Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ευχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Πασχαλάκη

Ευχές για τα γενέθλια και ξεχωριστό αφιέρωμα στον Έλληνα γκολκίπερ

Θωμάς Παπάς

Οι ευχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Πασχαλάκη

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κλείνει σήμερα τα 32 του χρόνια κι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έσπευσε να του ευχηθεί. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, όχι μόνο δε ξέχασε τα γενέθλια του Έλληνα γκολκίπερ αλλά παράλληλα ετοίμασε κι ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για την μέχρι τώρα πορεία της καριέρας του.

“Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 32, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.”

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

“Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1989 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις έξι ετών, αγωνιζόμενος αρχικά ως επιθετικός. Τρία χρόνια αργότερα «μετακόμισε» κάτω από τα γκολπόστ και βρήκε τον… προορισμό του.

Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά η μεγάλη απόσταση του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα και ο νεαρός κίπερ αποχώρησε. Ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία και μετά από ένα δοκιμαστικό τον έκανε δικό του.

Σε ηλικία 15 ετών αποχώρησε από τον Πειραιά και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Ηλιούπολη του πρόσφερε πρόταση συνεργασίας και άρχισε να παίρνει αμέσως συμμετοχές στην Γ Εθνική.

Το 2007 μετά από δύο χρόνια στην Ηλιούπολη η Γαλατασαράι του έκανε πρόταση να δοκιμαστεί. Ταξίδεψε στην Σουηδία και συμμετείχε στην προετοιμασία, έπαιξε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα και οι ενθουσιασμένοι Τούρκοι ήθελαν να τον αποκτήσουν άμεσα. Όμως ο Πασχαλάκης έπιανε θέση ξένου και η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος.

Το 2008 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο στον Λεβαδειακό. Το ντεμπούτο του ήρθε το 2011 σε αγώνα για τα Play Offs της Football League, αλλά δεν έπαιξε ούτε λεπτό στην μεγάλη κατηγορία.

Το 2012 αποχώρησε για την Κύπρο και ΠΑΕΚ, όπου πήρε λίγες συμμετοχές, πριν ηχήσουν ξανά οι σειρήνες από την Τουρκία. Η Ακίσασπορ ενδιαφέρθηκε γι αυτόν, τον κάλεσε και συμμετείχε σε κάποιες προπονήσεις, αλλά η πόλη που εδρεύει η ομάδα δεν ενθουσίασε τον Έλληνα γκολκίπερ.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και μετά από ένα εξάμηνο απραξίας υπέγραψε στον Πανθρακικό και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 πήρε μόνο 13 συμμετοχές, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον ΠΑΣ Γιάννινα, από το να τον κάνει δικό του για να αντικαταστήσει τον Μάρκο Βελλίδη που πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Στην Ήπειρο το πρώτο εξάμηνο δεν αγωνίστηκε λεπτό. Το περσινό καλοκαίρι όμως έγινε βασικός μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη, και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ολοκλήρωσε την σεζόν μετρώντας 27 συμμετοχές σε Europa League, Super League και Κύπελλο Ελλάδας, κρατώντας 9 clean sheets.

Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΣ κέντρισαν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017. Τον Δεκέμβριο αγωνίστηκε  βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη και καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Έχει συμπληρώσει μέχρι τώρα 124 εμφανίσεις, κατακτώντας τρία Κύπελλα Ελλάδας και ένα πρωτάθλημα Super League, ενώ είναι και διεθνής.”

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι»

Ο απολογισμός του Δικεφάλου μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι 9 μηνών στην Ευρώπη, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά από τα καλοκαιρινά προκριματικά, να αποκλείει τρεις αντιπάλους, να τερματίζει πρώτος στον όμιλο του και να πραγματοποιεί μια ιστορική ανατροπή με την Κλαμπ Μπριζ. Ένα σύνολο 16 αγώνων που προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις, για όλη την προσπάθεια των παικτών του Λουτσέσκου. Από την πλευρά της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, έκανε τον απολογισμό της για τον αποκλεισμό, αλλά και τα δυνατά συναισθήματα που αποτυπώθηκαν στην Τούμπα, όπως το κλάμα του Τάισον στο φινάλε του αγώνα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Δικέφαλος:

«Δεν αποτιμώνται σε μέγεθος η θέληση, η πίστη, η αυταπάρνηση. Η αφοσίωση. Το κλάμα του Τάισον. Η ευγνωμονούσα Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Conference League. Δίπλα στην απογοήτευση ωστόσο, έχει σαφώς το δικαίωμα να επιδείξει την ικανοποίηση ενός υπέροχου, υπερβατικού ταξιδιού 16 ευρωπαϊκών παιχνιδιών.

Ο Δικέφαλος πίστεψε στην ανατροπή του 1-0 του πρώτου αγώνα. Τόσο όσο κι ο υποδειγματικός κόσμος του. Μα η υπόθεση πρόκριση απέναντι στους Βέλγους έδειξε να απομακρύνεται αισθητά από το πρώτο ημίχρονο.

Παρά την αρχική ορμητικότητα του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι, βγαίνοντας μάλιστα απειλητικά, σε περισσότερες από τρεις περιπτώσεις, στην κόντρα. Σε μια από αυτές, στο 33′ βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν με τον Γιουτγκλά, έπειτα από την σέντρα του Σάμπε. Θα μπορούσαν μάλιστα να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, αν ο Κοτάρσκι δεν αντιδρούσε σωστά στο 41′. Δυστυχώς για τον Δικέφαλο όμως, στην εκπνοή του ημιχρόνου ο VAR απεφάνθη ότι η Κλαμπ Μπριζ, συγκεκριμένα και πάλι ο Γιουτγκλά, σκόραρε από κανονική θέση. 0-2 για τους Βέλγους, λοιπόν, σε μια φάση μάλιστα που βγήκε έπειτα από την καλών προϋποθέσεων επίθεση του ΠΑΟΚ με τον Τάισον …

Με δύο αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα (στο 46′ Ζίβκοβιτς αντί Μουργκ και Σαμάτα αντί Μπράντον ) ο Δικέφαλος δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να πιέσει. Στο 51′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ντεσπόντοφ , που δεν πρόλαβε όπως θα ήθελε την σέντρα του Τάισον . Όπως …κοντά στο να κερδίσει ένα πέναλτι ήταν και στο 61′ όταν ο Ντεσπόντοφ ανατράπηκε μεν, μα ο VAR υπέδειξε ότι πήρε την μπάλα από αντικανονική θέση. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί, στο 55′, η αντικατάσταση του Μειτέ από τον Οζντόεφ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε και τον Κωνσταντέλια στο παιχνίδι στο 71′, στη θέση του Ντεσπόντοφ και παρότι ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε τη μπάλα και σε μεγάλο βαθμό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ιδιαιτέρως απειλητικός δεν έγινε. Στο 68′ πλησίασε κάπως με μια κεφαλιά του Σβαμπ , όπως και με το σουτ του ίδιου στο 82′, ακόμα ακόμα και πάλι με τον Αυστριακό στο 85′, τον οποίο πρόλαβε ο τερματοφύλακας. Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια, ο Δικέφαλος ηττήθηκε, χειροκροτήθηκε όπως του άξιζε από τον κόσμο του και συνεχίζει…Επικεντρώνεται στον στόχο του πρωταθλήματος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα αναβολή στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Τα δεδομένα μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League φέρνει ένα αναμενόμενο χάος στο πρόγραμμα των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει να αναβληθούν δυο παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», που έχουν αρχικά οριστεί για τις εβδομάδες των παιχνιδιών με την Άστον Βίλα. Ό,τι θα συνέβαινε και σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ.

Έτσι, οδηγούμαστε σε νέα αναβολή του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Παιχνίδι που αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή που μας πέρασε (14/4). Η πρώτη αναβολή ήταν εξαιτίας της συμμετοχής των δυο ομάδων στα προημιτελικά. Η δεύτερη, έρχεται γιατί το παιχνίδι έχει οριστεί για την 1η Μαΐου και ενώ ο Ολυμπιακός παίζει με την Άστον Βίλα στις 2 του μήνα.

Ωστόσο, για τον Ολυμπιακό, αναβάλλεται και το επόμενο -εντός συνόρων- παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αγώνας που θα διεξάγονταν στις 8 Μαΐου, αλλά ο επαναληπτικός με την αγγλική ομάδα είναι στις 9.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τοποθέτηση Λουτσέσκου για το πρωτάθλημα

Η επομένη του αποκλεισμού και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για τον τίτλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δις από την Κλαμπ Μπριζ και έμεινε εκτός Ευρώπης, στα προημιτελικά. Πλέον, ο μόνος στόχος που έχει μείνει στους «ασπρόμαυρους» είναι αυτός της διεκδίκησης του τίτλου στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Άμεσα, μάλιστα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των Play-Off, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, τοποθετήθηκε για την κούρσα του πρωταθλήματος και στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τους Βέλγους και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του για την πρώτη θέση.

«Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι. Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους» σχολίασε επί του θέματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ