαδική κουλτούρα και νοοτροπία (και που σχεδόν πάντα αποδεικνύεται υγιής γιατί ΠΑΟΚ χωρίς απαιτήσεις, γκρίνια και αμφισβήτηση, απλά δεν είναι ΠΑΟΚ).

Γνώμη μου είναι πως η αρνητική αύρα φεύγει μόνο με επιτυχίες. Με νίκες, με προκρίσεις και με κινήσεις ουσίας στα μεταγραφικά. Τις μεταγραφές μην τις περιμένετε πριν τις 20 Αυγούστου. Ο ΠΑΟΚ ανήκει στην κατηγορία αγοραστών που περιμένουν το τέλος για να ψωνίσουν από το επάνω ράφι. Κάθε ποδοσφαιριστής που ανήκει σε αυτό, θα κοιτάξει την πρόταση του (κάθε) ΠΑΟΚ, μόνο όταν απομακρυνθεί το όνειρο ενός ιταλικού ή ισπανικού πρωταθλήματος, συνήθως με παρηγοριά τα περισσότερα χρήματα που θα του δώσουμε. Δείτε τι μεταγραφές (δεν) θα κάνει ο Ολυμπιακός αν αποκλειστεί από την Λουντογκόρετς. Δείτε τι έκανε ως τώρα που δεν αποτελεί δεδομένο η είσοδος του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή και η ευρωπαϊκή «φήμη» του ΠΑΟΚ. Γι αυτό και περιμένουμε τον Τζιοβίνκο που τον ξέρει ο Λουτσέσκου και η προοπτική να επιλέξει τον ΠΑΟΚ έχει για τον ποδοσφαιριστή το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Λένε πολλοί: «θα κρεμόμαστε από τον Τζιοβίνκο;» Ναι, απαντώ εγώ. Θα περιμένουμε και θα ενισχυθούμε όταν και όπως μπορούμε.

Αυτό που νιώθω, προσωπικά, είναι πως με το συγκεκριμένο προπονητικό τιμ και την πρόθεση των ιδιοκτητών να επενδύσουν χρήματα στην ομάδα, κάθε μέρα, κάθε διοργάνωση, κάθε μεταγραφική περίοδο, το αποτέλεσμα θα είναι και καλύτερο. Δεν το φοβάμαι το αγωνιστικό. Σύντομα αυτό που θα χτιστεί θα το ονομάσουμε «νέα εποχή ΠΑΟΚ». Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα προηγούμενα δύο χρόνια. Όλοι ξέρουμε το πως και το γιατί. Όπως όλοι ξέρουμε πως αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ να ολοκληρώνεις μια διετία κάμψης, μια διετία «πτώσης», με δύο δεύτερες θέσεις και ένα κύπελλο (το πιο ωραίο από όλα). Πιο χαμηλά δε θα μπορούσαμε να βρεθούμε. Μόνο ψηλά από εδώ και πέρα θα ανεβαίνουμε. Τα καλύτερα έρχονται.

Υ.γ.: Αν μας δίδαξε κάτι η πανδημία του Κορονοϊού αυτό είναι πως τα πάντα μπορεί να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη και οι άνθρωποι να μετατραπούν σε έρμαια της μοίρας. Το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα μετά την υγεία μας. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ.

Υ.γ.: Δεν συνηθίζω να υποδεικνύω σε κανέναν τι να κάνει στη ζωή του. Δικαίωμα του καθενός είναι να διστάζει, να αρνείται ή, ίσως, και να φοβάται να κάνει το εμβόλιο. Δεν μπορώ, όμως, να μην πω ότι εδώ και αρκετό καιρό που εμβολιάστηκα κι εγώ και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι, νιώθω πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος για το μέλλον. Στα νοσοκομεία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 196 διασωληνωμένοι, όλοι ανεμβολίαστοι. Καθημερινά πεθαίνουν 10-15 άνθρωποι. Όλοι ανεμβολίαστοι. Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Δεν πεθαίνουν όσοι δεν εμβολιάζονται αλλά σίγουρα, όσοι πεθαίνουν από Κορονοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν μπορώ να μην το υπογραμμίσω αυτό. Ειδικά διαβάζοντας ένα σωρό fake news στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο για τη φράση «πειραματόζωα» που πολλοί χρησιμοποιούν για όσους έχουν εμβολιαστεί, έχετε υπ όψιν σας αυτό: Όταν στην Ελλάδα, 5.000.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κι ακόμα 750.000 με τη μία από τις δύο δόσεις, «πείραμα» τελικά είναι το να δούμε αν θα παραμείνουν υγιείς αυτοί που ΔΕΝ εμβολιάστηκαν. Γιατί θα το ξαναπώ: άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, δεν νοσούν βαριά εδώ και μήνες. Καλή ξεκούραση σε όλους. Και καλή καρδιά σε όσους διαφωνούν με αυτά που γράφω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending