ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το σχόλιο της ημέρας
Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να πάει με το υπάρχον ρόστερ στα παιχνίδια με τη Ριέκα…

Και ενώ περιμέναμε μία σχετική κινητικότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, η Δευτέρα πέρασε και δεν ακούμπησε. Ουσιαστικά μας απέμειναν δύο εβδομάδες, για να καλυφθούν οι παρακάτω θέσεις.
- Αριστερός μεσοεπιθετικός – εξτρέμ
- Επιτελικός μέσος
- Αριστερός μπακ
- Σέντερ φορ
- Τερματοφύλακας;
Το τελευταίο πάει πάντα με ερωτηματικό γιατί όποιον έχω συναντήσει σε αυτόν τον πλανήτη θέλει τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ έχοντας κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες, εκτός από όσους δουλεύουν για τον ΠΑΟΚ.
Και άντε να κατανοήσω πως ο Λουτσέσκου δημοσίως πρέπει να προστατέψει αυτό που έχει, έναντι αυτού που δεν έχει. Οι υπόλοιποι δεν θα έπρεπε να το δουλεύουν;
Απ ότι μαθαίνω τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά στο μέτωπο. Κυρίως γιατί τα δεδομένα που πίστευε ο ΠΑΟΚ πως θα μπορούσαν να κλείσουν κάποιες μεταγραφές, δεν αποδείχτηκαν ρεαλιστικά.
Ωραία η λίστα που έδειξε το σκάουτινγκ, διάλεξε ο Λουτσέσκου, αλλά από τους τρεις που του άρεσαν, οι δύο κλείνουν αλλού και ο τρίτος έρχεται δύσκολα. Κάτι χάθηκε στο ενδιάμεσο. Τα δεδομένα μίας ενδεχόμενης συμφωνίας προφανώς.
Παρότι είχαμε την αίσθηση πως υπήρχε dead line για Μπάμπα από το περασμένο Σάββατο, ο ΠΑΟΚ περιμένει ακόμα τον Γκανέζο. Παίρνει το ρίσκο να πάει μόνο με τον Άντρε στα δύο παιχνίδια απέναντι στη Ριέκα. Είναι μία επιλογή του κλαμπ, την οποία θα κουβαλήσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Περνάει; Όλα καλά. Αποκλείεται επειδή πχ χρειάστηκε παράταση στο δεύτερο παιχνίδι και ο Άντρε παρέδωσε το νεφρό του σε ειδική τελετή με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε; Όλα χάλια. Όμως αυτή είναι η επιλογή του κλαμπ και όχι μόνο για την θέση του Άντρε, αλλά για όλες που υπάρχουν κενά.
Είναι μία επιλογή που καλούμαστε να σεβαστούμε. Ο κάθε οργανισμός παίρνει τα ρίσκα του είτε στοχευμένα, είτε λόγω συγκυριών. Θέτει εαυτόν σε φάση ιδιαίτερης πίεσης και κλίματος εξαρτώμενου από αποτελέσματα σε αγώνες που γίνονται πολύ νωρίς. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά είναι επιλογή. Θα χειροκροτηθεί αν αποδειχτεί αποτελεσματική, θα χλευαστεί αν συμβεί το αντίθετο.
Ο ΠΑΟΚ προφανώς και πιστεύει πως το ρόστερ του είναι ικανό να περάσει τη Ριέκα και δικαίωμά του. Και εγώ πιστεύω πως ακόμα και αυτό το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι καλύτερο των Κροατών. Και αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα, θα ήμουν πεπεισμένος πως θα περάσουμε. Η αλήθεια είναι πάντως πως με αυτό το γεγονός, ξενέρωσα μέχρι και τα νύχια. Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης ο Ολιβέιρα.
Και ο Σφιντέρσκι βέβαια σε καλό φεγγάρι είναι, σε πολύ καλύτερο από πέρυσι τέτοιο καιρό. Βλέποντας θετικά τα πράγματα, ποδοσφαιρικά αισιοδοξώ για αυτά τα δύο παιχνίδια. Όμως στα μεταγραφικά, θα πρέπει να είμαι υπό την επήρεια ουσιών για να τα βλέπω όλα καλά.
Ήλπιζα πως ο ερχομός του Λουτσέσκου θα συσπείρωνε όλες τις δυνάμεις της ομάδας έτσι ώστε να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια για να στηθεί μία ομάδα πρωταθλητισμού. Όσο περνάνε οι μέρες, χάνω την πίστη μου και αυτό μου δημιουργεί εκνευρισμό.
Σας παρακαλώ, διαψεύστε με…
ΥΓ Θεωρώ δικαιολογημένα τα ξεφωνητά για τα θέματα Πρίγιοβιτς. Πραγματικά κούρασε όλη αυτή η ιστορία μήνες τώρα. Δεν υπάρχει θέμα Πρίγιοβιτς. Τέλος
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ετοιμάζεται για Τούμπα ο Κανίς! (pic)
Ανυπόμονος ο Μαροκινός για την “μετακόμισή” του στην Τούμπα!

Στην Ιταλία και δη στο Μιλάνο βρίσκεται από την προηγούμενη Πέμπτη ο Χισάμ Κανίς, από την επομένη δηλαδή της φιέστας του Πανσερραϊκό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β.
Μάλιστα, ο 25χρονος Μαροκινός - με ιταλικό διαβατήριο - μεσοεπιθετικός, που τον Ιανουάριο αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, δεν κάθεται με... σταυρωμένα χέρια στην Ιταλία αλλά έχει προσλάβει personal trainer, προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στις 22 Ιουνίου, όποτε και είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση των "ασπρόμαυρων".
Ο ίδιος δεν κρύβει πάντως την ανυπομονησία του για τη "μετακόμισή" του στην Τούμπα, μετρώντας ήδη δύο χρόνια στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανσερραϊκού, στα οποία πέτυχε 26 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ σε 56 παιχνίδια.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Έτοιμη για τον τίτλο η Κ17!
Το φάιναλ φορ του Πανθεσσαλικού και οι δηλώσεις των Τσιαπακίδη, Παπαγεωργίου!

Έτοιμη να προσθέσει ακόμα ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας στη μεγάλη... συλλογή των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, είναι η Κ17, η οποία αύριο το απόγευμα αντιμετωπίζει στις 20:00 την ΑΕΚ, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του πρωταθλήματος (Άρης - Ολυμπιακός στις 17:00 ο πρώτος), που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο!
«Το Final Four είναι ένα γεγονός που περιμένουν με ανυπομονησία τα παιδιά επί πολλά χρόνια. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η «φουρνιά» παικτών είχε την ατυχία, λόγω της πανδημίας, να μην παίξει στο πρωτάθλημα της Κ15 πριν δύο χρόνια. Κάποιοι από αυτούς ήταν μαζί μας και στο περσινό Final Four, όντας ένα χρόνο μικρότεροι, έχουν ζήσει την διαδικασία, κι αυτό σαφώς θα βοηθήσει όλα τα παιδιά.
Είναι ταλαντούχοι όλοι τους, οι περισσότεροι εκπαιδεύονται επί πολλά χρόνια μαζί, ενώ δουλέψαμε αρκετά καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Χαρακτηριστικό είναι ότι έπαιξαν με την Κ17 φέτος περισσότεροι από 30 ποδοσφαιριστές και το Final Four είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τις ικανότητές μας σε παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από αυτά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτό είναι για το οποίο αδημονούν, εξάλλου, οι ποδοσφαιριστές μας.
Αυτό που πάντα λέω στα παιδιά είναι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, να προσπαθούν κάθε μέρα να βγαίνουν καλύτεροι από το γήπεδο και μέσω αυτής της διαδικασίας να κερδίσουν πράγματα που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.
Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια, να το χαρούν όλοι και φυσικά να παραμείνουν υγιείς» τόνισε ο προπονητής της Κ17, Πέτρος Τσιαπακίδης, στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, ενώ από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Παπαγεωργίου, είπε:
«Ανυπομονούμε όλη τη χρονιά για το Final Four και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για όλα τα εμπόδια που ενδέχεται να συναντήσουμε. Είμαστε μια αρκετά ποιοτική ομάδα με χαρακτήρα και αυτό θέλουμε να αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι. Στο Final Four εκπροσωπούμε έναν μεγάλο σύλλογο και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την υπεράσπιση του τίτλου και την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος».
Από την Super League, τονίζεται:
"H ανάδειξη του Πρωταθλητή Κ17 θα γίνει από την Τελική Φάση (final 4) του Πρωταθλήματος Super League K17 αγωνιστικής περιόδου 2022-23, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8/6/2023 (ημιτελικοί) και την Κυριακή 11/6/2023 (τελικός) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Οι αγώνες θα προβληθούν απευθείας από τα κανάλια Novasports, το WEB TV του Novasports.gr, από το κανάλι Novasports στο YouTube καθώς επίσης και από από τα κανάλια SportKlub (σε Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία) και Diema Sport (Βουλγαρία).
Οι αγώνες θα προβληθούν επίσης απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League και στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter.
Η ιστοσελίδα της Super League φιλοξενεί δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League Κ17.
Σημειώνεται ότι η είσοδος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω ονομαστικών προσκλήσεων".
ΕΥΡΩΠΗ
Πήρε και Καντέ η Αλ Ιτιχάντ!
Συμπαίκτης του Καρίμ Μπενζεμά ο 32χρονος σούπερ χαφ με συμβόλαιο… μαμούθ!

Μετά την απόκτηση του Καρίμ Μπενζεμά, η Αλ Ιτιχάντ φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ενγκολό Καντέ!
Μάλιστα, ο 32χρονος Γάλλος χαφ έχει ήδη υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχει συμφωνήσει με τους Σαουδάραβες για διετές συμβόλαιο, με απολαβές 100 εκ. ευρώ ετησίως!
Yπενθυμίζεται πως η Τσέλσι δεν θα καρπωθεί από αυτό το deal ούτε ένα... πετροδόλαρο, καθώς το συμβόλαιο του Καντέ μαζί της ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ31-10-2022, 13:26
Να τον χαίρονται στο Κιλκίς (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 11:53
Με Σεκού Ολίσε στην κορυφή (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:29
«Χρυσή αλλαγή» ο Κούτσιας: Ισοφάρισε στο 89′ και ξέσπασε (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ07-05-2023, 23:28
Το απόλυτο ποδοσφαιρικό χάος και ο Πέλκας
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 18:01
«Έχει σφραγιστεί η μοίρα του Τσιγγάρα»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-04-2021, 12:38
Άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Φέγενορντ
-
ΔΙΑΦΟΡΑ20-07-2021, 23:05
Τώρα ο Σαββίδης έγινε καλός…