Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η ήττα της τελευταίας ημέρας, το πιο μεγάλο ερώτημα και ο πρώτος απολογισμός

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει ήττα. Υπάρχει ξεκάθαρη αποτυχία όταν επί πολλούς μήνες προσπαθείς να αποκτήσεις έναν παίκτη και δεν τα καταφέρνεις και όταν στο τέλος ο προπονητής σου -που εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει να υπηρετήσεις και να στηρίξεις με όλες τις δυνάμεις σου- εύχεται και ζητάει έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, κάτι που τελικά δεν υλοποιείται.

Θα άλλαζαν τόσα πολλά αν ο ΠΑΟΚ είχε έναν ακόμη μεσοεπιθετικό; Θα λύνονταν όλα τα προβλήματα Θα ήταν διεκδικητής του τίτλου και τώρα δεν είναι; Ποιος ξέρει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε αυτό το θέμα, δημιούργησε προσδοκίες και όταν στο τέλος των μεταγραφών υπάρχει ένα… κενό, τότε χαλάει το κλίμα και η διάθεση. Πολύ; Λίγο; Ποιος ξέρει…

Τα… πώς και τα γιατί έκλεισε έτσι όπως έκλεισε η μεταγραφική περίοδος δεν έχουν σημασία. Το αποτέλεσμα μετράει. Ο ΠΑΟΚ υπέστη ήττα και τώρα αναγκαστικά θα προσπαθήσει κάτι να διορθώσει από την λίστα των ελεύθερων παικτών.

Αυτός ο ΠΑΟΚ όμως που απέτυχε στο τέλος των μεταγραφών να αποκτήσει έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, έχει –κατά την άποψή μου- κάνει την κορυφαία κίνηση του καλοκαιριού. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο ενισχυμένος από όλους, γιατί εκείνος έκανε την καλύτερη μεταγραφή στον πάγκο. Η ομάδα κάνει τους παίκτες, την ομάδα την κάνει ο προπονητής και αυτός ο προπονητής έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να φτιάχνει ομάδες και κάπως έτσι κάθε παίκτης να ανεβάζει κατά 20-30% την απόδοσή του. Εκεί πόνταρε εξ’ αρχής ο ΠΑΟΚ και εκεί θα ποντάρει είτε έχει συν ένα παίκτη, είτε είναι με μείον έναν από τον αρχικό σχεδιασμό. Τα πρώτα δείγματα ήδη φαίνονται και μακάρι να υπάρξει συνέχεια. Ο ίδιος είναι βέβαιος για την επιτυχία. Είναι ο πιο αισιόδοξος όλων και η δική του άποψη μετράει, όσο και αν προφανώς εκνευρίζεται από πράγματα που θα ήθελε να είναι καλύτερα τακτοποιημένα.

Όπως και να έχει, μετά από αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, ένα πολύ μεγάλο ερώτημα έχει ήδη τεθεί και κάποια στιγμή καλό θα είναι να απαντηθεί: Γιατί από τα 20 εκατομμύρια που εισέπραξε η ΠΑΕ από πωλήσεις παικτών, αποφασίστηκε να επενδυθεί ένα μόνο μικρό ποσοστό για την ενίσχυσή της;

Τελικά…

Σε αυτή την μεταγραφική περίοδο και σε σχέση με την ομάδα που τελείωσε τη χρονιά,  έφυγαν: Τζόλης, Μπάμπα, Κρμέντσικ, Ουάρντα, Λάμπρου, Νινούα, Περέιρα.

Αποκτήθηκαν οι: Ολιβέιρα, Τέιλορ, Κούρτιτς, Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ, Άκπομ και επέστρεψαν Μπίσεσβαρ και Εσίτι.

Ο ΠΑΟΚ που έχει στόχο των πρωταθλητισμό, έχει και μεγάλη απόσταση να καλύψει για να πλησιάσει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος (θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό), αριθμητικά έχει λύσεις (ποιοτικά μπορούσε και έπρεπε να έχει καλύτερες) περιμένει μέσα από τη δουλειά του προπονητή του να φτιάξει καλύτερη ομάδα που θα ανεβάσει την απόδοση όλων των άλλων παικτών και κάπως έτσι ξεκινάει το πρωτάθλημα, έχοντας μαζί και την παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ