Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκανε το καθήκον του (vids)

Πέρασε από την έδρα της Λίνκολν – Έσπασαν το ρόδι Ακπόμ-Μιτρίτσα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έκανε το καθήκον του (vids)

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League και κέρδισε με 2-0 την Λίνκολν, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί.

Οι “ασπρόμαυροι” κλήθηκαν να αφήσουν πίσω τους το κακό απόγευμα και την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 1, στρέφοντας την προσοχή τους στην Ευρώπη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωράει σε σημαντικές αλλαγές, δεδομένων των απουσιών που υπάρχουν, αλλά και της σειράς αγώνων που ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά κακός στο πρώτο μέρος κι έδωσε πολλά δικαιώματα στην Λίνκολν, που έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Κίκε Γκόμες, ενώ ο Καραλέρο σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ, ωστόσο ο Ακπόμ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι στην επιστροφή του στον “Δικέφαλο”, ενώ είδε ένα ακόμη να ακυρώνεται σε φάση που δεν ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Τέιλορ έκανε την ασίστ κι ο Τσούμπα άνοιξε το σκορ με πλασέ, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στη συνέχεια στα αποδυτήρια και τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα σε ένα πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος και με σαφώς καλύτερη ψυχολογία, ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Λουτσέσκου πατούσε καλύτερα και στο 56′ ο Μιτρίτσα άνοιξε λογαριασμό στα “ασπρόμαυρα”, φέρνοντας ακόμη μεγαλύτερη ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μιχαηλίδη να παίρνει αρχικά την κεφαλιά και να σημαδεύει το δοκάρι, με τον Ρουμάνο να παίρνει το… ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η Λίνκολν είχε δοκάρι στο 93′ με τον Τσιπολίνα, με τον Μιχάι να διώχνει στη συνέχεια πάνω στη γραμμή, με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος και τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από το Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων.

Οι “ασπρόμαυροι” επιστρέφουν με… γεμάτες αποσκευές στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του Κρέσπο, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο μέρος, με φόντο τη συνέχεια και το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη σε πρώτη φάση την Κυριακή.

Φουλ των αλλαγών

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές απόψε, με τον Πασχαλάκη να επιστρέφει στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν οι Τέιλορ, Κρέσπο, Μιχάι και Σίντκλεϊ.

Εσίτι και Κούρτιτς ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Μουργκ, Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ.

Έδωσε και πάλι δικαιώματα

Η Λίνκολν είναι μία ομάδα χωρίς ποιότητα, ωστόσο μπήκε με διάθεση κι ενέργεια στο ξεκίνημα κι έτρεξε αρκετά, θέλοντας να δώσει έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να δυσκολεύεται αρκετά και να μην βρίσκει τον τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο 14′ ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα κακό πλασέ, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά, έδωσε ωραία ασίστ στον Ακπόμ, που βγήκε απέναντι από τον Σολέρ αλλά δεν έκανε το σωστό τελείωμα, με τον γκολκίπερ της Λίνκολν να του λέει “όχι”.  Στο 24′ ο Μιτρίτσα έκανε κακό σουτ και δεν απείλησε την εστία του Σολέρ και στο 25ο λεπτό, οι γηπεδούχοι, έχοντας ανεβάσει στροφές έχασαν σπουδαία ευκαιρία.

Βγήκαν στην κόντρα και ο Κίκε Γκόμες σούταρε, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καραλέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όντας σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να μην μετράει, σωστά. Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια και στο 36′ ο επιθετικός της Λίνκολν άγγιξε και πάλι το γκολ, με τον Πασχαλάκη να έχει απάντηση και να κρατάει το μηδέν. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, όμως ο Λούκας Τέιλορ έδωσε πανέξυπνη ασίστ στον Ακπόμ κι αυτός έκανε το 1-0 με πλασέ λίγο πριν το ημίχρονο, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού.


Ηρέμησε και “καθάρισε”

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενος το γκολ του Ακπόμ σε ένα κομβικό, χρονικό σημείο κι απείλησε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους στο 52ο λεπτό, με τον Τέιλορ να σεντράρει και τον Ακπόμ να κάνει μία αδύναμη κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια ο Άγγλος σκόραρε και το γκολ του δε μέτρησε καθώς υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Το 2-0 ήρθε τελικά στο 56′, μετά από στημένη μπάλα. Ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μιχαηλίδη να παίρνει την κεφαλιά και να σημαδεύει το δοκάρι, ωστόσο ο Μιτρίτσα ήταν εκεί που έπρεπε, για να πάρει το… ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.


Η Λίνκολν προσπάθησε να “απαντήσει” και στο 58′ ο Γκόμες βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, που αντέδρασε και πάλι σωστά, ενώ και στο 72ο λεπτό, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε απάντηση στην κεφαλιά του Ρόσα. Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Σφιντέρσκι και Κωνσταντέλια, με τον μικρό να “αγγίζει” το γκολ και τον Σολέρ να κόβει με τα πόδια.

Ο Μουργκ απείλησε με σουτ, ενώ ο Τσιπολίνα είχε δοκάρι στο φινάλε, με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος και τον ΠΑΟΚ να κάνει ποδαρικό με το δεξί στους ομίλους.

Η Κοπεγχάγη επικράτησε με 3-1 της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική τους Σλοβάκους και τους Δανούς την Λίνκολν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίνκολν (Mάικ Μακ Ελγουεϊ): Σολέρ, Βάισεμαν, Ρ. Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67’ Τζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανιόν (62’ Ρόναν), Αράιζα (81’ Πίκοκ), Καραγέρο (81’ Σέρτζαντ), Κίκε Γκόμες (62’ Οκράν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Κρέσπο (44’ Μιχαηλίδης), Μιχάι, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Κούρτιτς, Μουργκ (83’ Βιεϊρίνια), Μιτρίτσα (73’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (73’ Σφιντέρσκι), Ακπόμ (82’ Κούτσιας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Οι οπαδοί της Μπάγερν θέλουν Τούχελ!

Οι Βαυαροί μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του προπονητή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από καιρό γνωστό πως ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Bundesliga, πέφτοντας από τον θρόνο της μετά από 11 σερί κατακτήσεις. Παράλληλα, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και θέλουν τον Τούχελ να μην έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Αντίθετα με όλα αυτά, μια μερίδα των φιλάθλων της Μπάγερν Μονάχου θέλει να κρατήσει τον Τούχελ στην ομάδα, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για να αλλάξει την γνώμη της διοίκησης.

«Παρά την αρνητική κριτική από τα Μέσα και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να φτάσει την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά. Με όλο τον σεβασμό στους υποψήφιους Έμερι και Ράνγκνικ, οι συγκεκριμένοι προπονητές δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε το κερί του Τούχελ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τελικός του 2025 θα γίνει στο Μόναχο, η Μπάγερν θα έπρεπε να νιώθει τυχερή με έναν τέτοιον προπονητή στον πάγκο της», αναφέρει η περιγραφή της αίτησης που έχουν φτιάξει οι οπαδοί της Μπάγερν για την παραμονή του Τούχελ, έχοντας ήδη ψηφίσει θετικά περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι των Βαυαρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ