Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς! (vid)

1-1 αντί για… 4-1 και νέο “ραντεβού” στην Κροατία!

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς! (vid)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στη Ριέκα στην Τούμπα, ψάχνοντας το πρώτο βήμα, με φόντο την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 σε ένα παιχνίδι για… γερά νεύρα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχασε και πάλι πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και διαμαρτυρήθηκε και για χέρι στην περιοχή, που δεν το είδε ο Γάλλος ρέφερι του αγώνα, με τους Κροάτες από τη μεριά τους να ανοίγουν το σκορ με τον Λεπίνιτσα να σουτάρει από μακρινή απόσταση, μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ.

Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν δυνατά στο πρώτο μέρος, αλλά έδωσαν την ευκαιρία στη Ριέκα να ανέβει στη συνέχεια και να ανοίξει και το σκορ κι έψαξαν την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ανάλογη εικόνα είχε και το δεύτερο μέρος, με τους “ασπρόμαυρους” να μπαίνουν αποφασισμένοι να αντιστρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στην ολική ανατροπή κι είχαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Σφιντέρσκι, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ, ενώ στο 58΄ο Καντουρί άγγιξε το γκολ. Βλέποντας σε πολλές στιγμές και την τύχη να του γυρίζει την πλάτη, ο ΠΑΟΚ επέμεινε για να έρθει ο Γκάλεσιτς στο τελευταίο λεπτό και να κάνει το 1-1 με αυτογκόλ.

Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στη ρεβάνς της Κροατίας, με τον ΠΑΟΚ να καλείται να πάρει το εισιτήριο στην έδρα της Ριέκα.

Κρέσπο, η επιστροφή

Έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο επέστρεψε στο αρχικό σχήμα σήμερα κι ήταν δίπλα στον Βαρέλα, με τον Μιχαηλίδη να μένει στον πάγκο. Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στα άκρα οι Βιεϊρίνια και Ροντρίγκο.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησε και σήμερα το δίδυμο Κούρτιτς και Σβαμπ, με τους Ζίβκοβιτς, Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι στην επίθεση.

“Χτύπησε” με σουτ η Ριέκα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έβγαλε ενέργεια στο ξεκίνημα, με τον Ζίβκοβιτς να δοκιμάζει το πόδι του στο 8ο λεπτό και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν τον πρώτο λόγο, ωστόσο σταδιακά έδωσαν χώρο στη Ριέκα που ανέβηκε και στο 17′ λίγο έλειψε να ανοίξει και το σκορ, σε μία φάση όπου έγινε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να παίρνει περίεργη τροχιά, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Στο 26ο λεπτό, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, με τον Κούρτιτς να σουτάρει και την μπάλα να περνάει άουτ και στο 31′ ο Λουτσέσκου έκανε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ροντρίγκο ένιωσε ενοχλήσεις κι αντικαταστάθηκε από τον Τέιλορ. Δύο λεπτά μετά, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στην Τούμπα, με τον Λεπίνιτσα να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στη γωνία του Πασχαλάκη, μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ στο ύψος της μεσαίας γραμμής, που έχασε την μπάλα.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Μπίσεσβαρ σέντραρε, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πρσκάλο μπλόκαρε την μπάλα με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να ισοφαρίσει πριν να επιστρέψει στα αποδυτήρια, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Πίεση μέχρι το τέλος

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο κι έψαξε με το… καλημέρα το γκολ, πιέζοντας τη Ριέκα. Στο 58′ ο Βιεϊρίνια έκανε μία σέντρα-σουτ κι ο Καντουρί δεν έκανε για εκατοστά επαφή με την μπάλα, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Κούρτιτς σούταρε δυνατά, αλλά ήταν άστοχος.

Οι “ασπρόμαυροι” επέμειναν κι απείλησαν με τον Μπίσεσβαρ και τον Ζίβκοβιτς σε διάστημα δευτερολέπτων, κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ και στο 61′ ο Κούρτιτς σούταρε δυνατά στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μουργκ και Κούτσια και στο 75′ ήταν η σειρά του Σβαμπ να απειλήσει, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΠΑΟΚ επέμεινε, ψάχνοντας με κάθε τρόπο το γκολ κι απείλησε την εστία του Πρσκάλο στο 81ο λεπτό με τον Σφιντέρσκι και στο 84′ με τον Σβαμπ  χωρίς επιτυχία.

Η στιγμή της λύτρωσης 

Στο 89′ ο Πρσκάλο είπε “όχι” στον Σβαμπ, ο “Δικέφαλος” συνέχισε να πιέζει και στην τελευταία φάση ουσιαστικά του αγώνα, ο Γκάλεσιτς με αυτογκόλ έκανε το 1-1, μετά από τις πολλές ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, που νωρίτερα φώναξε και για χέρι στην περιοχή που δεν έδωσε ο Γάλλος ρέφερι.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες σε μία εβδομάδα στην Κροατία, με την πρόκριση να κρίνεται στην έδρα της Ριέκα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ