Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα: Τα εγκαίνια και το σπουδαίο ρεκόρ

Οι αλλαγές στην Τούμπα με το πέρασμα των χρόνων

PAOK24

Τούμπα: Τα εγκαίνια και το σπουδαίο ρεκόρ

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήμερα το 1959 η Τούμπα άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου του 1959, ο “Δικέφαλος” υποδέχθηκε την ΑΕΚ σε φιλική αναμέτρηση στην κατάμεστη Τούμπα, η με την μπάλα να πέφτει στις 5:30 από αεροπλάνο της Αεροπορικής Βάσεως Σέδες για την πρώτη σέντρα

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 15.000 ΠΑΟΚτσήδες για πρώτη φορά, ενώ στη συνέχεια η χωρητικότητα της Τούμπας αυξήθηκε σε 20.000, για να φτάσει τις 45.000 στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Στις 28 Απριλίου του 1963 στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό βρέθηκαν στο γήπεδο 20.131 φίλοι του ΠΑΟΚ, στις 19 Μαρτίου του 1967 έδωσαν το “παρών” 31.504 ΠΑΟΚτσήδες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και λίγο αργότερα, τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, έγινε το απόλυτο ρεκόρ! Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 19 του Δεκέμβρη δεν έπεφτε… καρφίτσα, καθώς “κόπηκαν” 45.252 εισιτήρια, αριθμός-ρεκόρ!

Το 1981, μετά από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, η χωρητικότητα της Τούμπας -αλλά κι όλων των γηπέδων- έπεσε στις 41.073 θέσεις κι από το 1998, όταν και τοποθετήθηκαν καρεκλάκια η χωρητικότητα 28.701 θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό του κυπέλλου!

Για την ομαλή άφιξη των φιλάθλων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κάθοδος και άφιξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αλλά και η άφιξη αυτών του Παναθηναϊκού, για τον τελικό του Σαββάτου(21/5) στο ΟΑΚΑ,  η Νέα Οδός φέρνει κυκλοφοριακές αλλαγές στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και ειδικότερα στην περιοχή των Αφιδνών, Καπανδριτίου και Αγ. Στεφάνου.

Με γνώμονα το μέγιστο δυνατό επίπεδο οδικής ασφάλειας, η Νέα Οδός ενημέρωσε ότι “…το Σάββατο 21 Μαΐου από τις 08:00 έως την αποχώρηση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους οπαδούς, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Aποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στην περιοχή του Καπανδριτίου (37ο χλμ. έως 35,7ο χλμ.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

2) Αποκλεισμός της Δεξιάς Λωρίδας και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στην περιοχή των Αφιδνών και Καπανδριτίου (34,7ο χλμ. έως 31,5ο χλμ.), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

3) Aποκλεισμός της Αριστερής Λωρίδας στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου (27,2ο χλμ. έως 27,7ο χλμ.) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία.

Κατά τω ανωτέρω διάστημα θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Ημικόμβου (ΗΜΚ) Αφιδνών στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, με τους οδηγούς να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου).

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Σχηματαρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 11:00 έως τις 18:00, καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης. Αντίστοιχα, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) Αταλάντης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς και αμφίπλευρος αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τις 23:00 έως τις 06:00 της επομένης.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών.”

Επίσης, λόγω της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αύριο Σάββατο (21/5) στο ΟΑΚΑ, “θα πραγματοποιηθεί προσωρινή απαγόρευση της στάσης-στάθμευσης των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των μέτρων και στις δύο πλευρές και ρεύματα κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς:

– Λ. Σπ. Λούη, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Κύμης.

– Γ. Πιταρρά, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Σπ. Λούη και της οδού Αρτέμιδος.

– Αμαρυσίας Αρτέμιδος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κηφισίας και της οδού Νερατζιωτίσσης.

– Λ. Κύμης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Σπ. Λούη και της οδού Νερατζιωτίσσης.

– Νερατζιωτίσσης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κύμης και της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν και δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν ανάλογα.

Περαιτέρω, θα πραγματοποιηθούν οι κατά περίπτωση απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης του ΟΑΚΑ, αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών και για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση-στάθμευση των οχημάτων τους στις προαναφερόμενες οδούς τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και να συνεργάζονται με τους τροχονόμους που θα βρίσκονται κατά μήκος των οδών που οδηγούν στο ΟΑΚΑ.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφιέρωμα στο κύπελλο: Αυτοί που ξέρουν από τρόπαια

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν παίξει και τα προηγούμενα χρόνια στον τελικό του κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από το 2017 μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς, κατακτώντας όλες τις φορές το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ο πέμπτος τελικός και συνολικά ο 22ος της ιστορίας της ομάδας. Από ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν παίξει σε αυτά τα παιχνίδια, κατακτώντας φυσικά το κύπελλο.

Χοσέ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι και στους τέσσερις προηγούμενους τελικούς.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από τη στιγμή που ήρθε στον Δικέφαλο και καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα, έχει αγωνιστεί σε ολά τα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας. Βασικός στους τελικούς του 2018, 2019 και 2021, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να είναι μάλιστα και αήττητος στο ΟΑΚΑ.

Ο αρχηγός της ομάδας, επέστρεψε για να κατακτήσει τίτλους. Φυσικά και αυτό που υποσχέθηκε ο Βιεϊρίνια, το τήρησε, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το ξέσπασμα μετά το γκολ στον τελικό του 2018, έβγαλε όλο το συναίσθημα των ΠΑΟΚτζήδων για όσα είχαν προηγηθεί. Ο Αντρέ έχασε τον τελικό του 2019 λόγω τραυματισμού, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα βάζοντας και το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο βιονικός φέτος Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μετράει τρεις γεμάτες συμμετοχές σε τελικούς. Βασικός το 17, 18 και το 19, ενώ πέρυσι δεν άνηκε στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Τσούμπα Άκπομ, ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του 2019, περνώντας στην ιστορία, μιας και το γκολ του χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Ο Άγγλος επιθετικός μέτρησε 90 λεπτά συμμετοχής σε εκείνον τον αγώνα.

Αντρίγια Ζίφκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ, και Ντόουγκλας Αουγκούστο αγωνίστηκαν σε όλο τον αγώνα πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ συμμετοχή κατέγραψε και ο Χάρης Τσιγγάρας, αγωνιζόμενος στα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ και ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει στα χέρια του παίκτες που έχουν «τρέξει» πολλά χιλιόμετρα σε τελικούς και έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση και συνθήκη προκύψει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

ΠΑΟΚ: Πέταξε για τελικό!

Η αναχώρηση του Δικεφάλου για την Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει, το Σάββατο(21/5) στις 20:00 στο ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ μέσα από τα social media, όλοι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στην πρωτεύουσα για τον εν λόγω ματς!

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1527675376352251905?s=20&t=QsiM8N6-gyoWZt-Nh1f6_g

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending