Connect with us

Preseason

Το σχόλιο της ημέρας

Όσα είδαμε και όσα διαπιστώνει ο προπονητής από την προετοιμασία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Πέρασε και αυτή η μέρα, πέρασε και αυτό το φιλικό εδώ στην Ολλανδία όπου με αργά και σταθερά βήματα χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ξεκινάμε από αυτό για να τονίσουμε ότι ο προπονητής του Δικεφάλου είναι πραγματικά ευχαριστημένος από όσα έχει μέχρι τώρα. Από την ομάδα, από την προσπάθειά της, την σταδιακή βελτίωσή της, από τη θέληση για δουλειά και σε ένα ποσοστό από το ρόστερ.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε σήμερα προχώρησε και σε μία διαφοροποίηση… Πριν λίγες εβδομάδες είχε πει ότι στο γκρουπ του, θέλει να έχει οπωσδήποτε 18 παίκτες πρώτης γραμμής. Από τους 28 δηλαδή του συνόλου, οι 18 να ξεχωρίζουν, να είναι οι πιο ποιοτικοί, αυτοί που θα μπαινοβγαίνουν χωρίς να αλλάζει η ποιότητα της ομάδας. Σήμερα τους 18 τους έκανε 15-16! Και πάλι ευχαριστημένος θα είναι! Καλόβολος άνθρωπος, με πολύ-πολύ θετικό πνεύμα. Ποντάρει πάρα πολύ σε αυτό, γι’ αυτό και μιλάει συνεχώς για αυτοπεποίθηση και στην ομάδα. (Για να μην ξεχαστώ, στην αρχή ζήτησε 18 ποιοτικούς, τώρα… έπεσε στους 15-16 και για να αντιληφθούμε τι γίνεται σήμερα, τώρα θεωρεί ότι διαθέτει 12-13 από δαύτους).

Κόντρα στη Σαρλερουά ο ΠΑΟΚ ήταν καλά οργανωμένος. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο που δεν ανταποκρίθηκε καλά στο ασφυκτικό πρέσινγκ τους και εκτός από ένα διάστημα μεταξύ 70-80 που έχασε τον έλεγχο και δέχθηκε δύο μεγάλες φάσεις, κατά τα άλλα πήγε καλά με μία μικρομεσαία ομάδα του Βελγίου.

Στο πρώτο μέρος έπαιξαν πιο ποιοτικοί (κατά βάση) και πιο έμπειροι παίκτες. Θεωρώ ότι πήγε πολύ καλά ο Ουάρντα που μάλλον (;;;;) κατάλαβε ότι πήρε ευκαιρία και από εκεί και πέρα ο Εσίτι έδωσε άλλη μία μάχη για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. (Στη φάση που σούταρε πρώτα την μπάλα και μετά τα… πλευρά ενός αντιπάλου, ήταν αξιοσημείωτο ότι πάτησε περιοχή για την δεύτερη μπάλα και νομίζω ότι αρχικά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ξαναδείτε το βίντεο).

Μεγάλο ερωτηματικό εξακολουθεί να αποτελεί ο Καγκάβα. Το όλο θέμα είναι σωματικό και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να καταλάβουμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί ο Ιάπωνας.

Στην επανάληψη, ήταν πολύ καλός ο Ολιβέιρα. Το τελείωμα ήταν εξαιρετικό, από εκεί και πέρα όμως πήρε πολλές φορές πλάτη και βοήθησε σωστά στην ανάπτυξη, κάτι πολύτιμο για την ομάδα. Θετικός ο Μιχαηλίδης, ο Λούκας Τέιλορ έδειξε και πάλι ότι το κύριο προσόν του είναι το πόσο ψηλά μπορεί να παίξει, ενώ ο Μουργκ είχε τις χρήσιμες στιγμές του.

Από τις δηλώσεις Λουτσέσκου κρατάμε ότι ρωτήθηκε για τον Κούρτιτς και μίλησε για τον Ελ Καντουρί! Ο ένας, οδηγεί τον άλλο (τον Μαροκινό) πιο μπροστά στο γήπεδο, κάτι που έψαχνε έτσι και αλλιώς να κάνει ο προπονητής που δεν θέλει τον Ελ Καντουρί στο 6-8.

Ξεκούραση τώρα, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει τη Δευτέρα τη δεύτερη εβδομάδα και να έχει κλείσει τον πρώτο μεταγραφικό κύκλο (φορ, μπακ, χαφ) για να ανοίξει τώρα τον δεύτερο με αριστερό μπακ το οποίο όλα δείχνουν ότι έχει βρεθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ