Connect with us

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Άντριεν Σίλβα είναι αυτό που ψάχνει ο Λουτσέσκου

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις μεταγραφές, για τους Εσίτι – Τσόλακ και Καντουρί

Σταύρος Κόλκας

Ο Άντριεν Σίλβα είναι αυτό που ψάχνει ο Λουτσέσκου

Η μεταγραφική περίοδος έχει πάρει φωτιά, η κουβέντα το ίδιο και εμείς αύριο ως PAOK24 θα μεταφερθούμε στην Ολλανδία για να βρεθούμε δίπλα στον Ράζβαν Λουτσέσκου και τα παιδιά του. Μία αγαπημένη συνήθεια.

Η ποδοσφαιρική κουβέντα πάντως, έχει πάρει φωτιά γιατί η ομάδα έχει κενά και κάποια από αυτά πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Όμως δεν είναι μόνο τα μεταγραφικά στο προσκήνιο. Είναι και το πως αντιμετωπίζονται διάφορες περιπτώσεις παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ ή που παίζουν δανεικοί δεξιά – αριστερά.

Αρχικά θα πιάσω την περίπτωση του Άντριεν Σίλβα που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ. Αν μπορείς να τον πάρεις λοιπόν, τον παίρνεις. Συμβόλαιο εκατομμυρίου και λογικό για έναν διεθνή Πορτογάλο που έπαιξε στη Σπόρτινγκ, στη Λέστερ, στη Μονακό και τη Σαμπντόρια, δηλαδή σε τέσσερα διαφορετικά μεγάλα πρωταθλήματα, που ήταν παντού σχεδόν αρχηγός, που είναι 6-8, δηλαδή κλασικός κεντρικός μέσος, ακριβώς αυτό που ψάχνει ο προπονητής. Μιλάμε για μία εξελιγμένη μορφή Μαουρίτσιο, με καλύτερα τρεξίματα και καλύτερο προωθητικό παιχνίδι.

Ελεύθερος δεν είναι και μπορείς να τον πάρεις απλά γιατί το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Στα 32 του, είναι λογικό να ψάχνει μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον του. Από την άλλη η Σαμπντόρια κάτι θα θέλει.

Σύμφωνα με την αγορά, αυτή την περίπτωση μπορεί να την προχωρήσει ο ΠΑΟΚ όταν αποφασίσει να καλύψει τον παίκτη και να δώσει και ένα εκατομμύριο. Και το εκατομμύριο θα το δώσει όχι γιατί μακροπρόθεσμα δεν θα μπορούσε να το γλιτώσει, αλλά γιατί καίγεται χρονικά.

Εννοείται επίσης πως αν ο Σίλβα ήταν 30 και όχι 32, δεν θα τον έβλεπες ποτέ εδώ.

Στη περίπτωσή του λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός και να κάνει τη δουλειά. Δεν θα βρει άλλους πολλούς παίκτες αυτού του επιπέδου στην αγορά. Είναι το ένα από τα τρία κομμάτια πρωταθλητισμού που του λείπουν. Και αυτά τα πληρώνεις.

Πάμε στους παίκτες που ήρθαν και αρχικά στον Λούκας Τέιλορ που τον είδαμε, έχοντας πλήρη άγνοια για αυτόν. Καλή ταχύτητα, καλή τεχνική, εξαιρετική επαφή με την μπάλα. Μάλλον το βιογραφικό του τον αδικεί. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αλλά προσωπικά αυτό που είδα σε πρώτη φάση μου άρεσε.

Σηκώθηκε κουβέντα για τον Εσίτι. Προφανώς και ήταν κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο φιλικό που έδωσε, αλλά αυτό δεν αλλάζει στάτους στη καριέρα του. Το ταβάνι που μπορεί να πάρει ο Λουτσέσκου από αυτόν αν και εφόσον πεισθεί ο Νιγηριανός να κάνει τα απλά και αυτά που μπορεί, είναι ένας παίκτης πάγκου που θα μπαίνει μέσα για να κλειδώνει παιχνίδια. Και να είναι βασικός έξι – επτά παιχνίδια στη σεζόν. Παιχνίδι ειδικού σκοπού. Αξίζει να πληρώνεις 850 χιλιάδες ευρώ για έναν τέτοιο παίκτη; Προφανώς και όχι. Όσα μαγικά ραβδάκια και να έχει ο Λουτσέσκου, αυτό που θέλει να παίξει δεν ταιριάζει με αυτό που μπορεί να του δώσει ο Εσίτι. Ο οποίος και βέβαια δεν είναι τόσο κακός παίκτης όσο έδειξε στον ΠΑΟΚ, απλά ταιριάζει σε άλλου τύπου ομάδες.

Διαβάζω πολλά ειρωνικά σχόλια από τη μέρα που ανανέωσε ο Ελ Καντουρί. Εγώ λέω πως αν δεν είχε ανανεώσει, αυτή τη στιγμή θα φεύγαμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τον Τσιγγάρα, τον Εσίτι, τον Σβαμπ και τον Νίκα Νινούα. Μπορεί να διαφωνούμε για την ποιότητα του παίκτη, αλλά στην αριθμητική δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Ο Καντουρί ανανέωσε και γιατί τον γουστάρει ο προπονητής, αλλά και γιατί ήξερε πάρα πολύ καλά, πως υπάρχει ο κίνδυνος να πάει σε επίσημα νοκ άουτ παιχνίδια με μένα και σένα φίλε αναγνώστη.

Υπήρχε πολύ ειρωνεία για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Υπήρχε ακόμη και δυσπιστία για το κατά πόσο τον ήθελε ο Λουτσέσκου. Όταν μου απάντησε με τον Δημήτρη στο PAOK TV, έκανε τόσο καλή ανάλυση για τους λόγους που εισηγήθηκε, που σε κάποια φάση νόμιζα πως είναι ο πατέρας του και τον μεγάλωσε αυτός. Ο Λουτσέσκου είχε λόγο στη μεταγραφή και είχε λόγους που τον επέλεξε. Πολλούς μάλιστα.

Ο Αντόνιο Τσόλακ αρχίζει και σκοράρει στην Μάλμε και πολλοί μπορεί να είναι αυτοί που θα πιστέψουν πως έπρεπε να κάνουμε υπομονή και να του δώσουμε ευκαιρίες. Το τι κάνει σε ένα πρωτάθλημα που ο ένας αμυντικός είναι στην ανατολή και ο άλλος στη Δύση, το ξέρουμε καλά. Έτσι πλασαρίστηκε από την Ριέκα. Τέτοιο πρωτάθλημα είναι της Κροατίας.

Σημασία έχει τι έκανε εδώ. Και εδώ πραγματικά δεν συναντήθηκε με την μπάλα. Και ραντεβού να έδινε, δεν θα την πετύχαινε.

Για κάποιους λόγους ο Τσόλακ απέτυχε στη Γερμανία ακόμη και σε επίπεδο Ζβάιντε Λίγκα, για κάποιον λόγω πέτυχε στη Κροατία, για κάποιον λόγο απέτυχε στην Ελλάδα και για κάποιον λόγο μπορεί να πετύχει εκεί που είναι. Δεν είναι όλοι για όλα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Η Μπρέντφορντ θέλει τον Μπάμπα»

Δημοσίευμα στην Αγγλία κάνει λόγο για ενδιαφέρον για τον μπακ του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την περίπτωση του Μπάμπα Ράχμαν για το αριστερό άκρο της άμυνας της, φέρεται να τσεκάρει η Μπρέντφορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «West London News».

«Η Μπρέντφορντ έστειλε σκάουτ για να παρακολουθήσει τον Μπάμπα Ραχμάν, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να εξασφαλίσει την υπογραφή του έναντι 5.800.000 ευρώ. Οι «μέλισσες» δεν έχουν στην διάθεσή τους το βασικό αριστερό μπακ, Ρίκο Χένρι, ο οποίος πρόκειται να χάσει ολόκληρη τη σεζόν και την έναρξη της επόμενης σεζόν. Θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μόνο μία ανανέωση δανεισμού με την Τότεναμ για τον Σέρχιο Ρεγκιλόν, με τον Ισπανό αμυντικό να αναμένεται να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Τότεναμ..

Η απουσία ανταγωνισμού στους μπακ έχει πλήξει τη Μπρέντφορντ και τώρα έχει εντοπίσει τον πρώην αριστερό μπακ της Τσέλσι, Μπάμπα, ο οποίος διαπρέπει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα ως βασικός. Ο Ραχμάν επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι, αλλά η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο για εκείνον.

Η Μπρέντφορντ παλεύει για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Τόμας Φρανκ πάντα έβγαζε λαγούς από το καπέλο του και το ενδιαφέρον του για τον Γκανέζο αμυντικό θα μπορούσε να είναι το μεγάλο του σχέδιο για να ενισχύσει την ομάδα του. Ο Μπάμπα Ραχμάν βρήκε ξανά την φόρμα του μετά την ένταξή του στον ελληνικό κολοσσό, στον ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Βοήθησε την ομάδα στην καλύτερη εκστρατεία της στην Ευρώπη. Ο 29χρονος απέρριψε την ευκαιρία να υπογράψει με τη Νόριτς και τη Γουότφορντ το καλοκαίρι και αντ' αυτού επέλεξε την Ελλάδα. Αυτή η απόφαση έδωσε μια νέα πνοή στην καριέρα του» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Έρχεται στη Λισσαβόνα ο ΠΑΟΚ για Μεϊτέ»

Δημοσίευμα της «Record» αναφέρεται στο ενδιαφέρον για την αγορά του Γάλλου μέσου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στον ΠΑΟΚ έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την παρουσία του Σουαλιό Μεϊτέ τη φετινή σεζόν, με το Γάλλο μέσο να έχει έρθει με τη μορφή δανεισμού από τη Μπενφίκα για ένα χρόνο.

Η ρήτρα αγοράς που μπήκε τότε, ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η πορτογαλική εφημερίδα «Record» στην ηλεκτρονική της έκδοση… «Ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβόνα για τον Μεϊτέ. Οι Έλληνες προσπαθούν για το μέσο. Ο ΠΑΟΚ θα στείλει εκπροσώπους του στη Λισσαβόνα μέσα στις επόμενες ημέρες, για να διαπραγματευτεί τη μόνιμη μεταγραφή του Σουαλιό Μέϊτέ».

Ο συντάκτης αναφέρει ότι η ρήτρα που μπήκε το περασμένο καλοκαίρι ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και σημειώνει ότι ο «ελληνικός σύλλογος ελπίζει να πάρει τον παίκτη με λιγότερα».

Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως στον ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένοι με τον Μεϊτέ» και καταλήγει με τα φετινά του επιτεύγματα, με 32 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το «αντίο» του Γκορντεζιάνι στον ΠΑΟΚ (pic)

Τι ανέφερε στο μήνυμα του μετά τη μεταγραφή του στη Ντιναμό Τιφλίδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βασίλης Γκορντεζιάνι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ντιναμό Τιφλίδας, με την ομάδα να ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του ΠΑΟΚ χθες.

Ο 22χρονος επιθετικός, είπε το δικό του «αντίο» στον ΠΑΟΚ, γράφοντας στο μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ