Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Θέλουμε την αυτοπεποίθηση του νικητή”

Ο Ρουμάνος τα είπε όλα για το παιχνίδι και τα ζητούμενα του ΠΑΟΚ

Ηλίας Καπράλος

“Θέλουμε την αυτοπεποίθηση του νικητή”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε μετά την ισοπαλία με την Ριέκα στην Τούμπα και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά το γκολ δεν ήρθε λόγω της αυτοπεποίθησης που πρέπει να δουλέψει η ομάδα με τον καιρό και μέσα από την προπόνηση. Επίσης τόνισε ότι δεν κοιτά ποτέ τις ηλικίες των παικτών του, μίλησε για την ενίσχυση που θέλει, ενώ μίλησε και προσωπικά για τους Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για τρίτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε. Γιατί τόσες τελικές και λίγες στον στόχο:

Είναι η αρχή της δουλειάς για το σύνολο μας. Στην αρχή δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια. Πρέπει να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, την στρατηγική μας και είναι λογικό να υπάρχουν αυξομειώσεις στα παιχνίδια. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Όχι ατομικής για κάθε παίκτη, αλλά σε όλη την ομάδα. Θέλουμε να είμαστε νικητές. Θυμάμαι στην πρώτη μου θητεία, ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράραμε. Τότε δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε εκτός έδρας και μετά κάναμε ένα μεγάλο σερί. Πιστεύω ότι τις μεγάλες ευκαιρίες που κάναμε σήμερα θα τις κάνουμε γκολ στα επόμενα παιχνίδια. Το Σάββατο στην ομιλία με τους παίκτες του είπα ότι θα έχουμε καλές και κακές στιγμές, αλλά πρέπει να παλεύουμε είτε έχουμε την μπάλα, είτε όχι. Σήμερα το γκολ ήρθε στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί στην αρχή και χάσαμε μόνο μερικά λεπτά που ήμασταν άτυχοι και δεχθήκαμε το γκολ. Αντιδράσαμε καλά όμως, χάσαμε ευκαιρίες, πιέσαμε και τουλάχιστον ισοφαρίσαμε. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε καλά αυτή την στιγμή. Έχουμε παίκτες που δεν ήταν μαζί μας από την αρχή όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Κούρτιτς, έχουμε παίκτες όπως ο Σφιντέρσκι που είχε πρόβλημα τραυματισμού και πλέον αναγκάζεται να παίξει 90 λεπτά, αλλά όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Έχει τον ικανό αριθμό σκόρερ ώστε ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του σε όλη τη σεζόν:

Είναι ίδια ιστορία. Είναι θέμα κατανόησης στο τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει πρώτα να καταλάβουν όλα τα δεδομένα της στρατηγικής μας. Άλλον τρόπο προπόνησης υπάρχει στους παίκτες που εκτελούν τις στημένες φάσεις, άλλον αυτοί που πρέπει να σκοράρουν από αυτές. Και τότε αργήσαμε να σκοράρουμε. Στα πρώτα παιχνίδια είτε σκοράραμε ένα γκολ, είτε και κανένα χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Φέραμε 0-0 με τον Λεβαδειακό, 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και 1-0 κερδίσαμε τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης όπως εξηγήσαμε και πιο πριν. Ξέρω τι συμβαίνει. Είμαστε στην αρχή και πρέπει να παλέψουμε πολύ. Έχω εικόνα πως θα είναι η ομάδα σε 6-7 μήνες. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα λάθη των περασμένων σεζόν και πρέπει να τα αποβάλλουμε. Ξέρουμε όμως ότι και το περιβάλλον είναι δύσκολο για να περάσουμε πιο εύκολα στο επόμενο επίπεδο.

Για τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και της 11άδας:

Δεν το ξέρω αυτό. Δεν κοιτάω τα διαβατήρια των παικτών. Δεν είναι ποδοσφαιριστές; Τελείωσαν το ποδόσφαιρο; Είναι παίκτες με εμπειρία, έχουν ισορροπία και αυτοπεποίθηση και θα μας βοηθήσουν. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Μουργκ που για 3 μέρες δεν προπονήθηκε και έτσι έπαιξε μόνο για τόση λίγη ώρα. Υπάρχουν παίκτες που είχαν προβλήματα με τον κορωνοϊό. Το επόμενο βήμα είναι η Ριέκα και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Είναι ακόμα νωρίς για τους παίκτες, μιας και δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα σήμερα ότι θα κερδίσουμε όλους τους αγώνες, αλλά πρέπει να κοιτάμε βήμα-βήμα το επόμενο παιχνίδι.

Τι είπε στους παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα:

Δεν είπα κάτι συγκεκριμένο. Απλά θέλησα να τους πω ότι ήμουν εκεί και δίπλα τους. Μίλησα λίγο περισσότερο για τον Γιασμίν για να καταλάβει ότι τον χρειάζομαι περισσότερο στο επόμενο παιχνίδι.

Εάν λείπει η ποιότητα από την ομάδα και είχαμε τόσες ευκαιρίες:

Δεν λείπει η ποιότητα, αλλά οι επιλογές. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν λίγοι ποδοσφαιριστές. Εάν κάποιος δεν είναι σε καλή μέρα, δεν μπορείς να τον αλλάξεις με κάποιον άλλον. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν θέματα τραυματισμών και κάποια θέματα είναι και δικά μας λάθη στρατηγικής. Πρέπει να έχουμε 16-18 βασικούς ποδοσφαιριστές. Τώρα έχουμε πολλούς παίκτες που ακόμα δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, δεν έχουν την αυτοπεποίθηση που θέλουμε και θέλουν κι άλλο χρόνο με την ομάδα. Σας είπα ότι ο Σφιντέρσκι είχε πρόβλημα και δεν ήταν 100% έτοιμος καθώς είχε πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Ο Ολιβέιρα έπαιξε για 50 λεπτά με κομμένο τον σύνδεσμο και έτσι παίζει ο Κάρολ για 90 λεπτά. Ο Μπίσεσβαρ ας πούμε πέρσι ήταν στην Κύπρο, έπαιξε στο Gold Cup. Μην με ρωτάτε γιατί, δεν το ξέρω. Είναι η τρίτη εβδομάδα στην ομάδα και με την Μποχίμιαν έπαιξε περισσότερο με τον ενθουσιασμό του. Ο Καγκάβα που είναι πολύ καλός στις προπονήσεις του λείπει η αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του και στην τελική προσπάθεια. Δεν πάτησε περιοχή και θα έπρεπε να είχε καλύτερες αποφάσεις.

Για την απόδοση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς:

Θέλουμε την καλύτερη εκδοχή του Ζίβκοβιτς, αλλά το θέλει και ο ίδιος. Πρέπει να μπει σε μία διαφορετική φιλοσοφία και αυτός. Πρέπει να μάθει να παίζει σε κλειστό χώρο και όχι σε ανοιχτό όπως έχει συνηθίσει. Έκανε κάποιο λάθος στις διακοπές του και αυτό παλεύει να το διορθώσει μέσα στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ