Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η αυτονόητη πρόκριση και η επόμενη ημέρα με Ριέκα και μεταγραφές για όλη τη χρονιά

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ πέρασε την Μποέμιαν. Έτσι απλά… Το αυτονόητο έγινε και μάλιστα με τρόπο που μάλλον περιμέναμε. Δύσκολα, αλλά δίκαια, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Κατά βάση ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν καλύτερο αποτέλεσμα στο Δουβλίνο όπου έβαλε δύο αυτογκόλ χάνοντας μερικές απίστευτες ευκαιρίες, ενώ και σήμερα έχοντας κάνει το 3-0 στο 35΄ με τον Ελ Καντουρί, το βράδυ θα ήταν ήσυχο. Αλλά… Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και… άντε να το εξηγήσεις σε όποιον κρίνει από το αποτέλεσμα, δηλαδή σε… πάρα-πάρα πολλούς Έλληνες. Σκεφτείτε τι κρίσεις θα είχαμε στο 3-0 και ό τι ακολουθούσε, αλλά και τι θα γινόταν στο 2-1 με τη φάση στο τέλος όπου το παλικάρι σούταρε στο πλάγιο άουτ… Είτε λοιπόν με 2-1 στο πρώτο, είτε με 1-2, είτε με 4-0 απόψε, είτε με 2-1 στο τέλος, οι κρίσεις είναι ίδιες. Έτσι πρέπει…

Κατ’ αρχάς η Μποέμιαν ήταν μία κανονική ομάδα και όχι κάτι Ιρλανδοί ξυλοκόποι που έπαιζαν για να καταστρέψουν, να βαρέσουν και να σηκώσουν την μπάλα ψηλά ώστε να διεκδικήσουν τις μονομαχίες. Μεγάλη ποιότητα δεν είχαν, αλλά έκαναν τη φιλότιμη  προσπάθειά τους και σωστά στο τέλος χειροκροτήθηκαν.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε καλά και κακά διαστήματα. Ξεκίνησε δυναμικά και ευτυχώς σκόραρε νωρίς. Δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως. Οι Ιρλανδοί ήταν καλύτεροι μέχρι τη σωτήρια στιγμή του cooling break. Εκεί δόθηκε η εντολή στον Ολιβειρα να φύγει από την περιοχή. Να πάει έξω, πίσω, πλάγια, αλλά να φύγει. Να την αδειάσει για να βρουν χώρους οι άλλοι μεσοεπιθετικοί. Έτσι ο ΠΑΟΚ ξεγέλασε τους αντιπάλους και έβγαλε 3-4 μεγάλες φάσεις από τους μεσοεπιθετικούς του. Έπρεπε να προηγείται με 3-0, αλλά… δεν. Σε ένα σκηνικό ντροπής για την UEFA που δέχεται να παρουσιάζει και να διαφημίζει διοργανώσεις, χωρίς να βάζει VAR.

Στην επανάληψη ήταν αναμενόμενο (λόγω καλοκαιριού και λίγων αγώνων) να βαρύνει και άλλο, η έτσι και αλλιώς βαριά ομάδα του ΠΑΟΚ. Ενώ οι αντίπαλοι έκαναν λάθη, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το χώρο στις  κόντρα επιθέσεις. Ο Σφιντέρσκι… κοιμήθηκε για να κάνει το 3-0 και στο τέλος έγινε ό τι έγινε με το νο10 της Μποέμιαν που αν σκόραρε, θα διαμόρφωνε μία άλλη κατάσταση. Αν σκόραρε όμως και ο Ζίβκοβιτς από τα 2 μέτρα στο πρώτο ματς, αν σκόραρε ο Καγκάβα από τα πέντε μέτρα, αν μετρούσε το Ελ Καντουρί, αν… αν… αν… Ο ΠΑΟΚ είχε πολλαπλάσια αν…

Για να το εμπεδώσουμε βεβαίως και να πάμε στα πιο σημαντικά:

– Ο ΠΑΟΚ, να γίνει πολύ γρήγορος με τον Λουτσέσκου προπονητή… ξεχάστε το. Δεν είναι βασικό κριτήριο της φιλοσοφίας του την οποία ο ΠΑΟΚ ακολουθεί. Υπάρχει κανείς που δεν το γνωρίζει;  Ποιότητα, ισορροπία, αυτοπεποίθηση, νοοτροπία. Έχετε ακούσει ποτέ… ταχύτητα; (Σε κάθε περίπτωση, τον ρωτήσαμε και μας απάντησε. Διαβάστε τη συνέντευξη Τύπου).

– Οι εντάσεις, θεωρεί ότι θα έρθουν στην πορεία με τους παίκτες που έχει και αυτούς τους 3-4 που θα έρθουν.

– Όποιος περιμένει να κριθούν τα ματς με τη Ριέκα από τις μεταγραφές, προφανώς και κάνει λάθος.  Ο ΠΑΟΚ θα κάνει 3-4 ποιοτικές μεταγραφές τύπου Ολιβέιρα και Κούρτιτς που ΔΕΝ θα τον βοηθήσουν να προκριθεί με τους Κροάτες. Οι μεταγραφές θα τον βοηθήσουν να ενισχύσει την ομάδα για ΟΛΗ την φετινή πορεία.  Αυτό το υλικό θα προσπαθήσει να προκριθεί στους ομίλους και όποιος θα έρθει ( γιατί θα έρθει) θα ετοιμαστεί για την συνέχεια, αφού ο Λουτσέσκου πολύ δύσκολα βάζει αμέσως τους νεοαποκτηθέντες.

Από αύριο η ομάδα φορτσάρει για τις 3-4 υποθέσεις και ευτυχώς υπάρχει σχετική ηρεμία ενόψει της συνέχειας. Γιατί και αν αποκλείονταν, 3-4 ποιοτικές μεταγραφές θα έκανε, το ίδιο ισχύει και τώρα. Αν ο Μπορίλ είχε αποκτηθεί όπως ζήτησε ο προπονητής πριν λίγες ημέρες, μπορεί και να έπαιζε. Θα έκανε μεγάλη διαφορά αυτό; Ίσως…  Αν βιάζονταν πάντως να κλείσει το ρόστερ για να λέει ότι το έκλεισε, θα έπαιρνε από τον Ιούλιο τον Ρεμπότσο, των 500 χιλιάδων.

Άλλο οι μεταγραφές λοιπόν και άλλο η Ριέκα.  Άλλο η Ριέκα και άλλο η πρόοδος της ομάδας μέσα από τις βασικές αρχές του δοκιμασμένου και πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Αν ο ΠΑΟΚ περάσει τη Ριέκα, μέσα από το καλό κλίμα, η ομάδα θα φθάσει στα στάνταρ του Λουτσέσκου πιο γρήγορα. Σε 1-2 μήνες. Αν αποκλειστεί, ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Ό τι θα τα καταφέρει να γίνει και ΠΑΛΙ ο ΠΑΟΚ-νικητής που μάθαμε το 2018-2019, θα τα καταφέρει. Το πότε είναι το θέμα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ