Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Φεσωμένος» μέχρι τον λαιμό ο Αυγενάκης!

Τι συμβαίνει με τα δάνειά του υφυπουργού Αθλητισμού από την Εθνική Τράπεζα;

PAOK24

«Φεσωμένος» μέχρι τον λαιμό ο Αυγενάκης!

Ρεπορτάζ για τα δάνεια του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, φιλοξενεί η ιστοσελίδα “documentonews.gr”, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και έχει ως εξής:

“Ζάλη προκαλεί ο τραπεζικός δανεισμός του υφυπουργού Αθλητισμού από την Εθνική Τράπεζα, ξεπερνώντας συνολικά τα 744.078, 75 ευρώ. Πέραν του δυσθεώρητου ποσού, ερωτήματα εγείρονται για τις μεταβολές που παρουσιάζονται σε σχέση με την τραπεζική του χρηματοδότηση συγκριτικά με την προηγούμενη δήλωση πόθεν έσχες του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει στην τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης (φορολογικό έτος 2019) τρία δάνεια από την Εθνική Τράπεζα. Το πρώτο έχει αρχικό ποσό 60.334,53, το δεύτερο 610.547,18 και το τρίτο 73.197,04 ευρώ. Ως προς το οφειλόμενο ποσό, από το πρώτο δάνειο υπολείπονται 53.737,08, από το δεύτερο 543.758,47 και από το τρίτο 65.200,85 ευρώ. Να τονιστεί ότι και οι τρεις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις του κ. Αυγενάκη ρυθμίστηκαν στις 8/8/2016 με το νέο τραπεζικό προϊόν ¨SLIT & FREEZE¨.

Συγκρίνοντας την τελευταία δήλωση του υφυπουργού με την προηγούμενη προκύπτουν μεταβολές που εγείρουν ερωτήματα. Στη δήλωση για το φορολογικό έτος 2018 ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει τέσσερα δάνεια από την Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για δάνεια ύψους 10.000, 67.172,36, 567.427,07 και 60.000 ευρώ. Ακόμα κι αν το ένα εκ των τεσσάρων δανείων αποπληρώθηκε, ο υφυπουργός -που έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της ΕΠΟ για τους χειρισμούς του- πρέπει να εξηγήσει πώς γίνεται να μεταβλήθηκαν τα αρχικά ποσά των δανείων που έχουν ρυθμιστεί -όπως προαναφέρθηκε- από τις 8/8/2016.

Πώς γίνεται, δηλαδή, να τροποποιήθηκε το αρχικό ποσό του δανείου να έχει τροποποιηθεί ενώ το δάνειο είναι ρυθμισμένο από τον Αύγουστο του 2016; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τα δύο υπόλοιπα δάνεια που δηλώνει ο κ. Αυγενάκης στην τελευταία του δήλωση. Επίσης, ενώ η ημερομηνία της ρύθμισης παραμένει ίδια και στις δύο δηλώσεις, αυτό που μεταβάλλεται στην τελευταία δήλωση είναι η αποπληρωμή των δανείων, η οποία μετατέθηκε για το 2054 από το 2026.

Από εκεί και πέρα, δηλώνει εισοδήματα 34.938,14 και η σύζυγός του 17.409,10 ευρώ. Τα εισοδήματα του ζεύγους προκαλούν την απορία πώς θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τον υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό, καθώς οι καταθέσεις τους ανέρχονται συνολικά σε 25.436,75 ευρώ. Επιπλέον, ο Λ. Αυγενάκης δηλώνει στο όνομά του εννέα ακίνητα και δύο η σύζυγός του”.

Δείτε τη φορολογική δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για το φορολογικό έτος 2019 πατώντας ΕΔΩ και την αντίστοιχη για το φορολογικό έτος 2018 πατώντας ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανός ρέφερι στην Τούμπα

Η επιλογή για το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19:30) ορίστηκε ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Ο Γερμανός, από την 1η κατηγορία της UEFA, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Πέτερσεν Νάιτζελ. Τέταρτος ορίστηκε ο Τσιάρας Παναγιώτης - Ραφαήλ, ενώ στο VAR θα είναι ο Τίμο Γκέραχ.

Φέτος, ο Σρέντερ έχει σφυρίξει σε 12 αγώνες στην Bundesliga, αλλά και στο Europa Conference League. Ο Γερμανός θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1.5 μήνα στην Τούμπα, καθώς ήταν τέταρτος διαιτητής στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (5-1).

Αναλυτικά οι ορισμοί των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Παπαπέτρου
Βόλος - Πανσερραϊκός: Ζαμπαλάς
Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Φωτιάς
Ολυμπιακός - Λαμία: Διαμαντόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σρέντερ
Παναθηναϊκός - Άρης: Αγκάγεφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ