ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Φερέιρα: “Μερικές φορές είμαι… ηλίθιος”
Και πάλι ο Πορτογάλος αποτελεί θέμα συζήτησης στην Βραζιλία
Ο Αμπέλ Φερέιρα αποτελεί και πάλι θέμα συζήτησης στην Βραζιλία, με την Παλμέιρας να επιστρέφει στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Σαπεκοένσε.
Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στο επίκεντρο κυρίως λόγω των δηλώσεών του, καθώς μεταξύ άλλων, μετά το παιχνίδι ανέφερε πως:
“Είμαι λίγο… τρελός. Είμαι ένας νεαρός προπονητής, που του αρέσει να κάνει πράγματα εκτός ενός συγκεκριμένου πλαισίου, που κάνει λάθη, που χάνει και μερικές φορές είναι… ηλίθιος. Ξέρω τι κάνω, από που έρχομαι, που βρίσκομαι, τι θέλω και που θέλω να φτάσω κι οι παίκτες μου πιστεύουν σε μένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί κι είναι καλή κι η κεντρική ιδέα, μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε θέση”.
Την ίδια ώρα, ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε πως δεν ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που συνεχίζουν την καριέρα τους για πολλά χρόνια, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε:
“Είμαι προπονητής εδώ και περίπου πέντε χρόνια, αλλά δε θα είμαι για πολλά ακόμη. Δεν ξέρω αν στα 50 μου θα είμαι ακόμη προπονητής. Αγαπώ αυτό που κάνω, αγαπώ την προπονητική και μου αρέσει να βοηθώ τους παίκτες μου να γίνονται καλύτεροι, αυτή είναι η δουλειά μου. Αλλά συγνώμη, δε θα είμαι προπονητής όταν φτάσω στην ηλικία του Σκολάρι για παράδειγμα.
Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορούν να τα αγοράσουν τα χρήματα. Μπορώ να κερδίσω τα χρήματα όλου του κόσμου, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν είναι κάτι που μπορείς να αποκτήσεις”.
Αμφίβολη παραμένει η παρουσία του Μανώλη Σάλιακα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος δεξιός μπακ έγινε αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τη Ρεν, εξαιτίας μυϊκού σπασμού στη μέση, με αποτέλεσμα να αρχίσει θεραπεία αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής στον Πειραιά.
Η κατάστασή του θα επανεκτιμάται από το ιατρικό επιτελείο των Ερυθρόλευκων, ενώ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι, ο Μάρκους Πέντερσεν αναμένεται να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο τελευταίος έχει καταγράψει 90 λεπτά συμμετοχής σε καθεμία από τις τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις πρωταθλήματος με Παναιτωλικό, Καλαμάτα και Κηφισιά.
Η πλατφόρμα του Γιάννη Αλαφούζου εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των τριών κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων για την επόμενη τετραετία, επενδύοντας το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, Champions League, Europa League και Conference League θα μεταδίδονται από τον ΣΚΑΪ και το ΣΠΟΡ ΦΜ TV.
Ο όμιλος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικράτησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εξασφαλίζοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό πακέτο μεταδόσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων συμμετείχαν επίσης η Percapita/Strawstream, με τη σύμπραξη των Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Κυριακού, η Magenta TV, που αποτελεί τον μέχρι πρότινος κάτοχο των δικαιωμάτων, αλλά και η Vodafone, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την είσοδό της στο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό τοπίο.
Τελικά, η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν εκείνη που εξασφάλισε το σύνολο των δικαιωμάτων, με το οικονομικό τίμημα να φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου, οι αναμετρήσεις του Champions League, του Europa League και του Conference League θα έχουν τηλεοπτική στέγη στον ΣΚΑΪ και το ΣΠΟΡ ΦΜ TV για την προσεχή τετραετία.
Η συγκεκριμένη συμφωνία αναβαθμίζει σημαντικά το αθλητικό περιεχόμενο των δύο τηλεοπτικών σταθμών, διευρύνοντας αισθητά το χαρτοφυλάκιο των αθλητικών μεταδόσεων του ομίλου. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι το 2029. Παράλληλα, από τις συχνότητές του μεταδίδονται και οι αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή για τη Super League.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βρέθηκε το αντίπαλον δέος του Ινφαντίνο
Ποιος αναμένεται να ναι ο αντίπαλος στις εκλογές της FIFA
Ο Ιάπωνας Κόζο Τασίμα φαίνεται πως θα είναι αυτός που θα προκαλέσει τον Τζάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA, καθώς φέρεται να έχει τη στήριξη των μελών της Ομοσπονδίας.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τον στηρίζει μεταξύ άλλων και η UEFA.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τη CONCACAF, ενώ η AFC εμφανίζεται διχασμένη, ως προς το «χρίσμα» στον 68χρονο άλλοτε ποδοσφαιριστή μεταξύ άλλων.




