Connect with us

Preseason

Το σχόλιο της ημέρας (video)

Η αρχή της αρχής για όλα μέσα σε πολύ καλό κλίμα…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας (video)
Πρώτο φιλικό για τον ΠΑΟΚ απόψε, δεύτερη μεταγραφή και οι πολύ-πολύ αναλυτικές δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου οι οποίες βοηθούν τα μέγιστα απαντώντας σε όσα κάθε μέρα συζητούνται!
Το 3-1 (εδώ τα κύρια στιγμυότυπα)  έχει μια αξία ως σκορ σε ένα σκληρό παιχνίδι,  με τους ασπρόμαυρους αρκετά αποτελεσματικούς, αφού βέβαια έβγαλαν μια ωραία οργάνωση μέσα στο γήπεδο, απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο.
Έπαιξαν 22 παίκτες και παρά τις απουσίες Ελ Καντουρί, Καγκάβα, Περέιρα, δεν αγωνίστηκαν Κωνσταντέλιας και Μπράντονιτς.
Ο σχηματισμός ήταν ο γνωστός, τα ζητούμενα μέσα στο γήπεδο ξεκάθαρα με μια ομάδα που ήθελε να αναπτυχθεί ορθολογικά, κάτι που για αρχή κατάφερε μερικές στιγμές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εσίτι ήταν σε αυτό το διάστημα ο πολυτιμότερος.
Όπως είπε και ένας γνωστός βγαίνοντας… «αν αυτός ο προπονητής καταφέρει να αλλάξει και τον Εσίτι, αν τον κάνει να παίξει ποδόσφαιρο (μάλλον πιο επιθετικά θα εννοούσε) τότε θα τα έχουμε δει όλα». Μπορεί; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Για να δούμε, γιατί το να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη είναι τρομερά δύσκολο.
Είδαμε και τον Λούκας Τέιλορ. Ένα πράγμα κρατάμε από τις κινήσεις του. Πολλέρ φορές στο δεύτερο μέρος εκείνος ως μπακ, ήταν πιο μπροστά από τον Μουργκ που έπαιζε μεσοεπιθετικά στην πλευρά! Είναι πολύ επιθετικογενής και θα δούμε τι θα προσφέρει.
Προχωράμε, αφού τονίσουμε κάτι που διαπιστώσαμε πριν και μετά το ματς. Πέρα από τους παίκτες που αποκτούν αυτοπεποίθηση και τη γνωστή νοοτροπία, το κλίμα στα πέριξ της ομάδας είναι πολύ καλό! Υπάρχει τέτοια πίστη στη δουλειά που γίνεται, που πραγματικά όλοι χαίρονται την καθημερινότητα και ανυπομονούν να ξαναβρεθούν την επομένη στο γήπεδο!
Και τέλος…
Ο ΠΑΟΚ απόψε έκλεισε και τυπικά την μεταγραφή Ολιβέιρα. Το βασικό θέμα σε αυτή την κίνηση είναι το γιατί επέμεινε τόσο πολύ η ΠΑΕ και ο προπονητής στον συγκεκριμένο παίκτη. Ποια τα χαρακτηριστικά του που έκαναν την ομάδα να τον περιμένει τόσο πολύ; Ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε και ήταν τόσο αναλυτική αλλά και ποδοσφαιρική η εξήγησή του που πλέον όλοι μπορούν να καταλάβουν. Δείτε εδώ και μετά το δέκατο λεπτό, τα 3-4-5 στοιχεία του Πορτογάλου που οδήγησαν τον Λουτσέσκου να εισηγηθεί και να επιμείνει σε αυτή την μεταγραφή.
Συγκεκριμένα πράγματα και τόσο ξεκάθαρα σε σχέση πάντα με το δικό του σχέδιο παιχνιδιού το οποίο σε αυτή τη θέση εκτιμά ότι θα υπηρετήσει καλύτερα ο Ολιβέιρα.
Από εκεί και πέρα για τα μεταγραφικά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ επανέλαβε ότι και για τα μεταγραφικά η ομάδα βρίσκεται στην αρχή της αρχής! Ξεκαθάρισε στο τέλος ότι κατά την άποψή του, για να φθάσει το ρόστερ στο επίπεδο που εκείνος επιθυμεί για να διεκδικήσει τους υψηλούς στόχους που έχει, θα χρειαστεί άλλες 3-4 μεταγραφές!
Έχει ακόμη δρόμο λοιπόν η προσπάθεια, αλλά οι προοπτικές είναι μεγάλες. Για όλα!
ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ