Connect with us

Preseason

Το σχόλιο της ημέρας

Πρώτες εικόνες και πρώτα συμπεράσματα από την Ολλανδία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Το PAOK24 έχει μετακομίσει κατά ένα ποσοστό στο Άπελντοορν, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε ώστε να έχετε πληρέστατη κάλυψη όλων όσων συμβαίνουν εδώ στην Ολλανδία. Θα επιχειρήσουμε και φέτος με κείμενα και εικόνες να σας βάλουμε στο κλίμα και να μεταφέρουμε όσο περισσότερα γίνεται από την προσπάθεια του Ραζβάν Λουτσέσκου να χτίσει μία νέα ομάδα νικητών.

«Είμαστε στην αρχή της αρχής και θέλω να ξέρετε ότι τα πάντα, πέρα από κάθε τακτική, προπόνηση, άσκηση, παιχνίδι, όλα θα βασιστούν και πάλι στην προσπάθεια μας να αποκτήσουμε τη νοοτροπία του νικητή. Αυτό γίνεται κάθε ώρα και κάθε στιγμή στο γήπεδο ή μακριά από αυτό, μέσα από όλες τις συνομιλίες» έλεγε και σήμερα ο Ρουμάνος προπονητής. Έτσι βάζει τις βάσεις και εκεί επάνω χτίζει την τακτική του (το ποδόσφαιρο κυριαρχίας) που δεν γίνεται να μην βασιστεί στην αυτοπεποίθηση μίας ομάδας με τέτοια ψυχολογία. Δηλαδή είσαι Άγγλος… πώς πας να πάρεις το Euro και στον τελικό είσαι στο 25-75 κατοχή; Θα σε πάρει από κάτω, θα το φοβηθείς. Πολύ περισσότερο βέβαια όταν μιλάμε για club που διεκδικούν στόχους μέσα από μακροπρόθεσμες πορείες και όχι μέσα από 4-5 βραδιές όπου και οι εκπλήξεις τύπου… Ελλάδας του 2004 γίνονται μια φορά στα 30 χρόνια.

Ο Λουτσέσκου είναι ο σταρ της προετοιμασίας, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και επάνω σε αυτό να τονίσουμε άλλα δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το πολυάριθμο τημ συνεργατών. Η αίσθηση που σου δίνουν οι τόσοι πολλοί συνεργάτες είναι μοναδική για προετοιμασία. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και καλύπτουν τόσα πολλά και διαφορετικά μέσα στην προπόνηση.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τα μεταγραφικά. Αποδεικνύεται πλέον ότι από την ώρα που ασχολήθηκε πολύ πιο ενεργά ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ «χτυπάει» έντονα στην Ιταλική αγορά. Εκεί έχει ανθρώπους, από εκεί προέρχονται οι συνεργάτες του και εκεί πέφτει το βάρος. Με τον Ντειόλα που του προτάθηκε έγινε η αρχή και τώρα υπάρχει συνέχεια με πολύ ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες όπως ο Σίλβα και ο Κούρτιτς. Αρκεί η προσπάθεια απόκτησης τέτοιων παικτών; Αρκεί η ονοματολογία ή το αποτέλεσμα είναι το μόνο που μετράει και μάλιστα σε κακό timing; Υπάρχει καθυστέρηση, αλλά αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει τελικά σε 3-5-8-10 ημέρες να κλείσει μια τέτοια χαφάρα, τότε πολλά θα  μπουν στο περιθώριο, μπροστά στην προοπτική όλης της χρονιάς ή και της διετίας; Αν όμως το παλέψει πάρα πολύ με έναν Σίλβα ή έναν σαν τον Κούρτιτς και τελικά παρά την αναμονή δεν τα καταφέρει και φθάσει 20 Ιουλίου και παραμένει χωρίς χαφ, τότε τι γίνεται; Αυτά θα τα σκεφθούν οι υπεύθυνοι και θα αποφασίσουν.

Σήμερα πάντως ο Λουτσέσκου παρά το ότι υπάρχει καταγεγραμμένο και αναγνωρισμένο πρόβλημα στο 6-8, τον Ελ Καντουρί τον είχε στο 10. Μία απλή άσκηση ήταν, αλλά το κρατάμε και αυτό. Γιατί… είναι σχεδόν βέβαιο ότι… και εκεί ο ΠΑΟΚ θα πάρει παίκτη. Δεκάρι θα είναι, δεύτερος επιθετικός θα είναι… Θα ενισχυθεί και εκεί!

Σε λίγο στο PAOK24 και το πρώτο βίντεο των απεσταλμένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ