Connect with us

Preseason

Το σχόλιο της ημέρας

Οι αναποδιές εντός ομάδας και μία φυσιολογική αλλά όχι εύκολη κλήρωση

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Παράξενη η σημερινή ημέρα για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Είχε πολλά και διάφορα γεγονότα, αλλά και αρκετές αναποδιές. Είχε όμως και μία φυσιολογική κλήρωση για… τρίτο προκριματικό γύρο στο κόνφερενς ληγκ.

Από το πρωί υπήρξαν αναποδιές. Μία από αυτές ο τραυματισμός Βιεϊρίνια στην μύτη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τρελάθηκε όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να αποσυρθεί για λίγο. Ο γιατρός τον κυνηγούσε από πίσω, τελικά τα πρόλαβε όλα. Και το απόγευμα προπονήθηκε με μάσκα. Το απόγευμα χτύπησε και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ευτυχώς όμως σηκώθηκε γρήγορα και συνέχισε με δεμένο πόδι, όπως έκανε και ο Τζόλης μετά τον τραυματισμό του Σαββάτου. Ο Ελ Καντουρί επέστρεψε και… με τη μία σήμερα έπαιξε μεσοεπιθετικά και μάλιστα αριστερά. Του Μιχάι οι ενοχλήσεις στο εγχειρισμένο γόνατο προκαλούν μία ανησυχία και… άλλο κακό μην μας βρει.

Κακή είδηση και εξέλιξη και η αποχώρηση του Ουάρντα, που ξαφνικά ζήτησε και πήρε άδεια για να φύγει. Ο ΠΑΟΚ χάνει έναν παίκτη. Αυτό είναι το βασικό και το αρνητικό. Το μοναδικό θετικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι… έγινε σχετικά νωρίς. Από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα τι χρειάζεται εκεί μεσοεπιθετικά, εκεί όπου έτσι και αλλιώς έπρεπε και επρόκειτο να ενισχυθεί. Το να εξηγήσεις τα… πώς και τα γιατί σε υπόθεση του Ουάρντα, είναι μάταιο. Δεν υπάρχει λογική, ειδικά μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Πήρε μία δεύτερη ευκαρία, αλλά μάλλον δεν την ήθελε. Από εδώ και πέρα (ό τι και αν συμβεί με τον Αιγύπτιο σε υπόθεση όπου ο ΠΑΟΚ θα σκεφθεί καλά το δικό του συμφέρον ) η ομάδα πρέπει να καλυφθεί μεσοεπιθετικά και να βρει ποιοτικές λύσεις. Μία ή δύο, με καθαρόαιμο εξτρέμ και με έναν πιο επιτελικό.

Ο Κούρτιτς μπήκε, η ποιότητά του παρά την ανετοιμότητα δεν κρύβεται και από εδώ και πέρα χρειάζεται δουλειά και χρόνο. Στις 5 Αυγούστου θα είναι έτοιμος.

Έγινε και η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό του κόνφερενς. Μία φυσιολογική κλήρωση με πιθανούς αντιπάλους δύο βατές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αποφύγει την Τραπζονσπόρ που δεν είναι ανίσχυρη σε τέτοια φάση του θεσμού και τώρα θα παίξει είτε με τους δυσκολοκατάβλητους από το Λουξεμβούργου, είτε με τους Ιρλανδούς που έχουν φέτος 20 ματς μέχρι τώρα. Στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε μία ή δύο βραδιές, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με αυτούς 30 φορές, θα κέρδιζε τις 26. Θα παίξει όμως δύο φορές και όπως είπε ο Λουτσέσκου πρέπει να τα αντιμετωπίσει ως τελικούς. Μόνο έτσι πας μπροστά.

Ελπίζουμε αύριο να είναι μία καλύτερη ημέρα. Υγεία για όλους…

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ